Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu, Selçuklu ilçesine değer katmak ve sokaklarını tüm zararlı alışkanlıklardan korumak amacıyla “Yeşil Oda” projesini hayata geçirdi. Yeşil Oda” Projesi öğrencilerin sosyal, zihinsel, duygusal ve fiziksel gelişimine katkı sağlayan imkânları ve kaynakları harekete geçirecek şekilde destekleyecek, yaygınlaştırılması hedefleniyor.

YEŞİL ODA İLE NESLİMİZİ MADDE BAĞIMLIĞINDAN KORUMAYI HEDEFLİYORUZ 

Yeşil Oda projesi hakkında bilgi veren Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu Başkanı Rümeysal Güzel,

“Yeşil Oda Projesi öğrencilerin sosyal, zihinsel, duygusal ve fiziksel gelişimine katkı sağlayan imkânları ve kaynakları harekete geçirecek şekilde destekleyecek, yaygınlaştırılacaktır. İlk ve orta dereceli okullarda faaliyete geçirilmek istenen proje ile Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 5 okul proje kapsamında çalışmalar yapılacaktır. Okulların kullanılmayan bir boş odasına yapılacak çeşitli ünitelerden oluşacaktır.15 kişilik ekip ile gidilecek okullara öncelikle duvarları renklendirilerek başlanılacak daha sonrasında halı fleks, perde, halı, renkli puflar, masalar, sandalyeler, okuma köşesi, yaratıcı drama alanı ile döşenmesi yapılacaktır. Düzenlenen bu oda öğretmenlerin ders saatlerinde kullanmaları için akıl-zeka oyunları ve strateji oyunlarıyla süslenecektir Bu oda çocukların eğlenerek takım çalışmasını, birlik ve beraberliği öğrenmelerini sağlayacaktır. Bilinç altlarına madde bağımlılığının zararları işlenirken onlara “hayır” demek fiilen öğretilecektir. KTO Karatay Üniversitesi Yeşilay Topluluğu eğitim formatörleri tarafından öğrencilere “Sağlıklı Yaşam ve Spor” bilinci kazandırılacaktır. 5 okulu kapsayacak projemiz, neslimizi bağımlılıkların tehdidinden koruyacaktır. Selçuklu Belediyesi sadece temiz alanlarıyla değil sağlıklı ve bilinçli nesliyle de Türkiye’de örnek olmaya devam edecektir. Projemiz Selçuklu Belediyesi Proje destek projesi kapsamında desteklenmektedir. Projemizin hayata geçmesinde desteklerini esirgemeyen herkese topluluğumuz adına teşekkür ediyorum” dedi. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim