Konya Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirler Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek ve Necipoğulları Beton Elemanları Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kulaksız, gazetemize ziyaret gerçekleştirdi. Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan ile görüşen Seyit Faruk Özselek ve Hasan Kulaksız, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ekonomi değerlendirmesinde bulundu. Özselek, "Türkiye artık dünya ile yarışabilecek konuma gelmiştir" dedi. Ayrıca yapılandırma konusunda bilgiler veren Özselek  “Yapılandırmanın içerisinde her türlü; trafik cezası, gençlerin KYK’da ki borçları ve vergi dairesinde ki diğer borçlar dâhil her şey var. Mükelleflerimizin bu konuya çok duyarlı davranmalarını rica ediyorum” dedi. 

“MÜKELLEFLER, YAPILANDIRMAYA DUYARLI OLMALI”

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, yapılandırma ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özselek, mükelleflerin yapılandırmaya duyarlı olması gerektiğinin altını çizerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Mali Müşavirler olarak yapılandırma konusuna çok hassas davranıyoruz. Çünkü burada 1. Planda devletimizin menfaati akabinde milletimizin ve mükelleflerimizin menfaati olduğu için elimizden geleni yapıyoruz. Yapılandırma ile ilgili bütün mükelleflerimizi dolaşarak, bilgiler veriyoruz. Mükelleflerimizin bu konuya çok duyarlı davranmalarını rica ediyorum. Çünkü yapılandırma her zaman çıkan bir durum değil. Bundan sonraki uzun yıl belki de böyle bir durum ortaya çıkmayacak. Çünkü bu yapılandırmanın içerisinde her türlü; trafik cezası, gençlerin KYK’da ki borçları ve vergi dairesinde ki diğer borçlar dâhil her şey var. Peşin ödendiği takdirde yüzde 90’nı siliniyor. Yani neredeyse vergi aslını ödeyip kurtuluyorsunuz. Mükelleflerimiz peşin ödemekte sıkıntı çekiyor olabilir. Bunu 36 ay içerisinde ödemeleri gerekiyor." 

“BU MÜKELLEFLERE SAĞLANMIŞ OLAN BİR İMKÂNDIR”

Mükelleflerin dikkat etmesi gereken hususlar noktasında önemli bilgiler veren Özselek, “Önemli olan yani mükelleflerimizin dikkat etmesi gereken husus şu; Taksitli seçtikleri takdirde 2 taksitin kesinlikle ödenmesi gerekiyor. Ödemezler ise aftan yararlanmış sayılmayacaklar ve boşa gidecek. İlk iki taksiti ödediler sonraki süreçte ödeyemezse 1 yıl içerisinde 2 defa ödemediği takdirde af bozulmuyor. Ama 1 yıl içerisinde 2 defa ödemezse yine af bozuluyor. Onun için mükelleflerimizin bu hassas konulara dikkat etmesi gerekiyor. Arkadaşlarımız mali müşavirleri ile muhakkak görüşsünler. Çünkü bu af o kadar çok kapsamlı ki anlatmayla bitmeyecek kadar içinde detaylar var. Matrah artırımına da imkânı olan bütün mükelleflerimizin girmesini özellikle tavsiye ediyorum. Bu mükelleflere sağlanmış olan bir imkândır” diye konuştu.  

“TÜRKİYE ARTIK DÜNYA İLE YARIŞACAK DURUMDA”

Seçimlerin ardından işdünyasının ve vatandaşların elini taşının altına koyması gerektiğine dikkat çeken Özselek ifadelerine şu şekilde yer verdi: “Seçim kelimesi geçtiği an Türkiye’de yatırımlar duruyor. İş dünyası bir anda beklentiye geçiyor. Vatandaşlarımızın bundan çok etkilenmemesi gerekiyor. Çünkü her seçim döneminde ekonomimiz neredeyse durma noktasına gelmekte. Seçimlerimiz şuan bitti ve artık yeni bir sisteme geçildi. Bürokrasi anlamında da güçlü olacağız kanaatindeyim. Bundan sonra vatandaşlar olarak el birliği ile elimizi taşın altına koymalıyız. Yatırımcılar hiç düşünmeden yatırım yapsınlar. Çünkü Türkiye bundan sonra artık Dünya ile yarışacak durumda”

HÜSEYİN MENEKŞE 

Editör: TE Bilişim