Temeli geçtiğimiz Nisan ayında atılan ve yaklaşık 21 milyon liraya mal olan Yeni Gar Tüneli tamamlandı. Projenin bitmesiyle Demiryolu Caddesi Yeni Gar istikameti dün trafiğe açıldı. 

Konya’nın önemli trafik akslarından olan Demiryolu Caddesi, bir süredir Yeni Gar Tüneli çalışmaları nedeniyle Adnan Menderes Sebze ve Meyve Hali başlangıcından itibaren kapatılmıştı. Bu süre içerisinde Yeni Gar Tüneli’nde hızlı bir şekilde çalışmalar devam etmiş, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tünelin kısa bir süre içinde açılacağını duyurmuştu. Beklenen oldu. Tüneldeki çalışmaların tamamlanmasıyla dün itibariyle Demiryolu Caddesi Yeni Gar istikametine yeniden trafiğe açıldı. Böylece Meram’ı sanayi bölgelerine bağlayan ve Konya’nın önemli bir trafik aksını oluşturan Demiryolu Caddesi’nin şehir trafiğine büyük katkı sağlaması bekleniyor. 

ÖNCESİNDE GENİŞLETME ÇALIŞMASI YAPILMIŞTI 

Yeni Gar Tüneli bitmeden önce Demiryolu Caddesi’nde bazı düzenlemeler yapılmıştı. Caddenin özellikle Adnan Menderes Toptancı Hali’nin yan kısmındaki bölümü daralarak devam ediyordu. Yeni altgeçide bağlanarak kesintisiz hale getirilecek olan Demiryolu Caddesi’nde trafik akışının daha rahat sağlanması amacıyla daralan bölgelerde genişletme çalışması yapılmıştı. Genişletilme çalışmaları kapsamında Adnan Menderes Toptancı Hali’nin bir kısmı alınarak yola verildi. Böylece Konya’nın önemli bir trafik akışının olduğu cadde, rahatlatılmış bir şekilde hizmet vermeye başladı. 

FAHRİ ALTINOK 

Editör: TE Bilişim