31 Mart Mahalli İdareler Seçim süreci devam ederken, siyasi partiler ve belediye başkan adayları da çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay, tempolu bir çalışma yürütüyor. Başkan Altay, biryandan mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı olarak rutin işlerin takibini yaparken diğer yandan yeni dönemde Cumhur İttifakı'nın adayı olarak seçim çalışmalarını sürdürüyor. Oldukça yoğun bir seçim dönemi geçiren Başkan Altay, tüm bu yoğunluğa rağmen "Sıkılmadık el, alınmadık gönül bırakmamak" adına vatandaşlarla biraraya gelerek projelerini anlatıyor. Seçim çalışmaları kapsamında ilçelere de ziyaretler gerçekleştiren Başkan Altay, herkese ulaşmaya çalışıyor. Vatandaşların istek ve taleplerini dinleyerek not alan Başkan Altay, yeni dönem için de vatandaşların desteğini istiyor.

BİRYANDAN SEÇİM ÇALIŞMASI, DİĞER YANDAN RUTİN İŞLER

Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamındaki çalışmalarına devam ediyor. AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) programları kapsamında yoğun bir çalışma yürüten Başkan Altay, ilçeleri geziyor, şehir merkezinde vatandaşlarla biraraya geliyor. Başkan Altay seçim çalışmaları kapsamında dün Konya merkezde bazı ziyaretler yaparak, biryandan seçim çalışmalarını sürdürdü diğer yandan Büyükşehir Belediyesi bünyesinde devam eden rutin işlerin takibini yaptı. Yenigün Gazetesi olarak Başkan Altay'ın yaptığı 1 günlük çalışmayı takip ederek dikkat çeken ayrıntıları paylaşıyoruz.

GÜNE ŞİVLİLİK DAĞITARAK BAŞLADI

Milli ve manevi günlerin heyecanını vatandaşlarla paylaşmayı ihmal etmeyerek sık sık vatandaşlarla biraraya gelen Başkan Altay, Konya'nın önemli bir geleneği olan "Şivlilik"i unutmadı.  İslam alemince kutlanan ve Üç Ayların başlangıcı olarak kabul edilen Regaib Kandili'nin gündüzünde Konya'da gelenek haline gelen "Şivlilik" heyecanına ortak olan Başkan Altay, mesaiye çocuklara "Şivlilik" dağıtarak başladı. Sosyal medyayı da oldukça etkili kullanan ve buradan sık sık vatandaşlarla iletişim halinde olan Başkan Altay, bir gün öncesinden çocukları "Şivlilik" için Büyükşehir Belediyesi'ne davet etmişti. Çağrıya kulak veren çocuklarla sabahın erken saatlerinde buluşan Başkan Altay, çocuklara şivlilik dağıtarak hem bir geleneğin yaşatılmasına ortak oldu hem de çocukların yüzünü güldürdü. Çocuklarla bir süre sohbet eden Başkan Altay, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. 

RUTİN İŞLER DEVAM EDİYOR 

Başkan Altay 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için çalışmalarını yürütürken diğer yandan Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki işlerin takibini de sürdürüyor. Çocuklara şivlilik ikramının ardından Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki önemli yatırımlardan olan Selçuklu Aile Sanat ve Eğitim Merkezi (ASEM)'i ziyaret eden Başkan Altay, burada yetkililerden bilgi aldı, merkezi gezdi. KOMEK ve ASEM'lerin Konya'da bir marka haline geldiğini ve önemli bir eğitim merkezleri olduğunu vurgulayan Başkan Altay, buradaki hizmetlerin devam edeceğini söyledi. Selçuklu ASEM'deki sınıfları tek tek gezen Başkan Altay, merkezdeki el emeği göz nuru olan çalışmaları dikkatlice inceledi. Yapılan çalışmaları çok beğendiğini ifade eden Başkan Altay, merkezdeki kursiyerleri ve öğreticileri tebrik ederek istek ve şikayetlerini dinledi. 

ÖĞRENCİLER İSTEDİ BAŞKAN YAPTI!

Sosyal medyayı oldukça etkili bir şekilde kullanarak binlerce vatandaşla sıkı bir etkileşim içerisinde olan Başkan Altay, bu doğrultuda geçtiğimiz günlerde "e-miting" ile Konyalılara seslenmiş, yeni dönem projelerini anlatmıştı.  Binlerce kişiyle sohbet etme imkanı bulan Başkan Altay, buradan gelen istek ve şikayetleri de dinlemişti. e-miting'de İsmail Kaya Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf Öğrencisi Mümin Doğru'nun okulda bulunan "Halı Sahanın yenilenmesi" ile ilgili bir isteğini geri çevirmeyen Başkan Altay, gerekli talimatları vererek halı sahanın yenilenmesini sağladı. Okulu ziyaret ederek Halı Saha çalışmasını yerinde gören ve istekte bulunan Mümin Doğru isimli öğrenciyle biraraya gelen Başkan Altay, öğrenciyle sohbet etti. Şaşkınlığını gizleyemeyen İsmail Kaya Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf Öğrencisi Mümin Doğru, hem isteklerini kırmayarak sahanın yenilenmesini sağlamasından hem de okula gelerek yaptığı ziyaretten dolayı Başkan Altay'a tüm okul adına teşekkür etti. Öğrencilerle fotoğraf çektiren Başkan Altay, öğrenciler tarafından alkışlanarak uğurlandı. 

ESNAF ZİYARETLERİ YAPTI 

Başkan Altay okul ziyaretinin ardından çalışmalarına SKM kapsamındaki Konya Gıda Toptancılar Çarşısı'nda devam etti. Burada Toptancılar esnafını tek tek ziyaret ederek Mahalli İdareler Seçimleri'nde destek isteyen Başkan Altay, esnafların sorunlarını ve isteklerini dinledi. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette esnaflar Başkan Altay'a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Altay esnaf ziyaretlerini sürdürürken biryandan da şivlilik toplayan çocuklara şivlilik dağıtmayı sürdürdü. 

PROGRAMLAR GÜN BOYU SÜRDÜ

Esnaf ziyaretlerinin ardından Başkan Altay'ın programı gün boyu devam etti. Akşam da Regaib Kandili olması nedeniyle Yatsı Namazı'nı Sultan Selim Camii'nde kılan Başkan Altay, burada programını noktaladı. 

ABDULLAH AKİF SOLAK-MUHAMMED ESAD ÇAĞLA 

Editör: TE Bilişim