Cumhur İttifakı Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca ve AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, seçim çalışmaları kapsamında Yenigün Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Kılca ve Genç'e AK Parti Karatay İlçesi Başkanlığı Tanıtım Medya Başkanı Muhittin Şener, AK Parti Karatay İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Şakraker, Karatay Belediye Meclis Üyeleri İzzet Yıldız-İbrahim Karataş, AK Parti Karatay İlçe Kadın Kolları Başkanı Sema Ersöz, AK Parti Karatay Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Taha Tekin de eşlik etti. Ziyarette hazır bulunan Yenigün Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Abdullah Akif Solak ve Yenigün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Rasim Atalay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek seçim çalışmalarında başarılar diledi. Seçim çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhur İttifakı Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca Karatay'a iz bırakacak çalışmaların devam edeceğini belirtirken, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç de, daha önce rekor oy alan Karatay'ın bu seçimlerde de bu rekoru elinde bulunduracağını vurguladı.  

'ÖNEMLİ TECRÜBELER EDİNDİK' 

Cumhur İttifakı Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca, Karatay Belediye Başkanı Adayı olarak görevin tevdi edilmesiyle çalışmalara hızlı bir şekilde başladıklarını söyledi. Konya'nın belediyecilik anlamında Türkiye'de örnek bir şehir olduğunu, bu örnek çalışmalar içerisinde de kendisinin 22 yıllık bir tecrübeye sahip olduğunu dile getiren Kılca, şunları söyledi, "Diğer belediyelere sorsanız Konya'nın en güzel belediyecilik örneği verdiğini söylerler. Çünkü Konya belediyeleri uzun yıllardır ehil insanlar tarafından yönetilmiştir. Bu nedenle Konya'da belediyecilik anlamında fetret dönemi yaşanmamıştır. Konya'da belediyecilik anlamında son 4 büyükşehir Belediye Başkanıyla yakın çalıştım. 22 yıllık çalışma hayatım boyunca ciddi tecrübelerim oldu. 2014 yerel seçimler ile yürürlüğe giren yeni Büyükşehir Yasası'nın uygulanması, hazırlanması konusunda komisyonlarda görev aldım. Yasanın Konya gibi büyük bir alanda uygulanması noktasında koordinatör olarak görev yaptım. Konya yine Büyükşehir Yasası'nın uygulanmasında örnek oldu. Bu noktada büyük tecrübeler edindik. Yaptığımız bu çalışmalar kurum hafızası, belediye hafızası ve tecrübe kazanmamıza vesile oldu. Konya'nın önemli bir merkezi olan Karatay'a hizmet etme noktasında aday olmak üzere görevimizden istifa ettik. Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile Cumhur İttifakı'nın adayı olarak görev bize tevdi edildi. İnşallah Allah görevimizi hakkıyla yapmayı nasip eder."

'TOPTANCI YAKLAŞIM SERGİLEMEYECEĞİZ' 

Adaylık görevinin kendisine verilmesiyle sahaya indiğini, vatandaşlarla biraraya geldiğini belirten Kılca, Karatay'a ne tür hizmetler yapılacağıyla ilgili talepleri aldıklarını kaydetti. Taleplere göre hizmet anlayışlarını şekillendireceklerini dile getiren Kılca, "Vatandaşlarımızdan talepleri alıyoruz, bizlerden ne istiyorlar, dilek ve temennileri not ediyoruz. Bir şekilde bu talepleri yerine getirdiğimiz zaman başarılı oluruz. Toptancı yaklaşımla şunu yapacağız, bunu yapacağız demenin verimli olacağı kanaatinde değiliz. Bu anlamda vatandaşlarımızın taleplerine göre projeler üretmek arzusundayız. Bugüne kadarki tecrübelerimiz de bunu gösteriyor. Karatay bugüne kadar belediyecilik anlamında önemli hizmetler almış bir şehrimiz. Bu anlamda önceki dönem belediye başkanlarımıza ve özellikle Mehmet Hançerli Başkanımıza teşekkür ediyorum. Vatandaş yapılan yatırımı unutmuyor. Bizler de bu şekilde bir iz bırakarak, Karatay'a iz bırakarak gitmeyi Allah bize nasip eder diye düşünüyoruz. Karatay'a hizmet etmeye talibiz dedi. 

SOSYAL VE KÜLTÜREL HİZMETE AĞIRLIK VERİLECEK 

Kılca, Karatay'ın son yıllarda aldığı hizmetlerle önemli bir cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yayımladığı seçim manifestosunda yer alan anlayışla hizmetlerinin devam edeceğinin altını çizen Kılca, "Bu anlamda özellikle turizm anlamında Karatay'da ciddi potansiyel var bunu biliyoruz. Bunun için ciddi yatırımlar ve hazırlıklar peşindeyiz. ulusal ve uluslararası düzeyde şehrimizin turizmini artıracak projelerimiz olacak. Yine gençlerimize yönelik sportif yatırımlar olacak. engelli ve yaşlılarımıza yönelik projelerimiz var, onları hayata geçireceğiz. Fiziki belediyecilik zaten belediyenin asli görevi olan belediyecilik. Bu anlamda Karatay'da da alt ve üstyapı anlamında birçok sorun çözülmüş durumda. Biz bundan sonra daha çok şehrin sosyal ve kültürel yapısını geliştirici ve zenginleştirici, gençlerimizi milli, manevi değerlere bağlı olarak geleceğe hazırlamayı hedefleyen projeler düşünüyoruz" diye konuştu. 

'BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ'

Kılca, AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı ile yerel seçimlere gidildiğini anımsattı. Özellikle 15 Temmuz sürecinden sonra oluşturulan bu birlikteliğin oldukça anlamlı ve verimli bir birliktelik olduğuna değinen Kılca, şunları söyledi, "Ülkemizde artık PKK bitme noktasına geldi. Ama düşman öyle ki; biri biterken birini başlatıyor veya başka türlü tehditler oluşturmaya çalışılıyor. Bu anlamda bizler birlikte hareket etmezsek, şu belediye senin olsun bu belediye benim olsun kavgası içine girersek vatan elden gider. Bizler özellikle beka meselesi söz konusu ise biraya gelmeliyiz. AK Parti ve MHP liderlerinin de yapmış olduğu budur. Burada sen ben kavgası yerine biz olarak hareket edilmesinin vatanımızın bekası için önemli olduğunu düşünüyorum. Biz çalışmalarımıza MHP İlçe başkanımızı ziyaret ederek başladık. Bazı yerlere birlikte gidiyoruz, birlikte çalışıyoruz. Çünkü ben cumhur İttifakı adayıyım. Onlar da güzel çalışmalar yürütüyorlar teşekkür ediyorum. Birlikteyiz, çalışmalarımız güzel gidiyor."

GENÇ: REKORU KİMSEYE VERMEYECEĞİZ

AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç de Karatay’da yaptıkları saha çalışmalarını değerlendirdi. Karatay’ın hem merkezinde hem de en ücra köşesinde vatandaşla biraraya geldiklerini dile getiren Genç, “Ben bu göreve 2014 yılında geldim. 31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri benim 7. seçimim olacak. Karatay bazında bir tecrübemiz oldu. Halktan nasıl bir tepki gelecek, AK Parti olarak nerede çok güçlüyüz, nerede oy oranımız düşük, bunun analizleri var elimizde. Başkan adayımız Hasan Kılca ile birlikte ziyaretlerimize devam ediyoruz. Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte bize bağlanan mahallelerimizin hepsini ziyaret ediyoruz. Taşra mahallelerimize olan ziyaretlerimizi bitirdik. Hasan Kılca bey Cumhur İttifakı’nın adayı. Bu sebeple biz bu dönemde inşallah oyların hepsine talibiz. Karatay olarak biliyorsunuz, hem Konya’da hem de Türkiye’de rekor düzeyde AK Parti’yi temsil etmekteydik. Karatay Belediyesi olarak Büyükşehir, Karatay ve Karatay Meclis Başkanlığı’nda oyların tamamına talibiz. Bu manada biliyorsunuz Karatay olarak girdiğimiz her seçimden kendi rekorumuzu kırarak çıktık. Bu dönemde de hedefimiz, oyların tamamını alarak rekoru kimseye kaptırmamak ve yeni rekorlar kırmak olacak” ifadelerini kullandı. 

Türkiye’de siyaset denince akla Konya’nın; Konya’da siyaset denince de akla Karatay’ın geldiğine işaret eden Mehmet Genç, “Biz, Karatay teşkilatı olarak yük olan değil, yük alan bir ilçe olalım istedik. Bunu bu güne kadar başarabilmiş olmanın mutluluğunu yaşarken, yeni döneme ilişkin de hedefimizin ne kadar büyük olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçle çalışmalarımızı gayretle sürdürüyoruz” dedi. 

KARATAY, GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİ İSTİYOR

Karatay’ın Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte daha büyük bir yüzölçümüne sahip olduğunu ve bununla birlikte Karatay’da hizmetin de en ücra köşelere kadar zor ama başarılı bir şekilde götürüldüğünü gördüklerini dile getiren Mehmet Genç, “Daha dün Yenice Mahallesi’ndeydik. Neredeyse Aksaray’ın Eskil ilçesine ziyarete gidecektik, o derece uzak bir yer. Tabi Büyükşehir Yasası’nı en iyi uygulayan ilçeler arasında kesinlikle Karatay vardır. Biz daha bu yasa uygulanmaya başlamadan önce çalışmalarımıza başlamıştık. Oyun parkları, yollar vesaire ne tür hizmet gerekiyorsa onu götürdük. Buradan mevcut Başkanımız Mehmet Hançerli’ye teşekkür ediyorum. Kendisi hakikaten büyük bir çaba harcadı ve geride kalan 3 dönemde Karatay’ı hem merkezi, hem de taşrası ile ihya etti. Biz şu an geçmişte yapılan çalışmaların meyvelerini topluyoruz diyebilirim. Gittiğimiz yerlerde gördük ki, vatandaşın fiziki belediyecilik anlamında büyük bir eksiği kalmamış. Vatandaş neyi arzu ediyorsa hepsi yapılmış. Tabi ufak tefek eksiklikler vardır, illa ki olacaktır. Bunlar da bir süreç işi. En kısa zamanda fiziki anlamdaki bu eksiklikler de giderilecektir. Karatay halkının Karatay Belediye’sinden en büyük beklentisinin iyi gününde de kötü gününde de yanında olması olduğunu gördük. Başkanımız Mehmet Hançerli’nin bir selamı ile mutlu olabiliyorlar. Başkan adayımız Hasan Kılca’nın onların bulunduğu mahallelere kadar gidip onlarla tokalaşması mutlu ediyor” ifadelerini kullandı. 

‘CUMHUR İTTİFAKI KAPSAMINDA MHP’YLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ’

Hasan Kılca’nın Cumhur İttifakı’nın Karatay Belediye Başkan Adayı olduğuna dikkat çeken Mehmet Genç, “Karatay ilçe teşkilatları olarak birlikte hareket ediyoruz. Cumhur ittifakı olarak yola birlikte çıktık. İlk seçim çalışmalarımızdan birisi MHP’nin Karatay İlçe Başkanı’nı ziyaret etmek oldu. Bazı mahallelerde birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Mesela İsmil’de ev ve esnaf ziyaretini MHP Karatay Teşkilatı ile birlikte yürüttük. MHP Lideri Devlet Bahçeli sağolsun, Yenikapı ruhuna sahip çıktı. Biz de bu kapsamda bu birlikteliği olabilecek en üst perdeden sağlayıp yürütmeye çalışıyoruz. Halkımızın bize olan güvenini ve teveccühünü boşa çıkarmayacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

ABDULLAH AKİF SOLAK-RASİM ATALAY

Editör: TE Bilişim