Art arda gelen zamlarla birlikte sıkça tüketilen pazar ürünlerinde neredeyse yüzde 100'e varan artışlar yaşandı. Yaşanan bu durum vatandaşın cebini yakarken, alım gücü düşen vatandaşlar alışveriş yapamaz oldu. Ekonomide yaşanan bu olumsuz durumun, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin ardından siyaset gündeminin rahatlamasıyla, biraz daha düzeleceği tahmin ediliyordu. Nitekim öyle de oldu. Hem seçimlerin bitmesi ve gündemin normalleşme sürecinin başlaması hem de havaların ısınmasıyla pazar ürünlerinin bollaşmaya başlamasıyla fiyatlar da düşmeye başladı. Pazar esnafına göre bu düşüş, önümüzdeki günlerde de devam edecek. 

FİYATLAR DÜŞMEYE BAŞLADI

Muhacir Pazarı esnaflarından Erdal Serin yaptığı açıklamada, ürünlerin fiyatlarının düşmeye başladığını söyledi. Fiyatlarla ilgili bilgiler veren Serin, şöyle konuştu, "Salatalık 2-2,5 TL civarlarında. Domates 4-8 TL arası değişiyor. Biber 5 TL'ye kadar düştü, Kabak, Patlıcan 3,5 TL'ye kadar düştü. Ürünler çoğaldıkça fiyatlar düşmeye başladı. Neredeyse yüzde 100'e yakın düşüşlerin yaşandığı ürünler var. Domates fiyatları düşmedi henüz. O da özellikle Rusya bölgesine giden ihracattan kaynaklıyor. İhracat çok olduğu için iç piyasada fiyatlar yüksek. Soğan ve patates fiyatlarında da bir düşme yok şuanda. Çünkü yağışlardan dolayı söküm yapılamıyor. Ancak önümüzdeki günlerde sökümler başlayıp ürünler bollaşınca fiyatların düşeceğini tahmin ediyoruz. Fiyatların ürünün bolluğuna göre 1-2 TL kadar düşer diye düşünüyoruz."

OT MEVSİMİ BAŞLADI

Havaların ısınmasıyla ot mevsimi de başlamış oldu. Konya'nın çeşitli bölgelerinden gelen ve Muhacir Pazarı'nın simgesi haline gelen köylüler, yetiştirdikleri çeşitli otların satışlarına başladı. Muhacir Pazarı civarında sıralanan köylü kadınlar, ceviz, ıspanak, maydanoz, ekşi otu, kuzu kulağı, tere otu, yeşil soğan, kedi bıyığı gibi çeşitli otların satışını yaparak aile bütçesine katkı sağlıyor. Pazar bölgesini renklendiren köylü kadınların tezgahları ise vatandaşların ilgi odağı. Taze otlardan almak isteyen vatandaşlar, köylü kadınların tezgahına uğramadan gitmiyor. Fiyatları 5-10 TL arasında değişen otlar, alıcı bulmakta zorluk çekmiyor. 

NAZİFE ARSLAN 

Editör: TE Bilişim