Türkiye yeni tip koronavirüs (COVID-19) ile mücadelede örnek olan ülkeler arasında yer alıyor. Koroanvirüse karşı alınan hızlı kararlarla erken tedbirler uygulayan Türkiye, mücadelede büyük başarı gösterdi. AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesi hakkında Konya Yenigün Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Koronavirüsle mücadelede Konya’nın dayanışma ruhu gösterdiğine dikkat çeken Angı, Konya projelerin son durumuyla ilgili de bilgiler verdi.

‘KONYA DAYANIŞMA RUHU GÖSTERDİ’

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, koronavirüsle mücadelenin başladığı ilk günden buyana, Konya’nın dayanışma ruhu içerisinde bu mücadeleye destek verdiğini söyledi. Bugün itibariyle yeni normalleşme sürecinin başlayacağını hatırlatan Başkan Angı, bu süreçte de uyarılara dikkat edilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi, “Tüm dünya salgın ile mücadele ediyor. Mart’ın 11’ninde bu yana da Türkiye’de de ilk vakanın tespiti ile beraber Bilim Kurulu’nun tavsiyeleriyle birlikte Sağlık Bakanlığı’nın aldığı tedbirler çerçevesinde ülkemizde de hızlı bir şekilde çalışmalar başlatıldı. Salgınla mücadele kapsamında ülkemizde çeşitli önlemler alındı. Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında alınan önlemlere vatandaşlarımız uydu. Konyalı hemşerilerimize de çok teşekkür ediyoruz. Kurallara ellerinden geldiğince uymaya çalıştılar. Koronavirüs ile mücadele Konya’da Valimizin başkanlığında kurum müdürlerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere tüm belediye başkanlarımız şehrimizdeki uygulamaların yürütülmesi için gece gündüz çalışmalarını gerçekleştirdiler. Bir tarafta hastanelerimizde doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız hastalarımızı tedavi etmek için uğraştığı gibi hem belediyeler hem emniyet teşkilatı hem de Vefa Sosyal Destek Grubu üyeleri dayanışma ruhu getirdi. Bizler koronavirüsle mücadele kapsamında yeni dönem normalleşme döneminde de kurallara dikkat etmelerini, maskesiz dışarı çıkmamalarını istiyoruz. Kurallara ne kadar uyabilirsek salgının hızını düşürebiliriz. Kontrollü bir şekilde salgınla mücadele devam ediyor. Hükümetimizin 18 yılda aldığı tedbirler ile sağlık alanında altyapının nereye geldiğini daha iyi görüyoruz. Gelişmiş batı ülkeleri bu süreçte büyük sıkıntılar yaşadı. İnsanlık adına hastane koridorlarındaki o durumlar, yeterli olmayan teçhizatlar. Koskoca ABD başka ülkelere üretilmiş maskeleri bile gidip el koyma şekli ile korsanlık yaptılar. Ama Türkiye kendi ihtiyacının yanında bütün ülkelere yardım eli uzatmaya çalıştı. 80’nin üzerindeki ülkeye Türkiye olarak yardım eli uzattık. Dünyanın neresinde olursa olsun, ülkesine dönmek isteyen vatandaşlarımızı iyi bir koordinasyon ile ülkemize getirdik. Karantina süreleri bittikten sonra vatandaşlarımız memleketlerine döndü. Hastalığı olan vatandaşlarımızı da uçaklarla Türkiye’ye getirerek tedavilerini gerçekleştirdik. Bu durum ülkemizin büyüklüğün bir göstergesi” ifadelerini kullandı.

‘KORONAVİRÜSLE MÜCADELEYİ GÖLGELEMEYE ÇALIŞTILAR’

Türkiye’nin koronavirüsle verdiği mücadelenin birtakım kişiler tarafından gölgelenmeye çalıştığına dikkat çeken Başkan Angı, “Kimisi seçimle işbaşına gelemeyeceğini anlayan, seçim ve seçim dışı diyerek birtakım ifadeler kullandı. Yapılan işleri küçümsemek ve gölgelemek için kişilerin şahıslarına hakarete kadar varan davranışlar Türkiye’ye yakışmayan manzaralar. Koronavirüsle mücadeleyi Türkiye olarak birlik ve beraberlik içerisinde tamamlamamız gerekiyor. Koronavirüsle mücadele sadece Türkiye’nin değil, tüm insanlığın mücadelesi. Dünyada salgının bitmiş olması lazım ki, bizlerde ülkemizde rahat edebilelim. Ticaretin, turizmin devam etmesi ve insanların daha huzurlu bir şekilde sokağa çıkabilmesi adına bu mücadele insanlığın orta mücadelesi olduğu halde Türkiye’deki bazı siyasi anlayışlar maalesef bunu idrakten uzak. Türkiye’nin yakaladığı bu başarı trendini dünya dikkatli bir şekilde izliyor. Bunu nasıl küçültebiliriz. Nasıl bir kaos iklimi oluşturabiliriz derdindeler. Türkiye olarak iyi ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi modeline geçmişiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve kabinesi hızlı karar alabilen ve bunları da hayata geçirebildiği için Koronavirüsle mücadelede sadece sağlık ile ilgili mücadele vermedik. Ekonomimize de saldırılar oldu. Türkiye yeni yönetim modeli ile ciddi bir ivme yakaladı. Bugün bunun meyvelerini görüyoruz. Yavaş yavaş normalleşmeye doğru gideceğiz. İnşallah Türkiye hızla yeni bir dönemi hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.

‘KONYA YATIRIMLARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR’

Koronavirüsle mücadele ederken Konya yatırımlarının da aralıksız sürdüğüne vurgu yapan Başkan Angı, yatırımların son durumuyla ilgili şu bilgileri verdi, “Koronavirüsle mücadele sürerken devletin yatırımları devam etti. Geçtiğimiz hafta içerisinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Konya’ya geldi. Konya-Karaman-Ulukışla demiryolu hattındaki çalışmalarını yerinde görmek adına, bilgiler almak talimatlar vermek için buradaydı. Bakanımız Konya’ya gelmişken Konya projelerini de konuştuk. Yeni Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı çalışma içerisindeydi. YHT Garı ihalesi tekrar gerçekleştirilmişti. Bazı aksaklıklar sebebiyle zaman kaybı oldu ancak, önümüzdeki birkaç ay içerisinde tren garı inşaatı tamamlanacak. Yine Konya için önemli olan Lojistik Merkez inşaatı tamamlanacak. Yine bakanımızla Konya Banliyö hattı ve Konya Metrosundaki son gelişmeleri konuştuk. Yine diğer bakanlarımız ile video konferans aracılığıyla toplantılar yaptık. Telefonlarla görüştük. Tarım şehri Konya için su şart. Hangi su projeleri ile neler yapabiliriz. Mevcut projeleri de nasıl hızlandıracağız. Yeni hangi projelerle yürüyeceğimizi Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum birtakım projelerde Tarım ve Orman Bakanlığımızın projelerine destek veriyor. Bu projelerin ihale hazırlıkları üretiliyor. Yine tarımda hasat dönemi öncesinde ürün fiyatları açıklandı. Çiftçilerimiz verilen fiyatlardan memnun. Türkiye durmadan yoluna devam ediyor. Konya projeleri de bu minvalde yürüyor.”

‘MİLLET BAHÇESİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Konyalılara müjdesi verilen eski stadyum alanındaki Millet Bahçesi çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Angı, “Geçmişte yeni stadyum karşılığında Konya Büyükşehir Belediyesi eski stat alanını devir alarak oraya Belediye hizmet binası inşa edecekti. O günlerde dönemin CHP Konya Milletvekili burayı beton yığınına döndürecekler, rantta çevirecekler diye konuşuyorlardı. Halbuki oraya belli bir alanına belediyenin hizmet binası ve etrafında yeşil alan bırakılması gibi bir proje vardı. Daha sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan şehrin merkezindeki bu tür alanların milletin faydalanacağı Millet Bahçeleri yeni dönemde şehircilik anlayışında öne çıkan buranın ve daha sonra ağır bakımın olduğu yerin Konya’ya Millet Bahçeleri olarak kazandırılması için talimatı olmuştu. Bununla ilgili proje çalışmaları yapıldı. Millet bahçesinin bir köşesine de bu dönemi temsil eden büyük bir cami düşünüldü. Cami Millet Bahçesi içerinde yüzde 10’luk bir alanı oluşturuyor. Konya cami bakımından hamdolsun İstanbul’dan sonra ikinci sırada. Bütün sokaklarımızda ve mahallerimizde camilerimiz var. Ama Selatin Camileri ecdadımızın bıraktığı büyük eserlere baktığınız zaman bu camiler Cuma namazı, Bayram namazı ve özel günlerde herkesin bir araya geldiği, avlusu ile planlanmış, parkın içerisinde birçok aktivenin olacağı, yeşil dokunun korunacağı, insanların nefes aldığı, namaz vakitlerinde namazlarını kılacağı güzel bir eser ortaya çıkacak. Ancak camiden rahatsız olanlar var” şeklinde konuştu.

‘ŞEHİR HASTANESİ YILSONUNDA HİZMETTE’

Koronavirüsle mücadelede Şehir Hastanelerin öneminin bir kez daha anlaşıldığına dikkat çeken Angı konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Konya’nın sağlık altyapısı oldukça güçlü. Konya’da bulunan tüm hastaneler yenilendi. Konya sağlık altyapısı bakımında oldukça güçlü. Konya Şehir Hastanesi bitmek üzere. 838 yataklık kısmı tamamlandı. Tekrar ilavesi olanla birlikte bir bütün halinde açılması arzumuz. Bakanlığımız bu kararı verecek. Şehir Hastanesinin tamamlanması için son 5 6 aylık bir süre var. Bizler Konya Şehir Hastanesinin bir bütün olarak açılmasını arzu ediyoruz. Şehir Hastanesi modern büyük bir hastane.”

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim