Ege Üniversitesi'nde PKK'lı teröristlerce şehit edilen ve Konyaspor sevdalısı Fırat Çakıroğlu ismi Konya Spor Lisesinde,  iki kez ince bağırsak nakli olan ve üçüncü kez nakil olması gereken 20 yaşında hayatını kaybeden Gizem Kılıç adını da İsmil’de kurulacak kütüphane yaşatacak. Kütüphane projesi hakkında bilgi veren  Ülkü Ocakları İl Başkanı Mustafa Taha Çini kampanyaya destek beklediklerini ifade ederek, “Ülkü Ocakları Konya İl Başkanlığı olarak Her Kitap Bir Fırat adında bir kampanya başlattık. Yine Ülkücü şehitlerimizden olan Gizem Kılıç içinde kütüphane kampanyamız var. Ülkü Ocakları olarak inşallah hayırseverlerimizin destekleri ile Konya Spor Lisesi ve Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesinde bulunan bir okulumuza kütüphane açacağız.  Kütüphane kurma çalışmamızı sosyal medya adreslerimizden paylaştığımızdan bu yana Türkiye’nin her yerinde ülküdaşlarımız ile hayırsever vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Buda bizleri oldukça mutlu etti.  Gençliğimize faydalı olabilecek, vatanına ve millete hayırlı bir isim olacak şekilde yetişmelerini sağlayacak her türlü kitabı kabul ediyoruz.  Bizlere kitap göndermek isteyen  kitap bağışçılarımız kargo yolu ile yada Ocak İl Binamıza kitapları teslim edebilirler.  Kampanyamızı sosyal medya adresinde paylaştığımız an itibari ile destek olan herkese teşekkür ediyorum.  Konyalı hemşerilerimizden ve ülküdaşlarımızdan desteklerini bekliyoruz” dedi.

‘ÜLKÜ OCAKLARI GAYESİ VATANINI MİLLETİNİ VE BAYRAĞINI SEVEN NESİLLER YETİŞTİRMEK’

Ülkü Ocaklarının  gayesi ve amacı vatanını milletini ve bayrağını seven nesiller yetişmesine katkı sağlamak olduğuna dikkat çeken Çini, “Toplumların gelecek idealini sürekli olarak yeniden inşa eden gençliktir. Gençliğin yeni ufuklara doğru ilerlemek amacıyla milli ülküler edinmesi ise toplumun geleceğini garanti altına alır. Gençliğin milli ülküleri benimsemesi için de yol göstericilerin, aydınların ve liderlerin milli düşüncelere yönelik politika ve gayeleri olmalıdır. Bu yol göstericiler, gençliğin bir arada toplanması için milli ülküleri en doğru biçimde özümsemelerini sağlayacak oluşumları ve yapılanmaları kurmalıdırlar. Ancak bu sayede toplumun geleceği olan gençler milli ülküler ile donanır ve toplumu en iyi şekilde daha ileriye götürür. Türk gençliğinin milli ülküleri benimsemesini sağlayan ve Türk milletini maziden atiye götüren oluşumlar her daim varolmuştur. Türk gençliğinin milli ülküler etrafında toplanması için her devirde teşkilatlar kurulmuş ve eğitimler verilmiştir. Türk tarihinin son yüzyılında Türk milliyetçiliği fikrinin önder isimleri tarihten bu yana gelen milli şuurun yeniden canlanması amacıyla farklı yapılanmalara ve dernekleşme faaliyetlerinde bulunmuşlardır. Bu yapılanmaların önder isimleri kurulan cumhuriyete fikir babalığı yaparak cumhuriyetin kurucu unsuru olan Türk milliyetçiliği fikriyatını yüceltmeye çalışmışlardır. Ülkü Ocakları gayesi ve amacı vatanını milletini ve bayrağını seven nesiller yetişmesine katkı sağlamak. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak gençlerimizin kendilerini yetiştirmeleri konusunda tüm desteği sağlıyoruz. Ücretsiz olarak üniversite hazırlık kursları eğitimleri veriyoruz. Yine üniversite de okuyan kardeşlerimize ücretsiz olarak İngilizce kursları düzenliyoruz.  Haftada iki gün teşkilatlarımıza eğitim seminerleri veriyoruz. Seminerlerimizin bir günü dini, bir günü ise milli konular olmak üzere gerçekleşiyor.  Ülkü Ocakları Konya olarak Kültürel, spor ve tarih programlarına ve gezilerine de ağırlık veriyoruz. Gençlerimizin birbirleri ile daha iyi iletişim kurmalarını sağlamak için gereken tüm çalışmaları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU VE GİZEM KILIÇ ANILACAK

Ülkü Ocakları Konya İl Başkanlığı olarak Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve Gizem Kılıç için anma programı düzenleyeceklerine dikkat çeken Çini, “Ülkücü şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve Gizem Kılıç’ı 23 Şubat Cumartesi günü Mevlana Kültür Merkezi  Sema Salonu’nda  saat 14:00 da anma programı düzenleyeceğiz.  Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erdem ve Gizem Kılıç'ın annesi Aysel İşlek Yıldız'ın katılacağı "Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve Gizem Kılıç Anma Gecesi" programımıza tüm Fıratlar ve Gizemler davetlidir”  şeklinde konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim