24 Haziran Pazar günü gerçekleşen seçimlerin sonucu İslam coğrafyasında coşkuyla karşılandı.Müslüman toplulukların yaşadığı ülkelerde seçim öncesi dualar edildi, sonuçların açıklanmasının ardından ise sokaklarda Türk bayrakları açıldı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Filistin meselesine’ verdiği önemden dolayı belki de seçimin sonucuna en çok sevinen ülke Filistin oldu. Yaşanan sevince tanık olan İnsani Yardım Derneği kuruluşları, Müslüman topluluklarının seçimleri bizlerden daha çok heyecanlı takip ettiklerini dile getirdi. İHH İnsani Yardım Derneği Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, “Seçimin ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başarılı olmasıyla şükürler edildi, sevgi gösterileri yapıldı, adeta bu ülkelerin hepsi sanki Türkiye gibi kendi ülkelerinde konvoylar oluşturdu. Sokaklarda bayraklar açarak edep çerçevesinde kutlama yaptılar” dedi. 

“SEÇİM SONUÇLARIYLA ÜMMET VE İSLAM COĞRAFYASI YAŞADI”

 İHH İnsani Yardım Derneği Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal tüm İslam Alemi’nin Türkiye’de gerçekleşen seçimleri takip ettiğini, seçim sonuçları açıklandıktan sonra ise büyük bir zafer yaşadıklarını ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti: “24 Haziran 2018 bir milat sayılacak, yalnızca ülkemiz için değil bölgemiz içinde önem arz eden bir tarihti. Seçimden önce Batı emperyalist ülkeler neredeyse istisnasız olarak tümüyle Recep Tayyip Erdoğan’ın aleyhinde sürekli bu kadroları gözden düşürmek amacıyla çalışmalar yaptılar. Bazı hususlara engelleme koydular. Ama kardeşlerimiz buna rağmen Ümmet ve İslam coğrafyasında kardeşlik içerisinde, endişeli bir sevinç yaşadı. Ülkemiz için ellerinden ne geliyorsa yapmaya çalıştılar. Seçimin ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başarılı olmasıyla şükürler edildi, sevgi gösterileri yapıldı, adeta bu ülkelerin hepsi sanki Türkiye gibi kendi ülkelerinde konvoylar oluşturdu. Sokaklarda bayraklar açarak edep çerçevesinde kutlama yaptılar. İlahiler ve şarkılar eşliğinde Türkiye’de ki bu durumu kutladılar. Türkiye’de ki bu seçim adeta ümmetin seçimi oldu. Bizler ülke olarak inşallah ülkemizde ki bu yükümlülüğü yerine getirebiliriz. Bizde yaşanan zaferden onlarda büyük mutluluk duydular.”

“TEK İSTEKLERİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A DESTEK VERMEMİZ OLDU”

RİBAT İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyid Mehmet Duman “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a destek olmamızı bizden yalvararak istediler” diyerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Oradaki Müslümanlar bizlerden daha çok dua ve gayret ettiler. Son kale olan Türkiye’nin kendilerinin düştüğü hataya düşmemesi için çok dua ettiler. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a destek olmamızı bizden yalvararak istediler. İslam aleminde seçimlerin ardından dolu dolu ve heyecanlı bir ruh oluştu diyebiliriz. Şuanda Türkiye sadece Türkiye’den ibaret değildir. Türkiye, 50 devletin halen abisi durumundadır. Onların başlarında ki diktatörler alınırsa Türkiye ile ortak bile yaşarlar.  24 Haziran seçimleri sadece Türkiye’yi değil tüm İslam âlemini ilgilendirdi. Çünkü yıllar sonra karşılarında net tavır sergileyen bir lider bulmuşlardır. Seçimlerin ardından bizlerle yapmış oldukları faaliyetlerle ilgili bizlerle fotoğraflar paylaştılar. Recep Tayyip Erdoğanı’da onların dertleriyle dertlenen, kalbiyle ve gönlüyle seven bir lider olarak görüyorlar.“

“AFRİKA VE AFGANİSTAN’DA Kİ İNSANLAR SÜREKLİ DUALAR ETTİ”

RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği Başkanı Tamer Kalender ise Afrika ve Afganistan’da ki insanların merakla seçim sonuçlarını beklediklerini ifade ederek, “Türkiye 24 Haziran günü büyük bir seçim gerçekleşti. Tüm İslam Alemi de Türkiye’de ki seçimleri yakından takip ederek merakla sonuçları bekledi. Afrika ve Afganistan’da ki insanlar sürekli dualar etti. Afrika’da bir sürü gönüllümüz kurbanlar kesti. Yani seçimler orada daha da heyecanlıydı diyebiliriz. Seçimlerin sonucunun da çok iyi olduğunu düşünüyorum. Bazı sıkıntılara kıvamında mesaj verilmiş oldu. Tüm İslam Alemi için sonuçların hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. 

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim