Sizin

dediğiniz ''Vatan"

Dağda Başlayıp Çöplükte Biter...

Bizim

Bildiğimiz ''Vatan"

Yürekte başlayıp ''ŞEHADETLE'' Biter!

Şehit Jan. Uz. Çvş. Hamdi Karagöz

Konya/Akören

Kayasu/may

31.07.2016

***

Mekanı Cennet Olan Şehitlerimizin Saygıdeğer Aileleri…

 “Ayyıldızlı bayrağımız için vatan müdafaası yolunda  şehadet şerbetini içmiş aziz şehitlerimizi rahmet  ve minnetle anıyoruz. Sizler bizim başımızın  tacısınız. Allah tüm ailelerimize sabırlar  ihsan eylesin…”

“Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehîd oğlusun, incitme, yazıktır, atanı, Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.” (Mehmet Akif Ersoy)

 Şanlı tarihimiz, binlerce kahramanlık hikayesi ile dolu. Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, KutülAmare’de, Kahramanmaraş’ta, İzmir’de vatan toprağının en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine kadar her karışında bir mücadele, bir şehit kanı vardır. 

*** 

“BİZE NERDEN BAKIYORSUN?”

Ordu'nun Mesudiye İlçesi'ne bağlı Topçam Jandarma Karakolu Mevki’de ormanlık alanda PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş Hamdi Karagöz'ün, cenazesi memleketi Konya'nın Akören İlçesi’nde defnedildi. Eşinin tabutuna sarılan Duygu Karagöz, "Bize şu anda nereden bakıyorsun. Bizi görebiliyor musun acaba? diyerek tabutu öpüp "Gidemezsin" diyerek gözyaşı döktü.

ÇOK SAYIDA VATANDAŞ UĞURLADI

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde operasyona çıkan güvenlik güçlerine, bölücü terör örgütü mensupları tarafından ateş açılması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hamdi Karagöz için memleketi Konya'nın Akören ilçesi Kayasu Mahallesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Düzenlenen cenaze törenine şehit Karagöz'ün ailesi ve yakınları, Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekilleri Mehmet Babaoğlu, Muhammet Uğur Kaleli, Ömer Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, üst düzey askeri yetkililer, sivil erkan ve binlerce vatandaş katıldı.

BABASININ TABUTUNU ÖPEMEDİ

Cenaze töreninde şehidin eşi Duygu Karagöz, eşinin asker gömleğini giydiği görüldü. Eşinin tabutuna sarılan Duygu Karagöz, "Bize şu anda nereden bakıyorsun. Bizi görebiliyor musun acaba? diyerek tabutu öpüp "Gidemezsin" diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin 3 yaşındaki kızı Berra ise, yakınlarının kucağında olanlar habersiz etrafı izledi. Şehidin annesi Keziban Karagöz oğlunun tabutuna sarılarak, "Kuzum böyle mi gelecektin. Sana canım feda olsun" diyerek gözyaşı döktü.

“BAŞ KESİLSİN”

Arkadaşları ve devreleri şehit için kurduğu cümleler ve paylaştığı şiirler akıllarda kalıyor.

Vatan haini şehre kadar iniyorsa dağdan,

Yol kesilsin.

Eğer ki mehmetime kurşun sıkıyorsa,

Kol kesilsin.

Bu vatana ihanet eden baş ise

 Baş kesilsin.

Editör: TE Bilişim