AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Angı’ya AK Parti Konya Tanıtım ve Medya Başkanı Ebrar Çoban da eşlik ederken, ziyarette Konya Yenigün Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Abdullah Akif Solak da hazır bulundu. Ziyarette önemli açıklamalarda bulunan Başkan Angı, partisinin ilçe kongreleri sürecinin tamamlandığını anımsattı. İl Kongresi için tüm hazırlıkların yapıldığını dile getiren Başkan Angı, “Geçen yıl Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), kongre tarihi belirleyip startı verdikten sonra ilçelerimizde delege seçimlerimizle beraber kongrelere hazır hale gelmişti. Şubat ayı itibariyle de kongrelerimize başladık. Pandemi süreci kongrelerimizi ertelenmesine sebep oldu. Yeni normal süreç ile birlikte 4 ilçemizde kongrelerimizi yeniden başlattık. Konya’da ilçe kongrelerimizi 18 Ekim itibariyle tamamladık. İl Kongrene adım atıldı. İki Hafta önce Şırnak ile başlanılan kongreler, geçtiğimiz hafta Kayseri ve Malatya kongreleri ile devam etti. Bir kısım illerde gerçekleşecek kongrelere Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizzat katılacak. Bir kısmına ise video konferans yöntemi ile katılım sağlayacak. Konya olarak İlçe Kongrelerimizi bitirdiğimiz için İl Kongresine hazır durumdayız. Kongre takvimini Genel Merkezimiz belirliyor. Cumhurbaşkanımız Ekim ayının başında Konya’ya teşrif etti. Önümüzde 17 Aralık var. Cumhurbaşkanımız Şeb-i Arus törenlerine katılım sağlıyorlar. Bu sene pandemi sebebiyle süreç yöneltiliyor. Eğer 17 Aralık’ta toplu açılışlar ve Şeb-i Arus için planlama yapılırsa büyük ihtimal İl Kongremizi yapmış olacağız. İl Kongremiz için Genel Merkezimizin kararını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘KONGRE SÜRECİNİ KONYA İÇİN HAYIRLI ŞEKİLDE TAMAMLAYACAĞIZ’

AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana Konyalıların AK Parti’ye büyük destek verdiğini ifade eden Başkan Angı, şöyle devam etti, “Kongre süreçleri İl ve İlçe Başkanlarının devam etmesi gibi olsa da değişimin olduğu nöbetlerin devredildiği çalışmalar. Konya açısından geçtiğimiz üç yılı siyaset noktasında iki önemli seçim ile geçirmiş olduk. Bir taraftan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri. Ardından Yerel Seçim Süreci. Hamdolsun 2002’deki ilk seçimlerden son seçimlere kadar Konya büyük desteğini devam ettirerek bugüne kadar geldi. 2023 yılında Konya’dan en güçlü desteği de devam etmesi en güçlü arzumuz. Önümüzdeki kongreler sürecinde istişareler sonucunda İl Başkanlığına devam etmesi konusunda bir karar çıktığı zaman görevden kaçma imkânımız yok açıkçası. Devam edilmesi halinde görevimize devam ederiz. Görevi bırakmamız halinde de bu noktada da bir rahatsızlığımız olmaz. Bizim burada bulunmamız burada nöbeti yerine getirme olarak, şehrimiz adına geçmişte bu görevi üstlenmiştik. Daha sonra Milletvekili olarak görevlerde bulunduk. Şehrimizi tanıyoruz. Şehrimizin her alanda güçlü olması için yapılması gereken yatırımları biliyoruz. Şehrimizin dinamiklerini biliyoruz. Uyum içerisinde hükümetimizin şehrimize bakılı ortada. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm bakanlarımız ve üstüne Konyalı iki bakanlarımız var. Genel Başkan Yardımcımız ve Milletvekillerimiz Konya’nın projelerini ve taleplerini hem Ankara’ya taşımayı, yasama döneminde bu ülkenin ihtiyaç duyduğu konularda çözüm üretmek için çaba içerisindeler. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İlçe Belediye Başkanlarımız uyum içerisinde şehre hizmet etmek için çaba içerisinde. Bizlerde teşkilatlar olarak bu uyumu ve ahengin daha güçlü oluşması ve bu iş birliklerini berekete dönüştürmek için çaba içerisindeyiz. Genel Başkanımızın belirlediği siyaset çerçevesinde uygun olarak bu yolda yürüme gayretindeyiz. Kongre sürecinin Konya’mız için en hayırlı şekilde tamamlanmasını arzu ediyoruz.”

TÜRKİYE ÜZERİNE OYUNLAR KURULUYOR

Gündeme dair değerlendirmelerde de bulunan Başkan Angı, son dönemlerde Türkiye üzerine oyunlar kurulduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin güçlenmesini istemeyen kesimlerin ellerinden geleni yaptıklarına vurgu yapan Başkan Angı, konuya şöyle açıklık getirdi, “Son döneme baktığımızda yedi düvelin dikkati Türkiye üzerinde ve herkes Türkiye üzerinden oyun kurmaya çalışıyor. Doğu Akdeniz’deki gelişmeler, Suriye’deki gelişmeler, Ermenistan’ın Azerbeycan’a karşı tamamen insanlık suçu işlediği saldırıları ortada. Avrupa Birliği’nin tavrı belli iken, Fransa Medeniyet Tasavvurunu 1789’da ortaya koyduklarını iddia ederek hak ve özgürlükler konusunda çıtayı en yüksek noktaya çıkardık diyen bu ülke, hem İslam’a karşı bir kavgayı başlatmıştır. Peygamber Efendimiz’e hakaret içeren yayınlara karşı düşünce özgürlüğü gibi baktığı bir yerde ve Cumhurbaşkanımıza çok acımasız bir hakaret içerecek karikatür paylaşımda bulunmaları kabul edilemez bir durum değil. Hepsinin hedefi Türkiye’nin güçlü olmamasını istememeleri. Başındaki Cumhurbaşkanı bir şekilde devre dışı kalsın istiyorlar. Bu tutumlar 2023’ün ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarıyor. Türkiye ciddi bir ivme yakaladı. Ülkemiz büyük Türkiye idelini yakalama noktasındaki can siperhane bir çaba gösteriyor. Son yüz yıla baktığımız zaman hep Anadolu topraklarında Türkiye üzerinde büyük mücadeleler verilmiş, ama hamdolsun bu aziz millet her türlü bedel ödeyip, bunun üstesinden gelmiştir. Bugün Haçlı zihniyeti tekrar hortlamış durumda. Buna karşı Türkiye’nin daha güçlü bir şekilde yola devam edebilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”

KONYALI BAKANLAR KONYA PROJELERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Konya projelerini yakından takip ettiğini ifade eden Angı, İlçe Başkanları ile Bakan Kurum’a yapılan ziyareti de değerlendi. Angı, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Konya’da İlçe Kongrelerin tamamlanmasının ardından İlçe Başkanlarımız ile bakanlığa ziyarete gitmiş olduk. Sağ olsun Bakanımız ev sahipliği yapıp, her ilçe başkanımızı da tek tek dinledi. İlçelerin beklentileri, öncelikli talepleri de orada iletilmiş oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yatırımcı ve şehir adına çok önemli alanlarda bağlı birimlerin olması, hizmeti geniş alanda yürütüyor olması ve Sağlık Bakanımız sağolsun sağlık ile ilgili her şeye yetişmeye çalışıyor. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde de çok yoğun bir mesai harcıyor. Geçtiğimiz Salı günü de böyle bir fırsatı değerlendirmiş olduk. Bakanımız her Konya’ya geldiğinde sadece Konya merkez değil, ilçelerini de kapsayan ziyaretler gerçekleştiriyor” diye konuştu.

PROJELER YÜKSELİYOR

Konya Projeleri hakkında da bilgi veren AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Ekim ayının başında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Konya’ya sağlık alanında dev bir yatırım kazandırdık. Konya’da yıllardan beri Çevre Yolu ile ilgili mevcut Çevre Yolu şehir içerisinde kaldı. Belirli pik saatlerde hem büyük araç trafiği hem de normal araçlar için yollar etmez hale geldi. Başlanılan projenin birinci etabı tamamlanmıştı. İkinci etap çalışmaları da oldukça iyi gidiyor. Ereğli-Aksaray Yolu. Aksaray-Ankara yolu. Ankara-Afyon yolu şeklinde. Bu bağlantılar Aksaray Ankara Yolu’nda üst bağlantı köprü ayakları beton ayakları işlemleri olarak yürüyor. Önümüzdeki yıl 2. etabın bu bölümlerinin de trafiğe açacaklarımız var. Yılsonuna da inşallah Ereğli yolu ile Ankara yolu arası bitmiş olacak diye bekliyoruz. Ankara-Afyon çalışmaları da bu arada başlayıp yürüyecek. İkinci etap ta tahminen 2023 tamamlanacak. 3 Etap da bu şekilde başlayacak. Çevre Yolları tamamlanınca Konya nefes alacak. Konya Lojistik Merkezi tamamlandı. Lojistik Merkezde geri kalan çalışmalar faaliyetimize engel değil. Onlar da bir taraftan devam ediyor. Konya Lojistik Merkez Konya ticaret hayatı açısından ve Konya’nın üretimi açısından sektörleri adına önemli bir proje” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim