Yavuz Sultan Selim Ortaokulu idarecileri, öğretmenleri ve veliler orman yangınları sonucu kaybedilen ağaçların geri kazanımı kapsamında ‘Her Fidan Bir Nefes’ kampanyasına katılarak okul bahçesinde ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdi.  Okul Müdürü Muhammed Acıyan, “Bizim medeniyetimizde 'Yaşadığımız yeri cennet bahçesine çevirmek' diye bir tabir vardır. Biz de okulumuzu ve bahçesini öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize cennet bahçesi yapmak ve sevdirmek istiyoruz. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) de ‘Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile, bugün elinizdeki fidanı dikin’ buyurmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığımız ise son dönemde okul bahçelerinin ağaçlandırılması ve açık sınıf uygulamalarını başlatmıştır. Aslında biz okullarda maddi- manevi anlamda bahçıvan, gül yetiştiricisi hatta 'geleceğin fidanları' öğrencileri yetiştirmekte, eğitmekte yani hayata hazırlamaktayız. İnsanlığa gelecekte faydalı insanlar yetiştirmek görevini yürütmekteyiz. Yine son zamanlarda maalesef ülkemizin akciğerleri konumundaki ormanlarımızın yakılması içimizi yakmıştır. Tüm bu yukarıda saydıklarımız ışığında biz de bir kısmı fidansız bulunan okulumuzun bahçesine 20 adet ıhlamur, 25 adet mavi selvi ve 100 adet gül fidanı diktik. Bu konuda bizlere yardımcı olan Konya Büyükşehir Belediye Bakanlığımıza, Meram Belediye Başkanlığımıza en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

KONYA’NIN VE OKUL BAHÇEMİZİN YEŞİLLENMESİNE KATKIDA BULUNDUK

Gerçekleştirdikleri organizasyon ile hem okul bahçelerini hem de Konya’nın yeşillenmesine katkıda bulunduklarına dikkat çeken Okul Müdürü Acıyan, “Bizim amacımız okul bahçemizin ve güzel Konya’mızın yeşillenmesine katkıda bulunmak. Ağaçlar bulunduğumuz ortamı güzelleştirir, neşemize artırır, yazın gölgesinde keyifli zamanlar geçiririz. Havanın temizlenmesine de katkıda bulunur. Onlar da ayrıca canlı. Onları sulamak, onların bakımlarını yapmak, İslam'ın sevgi ve merhamet gibi değerlerini hücrelerimizde hissetmemizi sağlar. Fidanlar estikçe, tüm canlılar bu fidanlardan istifade ettikçe ekene, dikene getirene, sulayana, aracı olana sevap yağar, memlekete rahmet yağar. Bunun bir de 'Eğitimde İyi Örnekler' bağlamında faydası var. Yaptığımız bu güzel işin karşılığını ise biz sadece Allah'tan bekliyoruz” şeklinde konuştu.

KONYA’DA AĞAÇLANDIRMA KONUSUNDA ORTAK ÇALIŞMA YAPILMALI

Konya’da daha fazla ağacın toprakla buluşması için Konya Valiliği, Konya Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri ve STK'ların biraraya gelerek ortak bir organizasyon yapmaları yerinde olacağını ifade eden Acıyan, “Halkımızın kurallara dikkat ederek evlerde sıkıldıkları bu dönemde bir anlamda rehabilitasyon vazifesi görecek gönüllü ağaçlandırma kampanyasına katılmaları ile çalışmalar başlayacaktır. Hafta içi ve hafta sonu organizasyonu ile araçlarla Konya çevresindeki alanlara gidilecek, burada tohumlar, çekirdekler, fidanlar toprakla buluşturulacaktır. Öğleyin kumanyalar yenilecek ve gönüllü olarak akşama kadar yine fidan dikilecektir. Bunların sulaması işi de resmi kuruluşlarla gerçekleştirilecektir. Böylece güzel Konyamız kısa sürede yemyeşil piknik yapılacak tertemiz havası olan bir şehre dönüşecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim