24 Haziran’da İyi Parti Konya Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) giden Fahrettin Yokuş, daha yemin etmeden Konya’yı tehdit etmeye başladı. Mazbata töreninin ardından basına yapılan açıklamada çam üstüne çam deviren Yokuş, “Hesap sormak için Konya’ya geldim” dedi ve Konya’ya tehditvari ifadeler kullandı. İlk olarak Vali Yakup Canbolat’a seslenen Yokuş, Vali Canbolat’ın tarafsız olmadığını iddia ederek, “Bundan sonra kendisine çeki düzen versin. Herkese eşit davransın. Aksi halde Konya'da valilik yapamaz” sözleriyle devlet adabına yakışmayacak sözler sarf etti. Yokuş’un bu sözleri tepkiyle karşılanırken vatandaşlar Yokuş’a “Milletvekili misin kabadayı mı?” sorusunu yöneltti. Bununla da yetinmeyen Yokuş, milletvekillerini ve Konya basınını da tehdit edercesine uyardı. Konya basını taraf olmakla suçlayan Yokuş, Konya basınına da hesap soracağını ilan etti. 

SOSYAL MEDYA’DA DA HAKARETLER! 

Bu açıklamasının ardından kişisel sosyal medya hesabından da milletvekili ağzına yakışmayan paylaşımlarda bulunan Yokuş, çirkin paylaşımında Çorumlulara “Çorumlulara alkış; Nüfusu 528 bin ilde 11 icra dairesi var. Bu dairelerde tam tamına 399 bin icra dosyası bulunuyor. Sizin anlayacağınız ekonomi tıkırında gidiyor! R.T Erdoğan’a rekor düzeye oy çıkıyor tam yüzde 64.5 DEVEYE DİKEN MESELESİ, yazık bu ülkeye…!” sözleriyle seslendi. Paylaşımı üzerine çok sayıda tepki alan Yokuş, bu tepkilere de aynı hakaret dolu üslupla cevap verdi. Bir vatandaşın yorumu üzerine cevap veren Yokuş, “Acele etme Konyasporlu dayı...! Yakındır sende görürsün hanyayı ya da Konya’yı. Topa bir sen girmedin. Doğru ya sen kızından geri kalırsın!” diyerek temsil ettiği Konyalıya yakışmayacak sözler sarf etti. Yokuş, yapmış olduğu hakaret içerikli paylaşımı ne kadar toparlamaya çalışsa da başarılı olamadı ve Twitter paylaşımının yorum kısmı vatandaşlar tarafından topa tutuldu. 

“HEM FİKİR FAKİRİ, HEM EDEP FAKİRİ!”

Yokuş’a bir tepki de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Ahmet Sorgun’dan geldi. Sorgun sosyal medya  hesabından yaptığı paylaşım da “Hem fikir fakiri, hem edep fakiri. Konya Konya olalı böyle vekil görmedi!..” dedi. 

HUZUR İSTEDİ HUZURSUZLUK OLUŞTURDU!

Yokuş mazbata töreninden sonra basına yaptığı açıklamada, “Huzur istiyorum” dedi ancak açıklaması huzursuzluğa neden oldu. Açıklamasında kamu kurumlarını, belediyeleri ve medyayı hedef alan Yokuş, üstü kapalı tehditvari ifadeleri ile Konya’nın tepkisini çekti. İşte Yokuş’un; “KONYA’DA HUZUR İSTİYORUM” başlığı ile servis ettiği basın açıklamasının tepki çeken kısmı şöyle; ''Vali, kaymakam, belediye başkanı, keyfe keder taraflı davranamayacak. İhalelerde yandaş kayırmacılığı yapılamayacak. Kamuda adaletsiz atamalar yapılamayacak. Yapılırsa İyi Partinin Konya Milletvekili ve Genel İdare Kurulu üyesi olan Fahrettin Yokuş, bu haksızlıkların hepsine müdahale eder. Konya’da ayrım yapacak olan, herhangi bir kamu yöneticisinin bu ayrımı yapmasına izin vermem.  Konya'da artık il müdürü, kaymakam, siyası partinin il başkanı gibi çalışamayacak. İmam, müftü siyaset yapamayacak. Herkes görevini yapacak. Bunu yapanların hukuk önünde, medya önünde ve bunlara gereğini yapmayan hükümetten hesap soracağım. Onun için buradan herkese söylüyorum ben Konya'da huzur istiyorum. 

Seçim süresince Sayın Vali, maalesef taraflı davranmıştır. Gecenin 12'sinde OHAL var. 6 partinin seçim stantlarının bulunduğu yerde meşalelerle dolaşan başı bozuk gençlerle karşılaştık. Parti bayraklarımız yakıldı. Güya OHAL var. Güya Türkiye'de vali var. Bu vali siyasidir. Bundan sonra kendisine çeki düzen versin. Herkese eşit davransın. Aksi halde Konya'da valilik yapamaz. İlk uyarım validir.  Adaletli davransın ya da bıraksın gitsin. 

İkinci uyarım, Beyşehir Belediye Başkanına. Benim köyümdeki kilitli taşları alıp götürdü. Hizmette ayırım yaptı. Buradan bütün belediye başkanlarına sesleniyorum; köyler arasında, kasabalar arasında, mahalleler arasında ayrım yaparsınız kusura bakmayın size belediye başkanlığı yaptırmam.  Burası hukuk devleti, parti devleti değil. Konyalıya ayrımcılık yapan kim olursa olsun, siyasi düşüncesi ne olursa olsun, beni karşısında görecektir. Ben Konya’nın 2 milyon 200 bin vatandaşının vekiliyim.  Ayrım yapmadan, parti rozetimi de çıkaracağım ve gerçekten Konya'nın vekili olacağım.

Özellikle medyaya da sesleniyorum. Siyasi çalışmalarımda medya benim elim ayağım olacak. Konya medyasını gördüm. Seçimlerde hepsini ziyaret ettim.Konya medyasının yüzde 80 i taraflı.   Siyasi görüşleri farklı olabilir ancak öyle köşe yazarları var ki, muhaliflere iftira atan, hakaret edenler oldu. Onlarada çağrımdır. İyi Partiye ve yöneticilerine kim iftara da bulunursa onlardan da hesap soracağım. Konya milletvekillerine de sesleniyorum. Ayrımcılık yapmasınlar. Yapılan her türlü ayrımcılığın notunu alacağım ve mecliste hesabını soracağım. Hesap sormak için Konya’ya geldim. Hesap vermek için bütün Konya’nın vekili olacağım diye söz verdim.”

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim