Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü, hava tahminlerine dayanarak Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece Konya ve bölgesinde yer yer şiddetli kar yağışı olabileceğini belirterek, Konyalıları dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarmıştı. 

Meteoroloji’nin uyarılarını dikkate alan Konyalılar bu kez yoğun kar yağışına hazırlıksız yakalanmadı. Belediyeler, geceden hazırlıklarını yaptığı için, şehir merkezindeki hiçbir anayolda ulaşımda aksama, yollarda buzlanma ve benzeri olumsuzluklarla karşılaşılmadı. 

Haftasonu gelen beyaz bereket, Konyalıları sevindirdi. Kar yağışının ardından beyaza bürünen Konya’da adeta kartpostallık görüntüler oluştu. Kar yağışının aralıklarla etkili olduğu Konya’da vatandaşlar bu güzel anların tadını doyasıya çıkarabilmek için kendilerini sokağa attı. 

Hz. Mevlana’nın Türbesi ve Sultan Selim Camii’nin bulunduğu Mevlana Meydanı, Konyalıların ve fotoğraf meraklılarının şehir merkezindeki en önemli adresi haline geldi. Mevlana Müzesi ile Sultan Selim Camii’ni kar eşliğinde aynı karede en güzel şekliyle yakalamaya çalışan fotoğraf tutkunları, yeşil türbeyle beyaz karın ahengi için adeta birbirileriyle yarıştı. 

Dört mevsim yaprakları dökülmeyen ve özellikle kış aylarında yeşili daha belirgin hale gelen çam ağaçları da karla bütünleşince eşsiz ve tadına doyulmaz bir manzara oluşturdu. Ankayolu Caddesi üzerinde bu eşsiz manzarayı görüp ölümsüzleştirmek ve bir anı oluşturmak isteyenler, Musalla Mezarlığı ve Konya Şehitliği’nin de bulunduğu mevkide fotoğraf çekme yarışına girdi. 

YEŞİL MERAM, BEYAZ ÖRTÜYLE DAHA GÜZEL

Konya’nın yeşiliyle ünlü olan ilçesi Meram ise adeta üzerine beyaz bir örtü almışçasına kendisini tüm güzellikleriyle doğaseverlere sundu. Meram Son Durak olarak bilinen mevkide, Meram Deresi’nin de bulunduğu alanda fotoğraf sanatçıları en güzel fotoğraf karesini yakalayabilmek için deklanşörlere bastı. Derenin üzerinde bulunan çark, derede yüzen ördekler ve tarihi Meram Köprüsü’nün kar ile bütünleşmiş hali güzel görüntüler oluşturdu. 

Diğer yandan Meram Belediyesi tarafından kısa bir süre önce restore edilen Dutlukır Parkı, yapılan yeni bir düzenleme ile Millet Bahçesi olarak hizmet vermeye başlamıştı. Meram Millet Bahçesi ise doğal yeşilin içindeki beyazı ile muhteşem bir bütünlük oluşturdu. Yeşil ile beyazın mükemmel ahenginin doyumsuz seyir zevki oluşturduğu parkta Türk devletlerinin bayraklarının bulunduğu alan da beyaz örtünün üzerinde güzel görüntüler oluşturdu. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

RASİM ATALAY

Editör: TE Bilişim