‘DEĞİŞİM HAREKETİNİN IŞIĞI KONYA’DA YANDI’

TÜRSAB’da değişim hareketinin ışığının Konya’dan yandığını dile getiren TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Öncelikle Barış Pınarı Harekâtı’na katılan askerlerimize başarı, şehit olan askerlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Turizm açısından baktığımız zaman önceliğimiz ve her şeyimiz güvenlik. Güvenlik unsuru olmadığı zaman turizm olmaz. Turizmle ilgili bir sürü merciler var ama hiçbir merci güvenlik kuvvetleri kadar bize faydalı değil. Çünkü onlar güvenliğimizi sağlayacaklar ki memleketimize turist gelsin. Yaklaşık 18-19 ay önce göreve geldik. Göreve gelirken de hep değişim dedik. 18 yıllık bir yönetimin değişmesi için mücadele ettik. Bize ilk katılan bölgelerden bir tanesi Konya’dır. Bu nedenle Konya bizim için çok önemli bir yere sahiptir. Değişim hareketinin ışığı ilk başta Konya’da yandı. Dolayısı ile Konyalı meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

‘HAKSIZ REKABETİN ÖNÜNE GEÇTİK’

Haksız rekabetin önüne geçmek için çalıştıklarını kaydeden TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya, sözlerine şu şekilde devam etti: “Gelinen noktada Turizm İstişare Kurulunun kurduk, Kurulun içinde TÜRSAB dahil 9 tane kurum vardır.  Eski yönetim 5 bin denetim yaparken, biz göreve geldiğimizde 75 bin Türkiye genelinde denetim yaptık.  Kaçak çalışanlar ve haksız rekabete neden olan kaçak turların önüne kısmen de olsa geçmiş olduk. Kaçak mücadeleyle biter. Bakanlıkla yaptığımız görüşmelerde yeni yasada olumlu gelişmeler sağladık. Hapis cezalarına kadar cezalar zinciri geliyor. Hac ve umre acentalarının cebinde elimizi çektik. Tekrar ediyorum Konya bizim için önemli bir ilimizdir. İnce Minare Müzesinin tadilatı için girişimde bulunduk.  Mevlana Türbesinin üzerindeki Kubbe’yi Hadra’nın yenilenmesi için başvurumuzu yaptık. Orijinal çinilerle ve ustalarımızla yenileyeceğiz. Konya turizmine gereken desteği vererek elimizden geleni yapmaya vermeye devam edeceğiz. Konya BTK yönetimine seçilen arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.

‘BAŞKANIMIZ KONYA’YA AYRI BİR ÖNEM VERİYOR’

TÜRSAB Konya  Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özdal Karahan ise sözlerine şu şekilde devam etti; “Bu hafta ve diğer hafta Bölge Temsil Kurullarının (BTK) seçim dönemi onun ardından da genel merkezimizin seçimleri var. Bütün bölgelerin içerisinde seçim günleri için Genel Başkanımızın katıldığı tek yer Konya’dır. BTK’lar da özgürce seçim yapılmasını Genel Başkanımız sağlamıştır. Bu çok önemli bir gelişmedir ve de değerlidir. Kendi seçimimizi kendimizin yapması ve karar veriyor olmamız hepsinden önemli. Dolayısı ile bütün bölgelerin içerisinde başkanımız Konya’ya ayrı bir önem veriyor” dedi. Özdal Karahan yönetimde Konya BTK Yönetimi şu isimlerden oluştu. Özdal Karahan, Arif Kavak, Murat Sarıkaya, -İbrahim Durmuş.  Yedek Üyeler  Aydın Şahiner, Ekrem Çeçen,Tuğba Durmaz -Yılmaz Çınardalı, -Ümmü Gülsüm Taşdemir.

MEVLÜT EGİN

Editör: TE Bilişim