Konya da bisiklet satışı yapan Erbaş Bisiklet Kurulu Üyesi Osman Özçetinbaş, “Konya’nın düz bir araziye sahip olması ve her yerin birbirine yakın olması Konyalı vatandaşlarımızın bisiklet almaya yönlendiriyor” dedi. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte vatandaşlarımızın araçlarını bırakıp bisiklet, motosiklet veya elektrikli bisiklet kullanmaya başladıklarını söyleyen Özçetinbaş, tasarruf yapmak isteyen spor yapmak isteyen vatandaşların bisiklet, motosiklet ya da elektrikli bisiklet aldıklarını dile getirdi.

ELEKTRİKLİ BİSİKLETLERDE PLAKA VE EHLİYET ZORUNLULUĞU

Konya'da yaygın olan olarak kullanılan elektrikli bisikletlere de yeni düzenleme getirildi. Yeni düzenleme ile elektrikli bisiklet kullananlar plaka takacak ve ehliyeti olacak. Peki bu durum elektrikli bisiklet satışlarını nasıl etkiledi? Özçetinbaş'a göre yeni düzenleme satışları etkilemedi. Konya Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin bisiklet ve motosiklet sürücülerine elektrikli bisikletlerde plaka ve ehliyet zorunluluğu ile ilgili broşür dağıtmasının elektrikli bisiklet satışlarını fazla etkilemeyeceğini dile getiren Özçetinbaş,“Tescilde sigorta zorunluluğunun olmaması, tescil parasının yüzde 50'ye varan indirimle ödemeleri hala elektrikli bisikletleri avantajlı kıldığını düşünüyorum” dedi.

"Motosikletlerde tescil yaptırılması gerektiği, vizenin olması ve sigorta yapılması lazım" diyen Özçetinbaş, "Ehliyet zorunluluğunun B ehliyeti olan vatandaşları etkilemediği B sınıfı ehliyetleri ile gidip hiçbir sınava tabi olmadan M sınıfı ehliyetlerini alabilecekler. Dolayısıyla yeni düzenleme çok fazla satışlarımızı etkilemedi” ifadelerini kullandı. 

MUSTAFA ALİ CANDAN

Editör: TE Bilişim