Sağlık ürünleri sektöründe öncü kuruluşlardan olan Medikal 2000, üretmiş olduğu ürünler ve marka kalitesiyle Konya’da lider durumda. 27 bin metrekarelik üretim tesisi ile Türkiye’nin alanında sayılı firmalarından olan Medical 2000, 2014 yılında Saraylı Grup bünyesine katılarak inovasyon ve Ar-Ge faaliyetlerine hız verdi. Kalite odaklı yönetim sistemini esas alan Medikal 2000, sektördeki ihtiyaçlara göre ürün gamını sürekli geliştiriyor ve yeniliyor.  Firma dış ticaret anlamında yaptığı çalışmalardan da verim alarak yüzde 45 oranında ihracata çalışıyor. Medikal 2000 Satış ve Pazarlama Müdürü Mehmet Zengingerçeker sürekli gelişmeye ve yenilenmeye devam ettiklerinin altını çizdi.

‘SAĞLIK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜNÜN İLK VE ÖNCÜ KURULUŞLARINDANIZ’

Medical 2000 Satış ve Pazarlama Müdürü Mehmet Zengingerçeker Medikal 2000 Tıbbi Cihazlar ve İleri Teknoloji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, sağlık ürünleri sektörünün ilk ve öncü kuruluşlarından olduğuna dikkat çekerek, “Medikal 2000 Tıbbi Cihazlar ve İleri Teknoloji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, sağlık ürünleri sektörünün ilk ve öncü kuruluşlarındandır.27 bin metrekare  alan üzerine kurulu olan üretim tesisi, 2014 yılında Saraylı Grub bünyesine katılarak inovasyon ve ar-ge faaliyetlerine hız verdi.Yeni bir heyecanla; finansman, strateji, iş geliştirme ve insan kaynakları yatırımlarını artıran firma, uluslararası standartlara uyum ve sürekli gelişim amacıyla topluma katma değer sunmayı sürdürmektedir.Araştırma ve toplumla etkileşim amacıyla verdiği tüm hizmetlerde “kalite odaklı” yönetim sistemini esas alan Medikal 2000, Konya’da bulunan fabrikasında hayata sağlık katan çözüm önerileri geliştirmeye devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

‘SEKTÖRÜMÜZDE KONYA’DA TEK FİRMAYIZ’

Konya’da sektörlerinde faaliyet gösteren tek bir firma olduklarına dikkat çeken Medical 2000 Satış ve Pazarlama Müdürü Mehmet Zengingerçeker, “Konya’da zaten bu alanda hizmet veren tek firma biziz. Türkiye’nin de ilk hastane karyolası üreten firması olarak yola çıktık. Hatta o yüzden de ismi Medikal 2000. Milenyum döneminde ilk olarak faaliyete başlanmasından dolayı. Konya’da bizimle eşdeğer bir fabrika, eş değer üretim yapan bir tesis söz konusu değil. Baktığımız zamanda Türkiye’de belli başlı 5 ya da 6 firma sayılabilir. Konya’da tek, Türkiye’de de ilk 5 firmadan bir tanesi diyebiliriz; Medikal 2000 için” şeklinde konuştu.

‘MEDİCAL 2000 AİLESİ OLARAK KONYA’NIN TANITIMINA KATKI SAĞLIYORUZ’

Medical 2000’in ürettiği ürünler hakkında da bilgi veren Medical 2000 Satış ve Pazarlama Müdürü Mehmet Zengingerçeker, “Medical 2000 olarak Konya’da tek olmanın ve Türkiye’de yine ilk beşte yer almanın vermiş olduğu haklı gururu fazlasıyla yaşıyoruz. Her geçen gün üzerine katarak yol alma arzusu içerisinde daha iyisini ve daha kalitelisini yapma adına hızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizler için memnuniyet skalası her zaman üst seviyelerde olmalı. Yaptığımız iş ne kadar hassas ise kullananında hassasiyet içerisinde incelediğini biliyoruz. Bu bağlamda hem yatırımlarımızı hem de kalitemizi doğru yönde ilerleterek yolumuza devam ediyoruz. Medical 2000 ailesi olarak Hastane Ekipmanları, Medikal Ekipmanlar, Hasta Karyolası, Motorlu Hasta Karyolası, Motorlu Hasta Yatağı, Ayarlı Hasta Yatakları, Elektrikli Hasta Karyolası, Elektrikli Hasta Yatağı, Ev Tipi Hasta Karyolası, Medikal Hasta Yatağı, Ev Tipi Hasta Yatakları, Hastane Yatakları Üreticileri, Felçli Hasta Yatağı, Engelli Hasta Yatakları, Hasta Yatağı, Engelli Yatakları, Hastane Karyolası, Hastane Yatağı, Hastane Yatakları, Sedye, Medikal Sedye, Genel Amaçlı Sedye, Transfer Sedyesi, Ameliyathane Transfer Sedyesi, Ameliyathane Sedyesi, Hasta Sedyesi, Hastane Sedyesi, Taşıma Sedyesi, Acil Sedyesi, Hasta Transfer Sedyesi üretimlerini gerçekleştiriyoruz. Ürünlerimiz Konya’dan yurt içine ve yurt dışına gönderiyoruz.  Medical 2000 ailesi olarak Konya’nın tanıtımına katkı sağlıyoruz” dedi.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Editör: TE Bilişim