Yeni Renault Kadjar’a baktığımız zaman, Renault’un SUV segmentteki amiral gemisinin kasasının 2019 yılında tamamen yenilenip makyajlandığını görebiliyoruz.

Yeni Renault KADJAR maceracı görünümü ve güçlü tasarımı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Krom ön ızgara ve LED farları ile orijinal bir tarza sahip olan yeni KADJAR, yeniden tasarlanan ön ve arka tampon, 19 inç alaşımlı jantlar, modern tasarım ve mükemmel ergonomisi sayesinde büyük haz veriyor. Yeni KADJAR bu yapısıyla her tür araziye uygun olduğunu da adeta haykırıyor.

1.3 benzinli 160 beygirli ve çift turbo beslemeli bir motora sahip. Yeni bir teknoloji kullanmışlar. Bu sistem otomobilin daha performanslı, motorun daha güçlü ve atik olmasının yanında yakıt tüketiminin de en aza indirilmesini sağlıyor.

MODERN TASARIM VE MÜKEMMEL ERGONOMİ

Modern tasarımı ve mükemmel ergonomisi sayesinde araç içindeki her anın tadını çıkarın. Aracınızın koltuğuna oturduğunuzda, en zorlu parkurları aşmak için her şey ayaklarınızın altında olacak. Yeniden tasarlanan gösterge ekranı, aydınlatmalı orta konsol ve diğer ince detaylar sayesinde keyifli maceralar sizi bekliyor.

Anahtarsız giriş, anahtarsız çalıştırma özelliği ve stop start özelliği bulunuyor. 19 inç genişliğindeki jantlar, otomobili daha kaslı göstermiş.

Renault’un kendisinin geliştirdiği bir internet sistemi bulunuyor Renault KADJAR’da. Bir yıl ücretsiz olarak sunuluyor bu özellik. Bu özellikte canlı olarak trafikteki yol durumunu otomobil size veriyor. Yoldaki yoğunluk durumunu, bir kaza varsa onu bildiriyor. Yine bu sistemle birlikte hava durumu bilgilerini alabiliyorsunuz. Eğlenceli bir dünyası olan bu sistem sayesinde istediğiniz oyunları indirebiliyorsunuz.

Renault KADJAR’da EDC adı verilen ödül almış çift kavramalı şanzıman bulunuyor. Bu şanzımanın en büyük özelliği vites geçişlerini hiçbir şekilde hissettirmemesi ki, testimiz esnasında hakikaten vites geçişlerinin ne kadar yumuşak olduğunu test edip onaylamış olduk. Bu şanzımanın en büyük özelliklerinden bir tanesi de ısınmaması. 7 ileri vitese sahip olan şanzımanı manuel olarak da kullanabiliyorsunuz.

D segmentinde SUV bir otomobil olan Renault KADJAR, iç dünyasında birçok donanımı da sunuyor. Otomobilde, sürücü ve ön yolcu koltuğunda diz ayarı eklenmiş. Ayrıca ön koltuklarda koltuk ısıtma da bulunuyor.

HEM SİZİN, HEM DE DİĞERLERİNİN GÜVENLİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

Şerit takip ve uyarı sistemi sayesinde Renault KADJAR, sürücüye aktif bir asistanlık hizmeti sunuyor. Otomobiliniz şeridi takip modunu açık tuttuğunuzda küçük direksiyon hamleleriyle şeridi takip ediyor. Bunun yanında şeritten sinyal vermeden çıkmanız halinde sesli olarak sürücüye şeritten çıkıldığına dair uyarılar veriyor.

Renault KADJAR’ın sürücü konforuna hizmet eden bir diğer önemli özelliği de tam otomatik farlara sahip olması. Gündüz farlarının yanında geceleyin ihtiyaç hissettiği anda farlarını yakan Renault KADJAR, sürücünün görüş mesafesini daha üst seviyeye çıkarmak için yolun boş olması halinde otomatik olarak uzun farları yakıyor. Karşıdan gelen bir aracı hissettiğinde ise 600 metre mesafede kısa farlara geçiyor.

HAVANIZIN KALİTESİNİ SÜREKLİ ÖLÇÜYOR

Çift yönlü dijital klimaya entegre halde hava kalite sensörleri de bulunuyor. Bu sensörler havanın kalitesini ölçerek, dışarıdaki hava kalitesi düştüğünde otomatik olarak dışarıdan gelen havayı kesiyor. Hava çok kirliyse, tozluysa bunu hemen hissederek dışarıdaki havanın içeri girmesini engelliyor. Tam tersini düşündüğümüzde de kokpitin içindeki oksijen miktarının azaldığını ve dışarıdaki havanın daha kaliteli olduğunu hissettiğinde de bu yönde bir uyarı vererek, havanın dışarıdan temin edilmesini sağlıyor.

OTOMOBİLİNİZİ İSTEDİĞİNİZ GİBİ KİŞİSELLEŞTİRİN

Konsolun üzerinde bulunan ekranda da bir değişikliğe giderek daha donanımlı hale getirmiş Renault KADJAR. Multimedya ekranına carplay özelliğinin eklenmesi ile birlikte multimedya ekranın işlevselliği daha da artırılmış. Bu ekranda MP4 fortamında video izleme özelliği de bulunuyor. Güvenlik öncelenerek, bu özelliğin otomobil hareket halindeyken kullanılması engellenmiş. Geliştirilmiş multimedya ekranına bluetooth bağlantısı ile aynı anda 5 farklı telefonu bağlayabiliyorsunuz. Tüm aramalarınızı, rehberinizi, mesajlarınızı ve hatta kişilerinizin fotoğraflarını da burada görebiliyorsunuz. Otomobilinizin tüm ayarlarına da buradan ulaşabiliyorsunuz. Gösterge panelinde 4 farklı seçenek, iç renk aydınlatmasında da 5 farklı seçenek yeni Renault Kadjar ile sunulmuş. Otomobilinizi bu özellik sayesinde istediğiniz gibi kişiselleştirebiliyorsunuz. Bu ekran aynı zamanda çok yönlü görüş açılarına sahip bir geri görüş kamerası özelliği de taşıyor.

Otomobilinizin tüm yakıt verilerini de bu ekran üzerinden takip edebiliyorsunuz. Anlık yakıt tüketimi, ortalama yakıt tüketimi, belirli zaman aralıklarındaki yakıt tüketimi gibi verilerin yanı sıra, multimedya ekranı size otomobilinizin daha az yakıt tüketmesi için neler yapabileceğinize dair öneriler de sunuyor.

Bu ekrandaki bir diğer önemli özellik de tüm lastiklerin basınç oranlarını, içerisinde ne kadar hava olduğunu ayrı ayrı göstermesi. Kullanıcı ayarlarından da tüm ayarlarınızı buradan sağlayabiliyorsunuz. Bu kadar büyük bir donanıma sahip olan multimedya ekranın dokunmatik olması sürücüye büyük rahatlık sağlıyor.

SİZ SÖYLEYİN, O KOMUTLARINI YERİNE GETİRSİN

Renault KADJAR’ı farklı kılan, sürücünün konforuna hizmet eden, diğer yandan güvenlik açısından da büyük önem arz eden özelliklerinden bir diğeri de sesli komut sisteminin olması. Bu sistem sayesinde otomobilinize sesli olarak komutlar verebiliyorsunuz. Bir örnekle daha anlaşılır hale getirecek olursak, diyelim ki navigasyon sisteminizi aktif hale getirerek aradığınız bir adresi girmek için bu adresi sesli olarak söylemeniz yeterli geliyor. Renault KADJAR, buradan aldığı komutla navigasyonu aktif ederek sizi gideceğiniz adrese götürüyor. Diğer yandan kişilerinize de sesli yanıt yöntemiyle ulaşabiliyorsunuz. Gelişmiş bir sesli yanıt sistemine sahip olan bu sistem sayesinde müzik frekansları arasında da geçiş yapabiliyorsunuz.

DİLERSENİZ DIŞ DÜNYAYA BAĞLANIN, DİLERSENİZ DÜNYANIZI TAMAMEN KAPATIN

Sürücü ve yolcu konforu için her bir detayı tüm ince ayrıntılarına varıncaya kadar düşünen yeni Renault KADJAR’da elektrikli perdeler ve panoramik cam tavan özelliği de bulunuyor. Bu sayede otomobilinizin iç dünyasını dilerseniz dışarıdan tamamen bağımsız hale getirebiliyor, dilerseniz, daha çok bağ kurabiliyorsunuz. Ayrıca tüm camların tek dokunuşla açılıp kapanabiliyor olması da yeni KADJAR ile birlikte gelmiş bir özellik. Bu sayede camlarınızı tek tuşla açıp kapatabildiğiniz gibi, otomobilinizden indiğinizde camlarınız açık kalmışsa, dışarıdan kumanda ederek camlarınızı kapatabiliyorsunuz. Yeni KADJAR’ın sunduğu yeniliklerden biri de elektrikli açılıp kapanabilen aynalar. Bu sayede tek tuşla dikiz aynalarınıza hükmedebiliyor, istediğiniz zaman açıp kapatabiliyorsunuz.

SİZ UNUTSANIZ DAHİ O UNUTMUYOR

Sürücü ve yolcu konforunu güvenlik unsurlarıyla entegre eden ve tüm detaylarda güvenliği de ön planda tutan yeni KADJAR’da dikkatimizi çeken önemli bir özellik de elektrikli otomatik el frenine sahip olması. Durduğunuz zaman sizin el frenini kullanmanıza gerek kalmıyor. Kendiliğinden dört lastiği de kilitleyerek emniyetini alıyor.

Renault KADJAR, eko sürüş modu sayesinde yakıt tüketimini de minimize edebiliyor. Yakıt fiyatlarının yüksek olduğu günümüzde yakıt ekonomisi de otomobil tercihlerinde önemli bir gösterge oluyor. Renault’un yakıt tasarrufu yönüyle dikkatleri üzerine toplayan motor seçeneklerine sahip olduğu bilinen bir gerçeklikken, buna donanımsal yeniliklerin de eklenmesi ile birlikte yakıt tasarrufu daha üst noktalara ulaştırılmış durumda. Eko sürüş moduyla Kadjar, otomobilinize herhangi bir zarar vermeden, motor gücünü daha da azaltarak, yakıt tasarrufu sağlıyor. Yapılan ölçümlerde bu mod açık olduğu durumlarda minimum yüzde 5 tasarruf sağladığı belirlenmiş. 160 beygirlik bir motora sahip olduğu düşünüldüğünde eko modda kullanmanın Kadjar’ın performansına büyük bir etkisinin olmayacağı düşünülebilir. Dolayısıyla bu modu hem şehir içinde hem de şehirlerarası yolculuklarda kullanabiliyorsunuz.

RASİM ATALAY – FAHRİ ALTINOK

Editör: TE Bilişim