İlçeye kazandırdığı spor tesisleri ile vatandaşların sağlığı bir yaşam sürmesine katkıda bulunan Selçuklu Belediyesi, kulüpleşme adına diğer ilçelere örnek teşkil ediyor. Binlerce lisanslı sporcusu ile Türkiye’nin en büyük spor kulüplerinden biri olan Selçuklu Belediyespor, burada yetiştirilen sporcular ile Konya’nın ve Türkiye’nin uluslararası alanda temsil edilmesine adına önemli çalışmalar yürütüyor. Selçuklu, ‘Şampiyonlar Aşkla Yetişir’ gibi önemli projeler ile birçok branşta sporcular yetiştiriyor.

15 BİNE YAKIN LİSANSLI SPORCU

Konya’nın en çok lisanslı sporcusuna sahip olan Selçuklu Belediyespor Kulübü 1997 yılında kuruldu. 2009 yılından itibaren atılım içerisine giren mavi beyazlı kulüp geçtiğimiz yıldan itibaren tesis, sporcu, antrenör sayısını artırarak elde ettiği başarılarla ülkenin sayılı kulüpleri arasında yerini aldı. 2009’dan sonra Selçuklu Belediyesi tarafından spora verilen desteğin artması ile ilçe yeni spor salonlarına, yeni spor sahalarına kavuştu. 2012’de faaliyete geçen 5 adet spor salonu, 6 adet okul spor salonu, 27 farklı noktada suni çim saha, Dumlupınar Spor Tesisleri, Şehit Muharrem Samur gibi birçok tesis kazandırıldı. Ayrıca hizmete giren yüzme havuzları ve tenis kortları ile şehrin spor yaşamına hareketlilik geldi ve 7'den 70’e herkesin her branşta spor yapabilmesine imkan sağlandı. Artan bu tesisler, spora verilen desteğin artması ile birkaç branştan oluşan kulüp faaliyetleri bugün 20 branşta 14.024 lisanslı sporcu sayısına ulaşıldı. 

7 BRANŞ 61 MADALYA

Selçuklu Belediyespor, Selçuklu Belediyesi'nin desteği, vatandaşların yapılan çalışmalara olan güven ve ilgisi ile her geçen gün daha da büyümeye devam ediyor. 2018 yılında 7 branşta toplam 61 madalya kazanan Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü sporcular önemli bir başarıya imza attı. Başarılı sporcular Cimnastik, Güreş, Judo, Kick Boks, Tekvando, Karate, Wushu, ve Hokey branşlarında 24 altın, 14 gümüş ve 23 bronz madalyayı Selçuklu’ya ve Konya’ya kazandırdı.

SPOR OKULLARINDA BİNLERCE ÖĞRENCİYE EĞİTİM

Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü profesyonel branşların yanı sıra altyapı faaliyetlerinde de önemli adımlar atıyor. Bu konuda en önemli kaynaklardan bir tanesi de spor okulları. Spor okullarında çalışmalar yaz ve kış olmaz üzere iki dönemde gerçekleştiriliyor. Spor okullarında eğitim alacak öğrencilerin faaliyet gösterecekleri branşlara göre yaş aralıkları farklılık gösteriyor. Faaliyet gösterilen branşların yaş aralıkları ise şu şekilde; Yüzme 7-14 yaş, Cimnastik 3-6 yaş,  diğer branşlarda ise 7-15.

Spor okullarında yüzme eğitim faaliyetleri haftada 2 gün yapılırken diğer branşlarda 3 gün yapılıyor. Faaliyetlerine geçtiğimiz yıl başlanan ve Selçuklu Belediyespor tarafından başarıyla organize edilen yüzme branşı vatandaşların en çok ilgi gösterdiği branşlardan bir tanesi. Modern tesislere sahip tecrübeli antrenörler eşliğinde sağlıklı ve hijyenik mekanlarda verilen eğitimler neticesinde büyük ligi gören yüzme branşında, spor okulu kayıtları başladığı tarihte kontenjan tamamen doluyor. 

Selçuklu sınırları içerisinde ikamet eden ve servis hizmetinden faydalanmak suretiyle kayıt yaptıran öğrenciler 35 farklı güzergâhtan servis imkânı sağlanıyor. Spor okulları eğitimlerine başlanılması ile toplam 54 servisli seans ile öğrencilere hizmet veriliyor.  Spor okullarında yüzme branşının ardından basketbol, futbol, tekvando, tenis ve satranç branşları da oldukça ilgi görüyor. Selçuklu Belediyespor spor okullarında son olarak 2018 yılında 29.266 sporcu eğitim gördü.

SPOR OKULLARI BRANŞLARI

Selçuklu Belediyespor Kukübü’nün yaz ve kış spor okullarında öğrencilerin faydalandığı branşlar şu şekilde; Yüzme, Tenis, Basketbol, Futbol, Voleybol, Hentbol, Jimnastik, Tekvando, Wushu, Kick-Boks, Judo, Karate, Güreş, Satranç, Hokey, Masa Tenisi. 

ŞAMPİYONLAR AŞK’LA YETİŞİR PROJESİ HAYATA GEÇTİ

15 bine yakında lisanslı sporcusu bulunan Selçuklu Belediyesi, birçok spor tesisi, amatör branşlar, lisanslı sporcu sayısı ve spor okulları faaliyetleriyle spora ve sporcuya değer vermeye devam ediyor. Türkiye’nin en önemli Amatör Spor Kulüplerinden birisi olan Selçuklu Belediyespor’da, küçük yaşlarda spor okullarında sporla tanışan öğrencilerin gelecekte Konya’yı ve ülkemizi spor dallarında en iyi şekilde temsil etmesi için, çocukların yetenek sahibi oldukları branşlarda eğitim almaları amacıyla ‘Şampiyonlar AŞK’la Yetişir’ Projesi hayata geçirildi.

Selçuklu Belediyesi Spor Okulları’nda her yıl 16 branşta 25 binden fazla öğrenci eğitim görüyor. Öncelikli olarak spor okullarına kayıt olan çocuklar, bilimsel yöntemlerin kullanıldığı 16 istasyondan oluşan yetenek testinden geçirerek elde edilen veriler sonucunda minik öğrencilerin hangi branşa yeteneğinin olduğu ortaya çıkarılıyor. Çocukların öncelikli olarak boy ve kilo ölçümü yapılıyor ve ardından Sürat, Denge, Sıçrama, Görsel Reaksiyon, Esneklik, Çabukluk ve Kuvvet gibi istasyonlarda yetenekleri test ediliyor. 

Yetenekleri keşfedilen öğrenciler sonrasında yeteneğine uygun branşlara yönlendirilerek Selçuklu Belediyespor Kulübü antrenörleri tarafından müsabakalar için hazırlanıyor. Bu projede çocukların yeteneği olan spor branşını yapması ve buna bağlı olarak da ihtiyaç duyulan yetenekli sporcuların yetişmesi konusunda önemli bir adım atılıyor.

YETENEK TESTİ YAPILAN İSTASYONLAR

Selçuklu Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Şampiyonlar AŞK’la Yetişir’ Projesi’nde yapılan testler şu şekilde; 1- Pençe Kuvveti, 2- Denge, 3- Çabukluk, 4- Taban Analizi, 5- Boy, 6- Ağırlık, 7- Kulaç, 8- Karış, 9- Ayak, 10- Durarak Öne Sıçrama, 11- Esneklik, 12- Dikey Sıçrama, 13- Oturma Yüksekliği, 14- Sağlık Topu Fırlatma, 15- Görsel Reaksiyon, 16- 20 Metre Sürat.

Editör: TE Bilişim