TOÇ-BİR-SEN (Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası) Konya 41 No’lu Şube Başkanı Kadir Alıcı, Başkan Yardımcıları Recep Özgül ve Ekrem Huğlu gazetemizin yeni binaya taşınmasından dolayı ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan görüşen Başkan Kadir Alıcı, TOÇ-BİR-SEN Konya 41 NO’lu şube hakkında da bilgiler verdi. Alıcı faaliyetlerinin Memur-Sen çatısı altında yürüttüklerini ifade ederek, “Kendi iş kolumuzda yetkili sendika olarak üyelerimizin haklarını temsil etmekteyiz. Hükümetle yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde de etkili sendika olarak kendi kolumuzda masada yer alıyoruz” diye konuştu. 

YETKİLİ SENDİKA OLARAK ÜYELERİMİZİN HAKLARINI TEMSİL EDİYORUZ

TOÇ-BİR-SEN Konya 41 No’lu Şube Başkanı Kadir Alıcı kendi iş kollarında yetkili sendika olarak üyelerin haklarını temsil ettiklerini vurgulayarak, “Memur-Sen çatısı altında faaliyetlerimizi yürütüyoruz.  Ülkeyi ilgilendiren konularla ilgili Memur-Sen hükümetimizin yanında yer almıştır. Biz üyelerimize özlük hakları ile ilgili örgütlü olmanın avantajlarını anlatıyoruz. Memur-Sen’in bütün sendikaları gibi kendi iş kolumuzda yetkili sendika olarak üyelerimizin haklarını temsil etmekteyiz. Hükümetle yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde de etkili sendika olarak kendi kolumuzda masada yer alıyoruz. Özlük hakları, çalışma şartları, ekonomik zamlarla, tazminatlarla, orman iş kolundaki yangın tazminatlarıyla, tarım iş kolunda arazi tazminatlarıyla ilgili maddi ve manevi olarak üyelerimizi savunuyoruz. Sahada ilgili işyerlerimizle, iş yeri temsilciliklerimize, şube yönetimi olarak ziyaretler gerçekleştirerek problemler dinleniyor. Hükümet ve iş sendikaları arasında imzalanan toplu sözleşmeler bağlayıcıdır ve kanun hükmünde kararname gücündedir. Bunun haricinde Genel Merkezimiz bizden iletilen problemleri müzakere etmenin yanında bir de bunun idari kurul görüşmeleri vardır. Bakanlıklar ve ilgili genel müdürlükler nezdinde sahada görülen aksaklıkları, talepleri, kurumlarla görüşüyoruz” diye konuştu

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim