Can İnşaat’ın Kelebekler Vadisi karşısında başlayan son projeleri Can Vadi Konutları’nda ‘Vadi’ havası esecek.

BİLİNÇLİ VE GÜVENİLİR 

YAŞAM ALANLARI SUNUYOR

Konya’da gelişen inşaat sektörüne 30 yılı aşkın tecrübesi ile büyük katkılar sağlayan Can İnşaat, yapmış olduğu projelerle Konya’ya önemli yaşama alanları oluşturuyor. Çağdaş inşaat yönetmeliklerine uygun, günün şartlarına göre kendini geliştiren vizyoner düşünce yapısı ile projeler üreten Can İnşaat, çevreye duyarlı ve kaliteli hizmet anlayışını ilke ediniyor. Yeni konut ve işyeri projeleriyle bilinçli ve güvenilir yaşam alanları sunan Can İnşaat, müşterilerine farklılıklar sunmak amacıyla Ar-Ge çalışmaları da yapıyor. 

CAN VADİ KONUTLARI 

BÖLGEYE DEĞER KATACAK

 Bu anlamda Konya’nın farklı bölgelerinde konut inşa eden Can İnşaat, bugüne kadar Can Yaka, Can Riva, Can Tuva, Can Liva, Can Nova, Can Konak gibi marka olabilecek projelere imza attı. Projelerini hız kesmeden sürdüren Can İnşaat, şimdi de Selçuklu İlçesi’nin yeni gözdesi haline gelen Kelebekler Vadisi’nin karşısında Can Vadi projesi için kolları sıvadı. Son teknoloji, modern ve kaliteden ödün vermeden, bölgeye değer katacak Can Vadi Konutları, vadi havasının estiği yıldız bir proje olarak dikkat çekiyor. Can İnşaat’ın projeleri ve sektöre bakış açısıyla ilgili bilgiler veren Can İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İnşaat Yüksek Mühendisi Ali Can, “Yaptığımız zamana göre bütün projelerimize yıldız proje olarak bakıyoruz. Çünkü her projemizin en iyisi olması için uğraşıyoruz” dedi. 

Can İnşaat’ın kuruluş serüveni ve sonrasında yaşadığı gelişmeler hakkında bilgi verir misiniz?

Can İnşaat 1986’da babamız Osman Can tarafından kuruldu. Villa projeleri yaparak kuruldu. Karatay bölgesinde yapmıştık. Daha sonra Karaman Yolu’nda projeler yaptık. Daha sonra Ahmet Özcan, Şefik Can bölgeleri olmak üzere farklı bölgelerde projelerimize devam ettik. Şimdi de Selçuklu da Kelebekler Vadisi’nin karşısında yeni projemize başlıyoruz. 

Can İnşaat olarak belirli bir çalışma alanınız var mı yoksa tüm Konya’yı kapsayan bir proje çalışması içerisinde misiniz?

Her ilçenin kendine göre yıldız bölgesi var. Arsanın konumuna dikkat ediyoruz. Gözle görülür yer olması gerekiyor. Bütün ilçelerde iyi yerler var. İlçe seçmiyoruz bu anlamda. Her ilçede önemli projelere imza attık, atmaya da devam ediyoruz. Selçuklu bölgesi yapılaşma anlamında daha kolay oluyor. Arsa sahipleri ile anlaşması daha kolay oluyor.

Modern mimari yapısına ayak uydurmak için Can İnşaat ne tür çalışmalar yürütüyor? Konutların projelendirilmesini yaparken bu konuda neye dikkat ediyorsunuz?

Mimarlarımız var. 3 boyut çalışırken son model teknolojiyi takip ediyoruz. Hangi cephe kaplamaları seçilecek, hangi giydirmeler yapılacak, hangi renkler kullanılacak günümüz şartlarına göre belirleyip, son teknolojinin verdiği standartlarda seçimlerimizi yapıyoruz. İç mimarlarımız da yine kullanılacak laminant, parke, asma tavan, fayans gibi iç dizaynda kullanılan malzemelerde yine son model seçimler yapıyor. Bu konuda teknik elemanlarımızla profesyonel çalışmalar yürütüyoruz. Müşteriler dış cephenin nasıl olacağına karar veremezler. Ama şartlar değişiyor. Modeller değişiyor, dizayn değişiyor. Modernizme ayak uyduruyoruz. Projelerimizde farklı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu farklı projelerden birine kadar vererek projelerimiz son halini alıyor. 

Son projeniz olan Can Vadi Konutları hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz? 

Can Vadi Konutları son projemiz. 40 daire, 12 işyerinden oluşacak. Selçuklu’da Kelebekler Vadisi’nin giriş kapısının karşısında olacak. 2+1, 3+1 konutlarımız olacak. 2+1 dairelerimiz 130 metrekare, 3+1 dairelerimiz 150 metrekare olacak. Konya’nın havadar bir bölgesinde. Havadar bir bölge. Projemizin çalışmalarını başladık. İnşallah yeni projemizi vatandaşlarımıza sunacağız. 

Can İnşaat’ın “Yıldız Projesi” diyebileceğimiz projesi hangisi size göre? 

Bizim bütün projelerimiz yıldız proje. Yaptığımız zamana göre bütün projelerimize yıldız proje olarak bakıyoruz. Çünkü her projemizin en iyisi olması için uğraşıyoruz. Şimdi yeni başlayacağımız projemiz de yıldız olacak diyebiliriz. 

Konya’da konutta arz-talep dengesi şu anda ne durumda? 

Konya’nın inşaat potansiyeli devam ediyor. Ancak yüksek fiyat daire talebi biraz azaldı. Orta sınıf daireler biraz daha hızlandı. Konya yüksek fiyatlardaki dairelere doydu ancak vatandaşların orta ölçekli dairelere olan talepleri hala devam ediyor. 

İnşaat sektöründe genel anlamda sorunlar var mı? Bu sorunların aşılabilmesi için neler yapılabilir? 

İnşaat sektörü şu anda can çekişiyor diyebilirim. Demir fiyatları sektörü oldukça etkiledi. Geçen seneye oranla demir fiyatlarında yüzde 80 artış var. Bu da bizim maliyetlerimizi artırıyor. Mobilyalara yüzde 30 artış oldu. Diğer malzemelerin maliyetleri de arttı. Arsa maliyetleri de arttı bunun yanında. Maliyetler arttığı için mecburen daire fiyatları da artıyor. Fiyatların bu şekilde kalmaması gerekiyor. Özellikle demir fiyatlarının düşmesi lazım iç piyasanın hareketlenmesi için. 

Can Vadi Konutları hayata geçirdiğiniz son projeniz. Bunun dışında planladığınız projeler var mı? 

Planladığımız yeni projelerimiz var. Arsa sahipleri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Görüşmelerimiz neticesinde sonuca bağlayacağız. Bu anlamda yeni projelerimize hız kesmeden devam edeceğiz. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim