Tedbirler  kazalara engel olmadı. 10 günlük Kurban Bayramı tatilinde, yollara çıkan vatandaşlar için yapılan uyarılar ve alınan önlemlere rağmen trafik kazalarına engel olunamadı.  İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan son bilgilere göre, Konya’da 26 Ağustos - 5 Eylül tarihleri arasında toplam 309 trafik kazası meydana gelirken bu kazalarda 483 kişi yaralandı, 2 vatandaş da  hayatını kaybetti.

148 VATANDAŞ HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Diğer yandan bayramda tek üzücü olay yollarda olmadı. Alınan bilgilere göre Kurban Bayramı’nın 1. günü ile 4. günü arasında kurban kesmek isteyen acemi kasaplar, kendini yaralamasıyla birlikte hastaneler doldu. 112 acil servis ekipleri Kurban Bayramı boyunca 148 vatandaşın hastaneye sevk edildiği bildirildi. Yaralanan acemi kasaplar çeşitli hastanelerde tedavi edildi. 

BAYRAM KAZALARI ARTTI

Bayram kazalarındaki artış istatistiklere de yansıdı. Buna göre geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı’nda(11-15 Eylül) toplam 279 trafik kazası yaşanırken, bu yıl ki oran 309 olarak kayıtlara geçti. Kurban keserken kendini yaralayan vatandaşlar geçen yıl 44 iken bu yıl 148 vatandaş kurban kesmek isterken yaralandı. Bu yıl yaşanan üzücü olaylardaki artış, rakamlarla ortaya konmuş oldu. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim