AK Parti İnsan Hakları Komisyon Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sınır içerisinde ve sınır dışarısında insan haklarına uğramış insanlarla bayram münasebetiyle bir araya geldiler. Heyette AK Parti Konya Milletvekili ve  AK Parti İnsan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Hüsnüye Erdoğan’da yer aldı.  Hüsnüye Erdoğan gezi hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Erdoğan yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile AK Parti İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ve Komisyon Başkanımız Ravza Kavakçı Kan başkanlığında bayram boyunca sınır içerisinde ve sınır dışarısında insan haklarına uğramış insanlarla bir araya gelerek bayramı geçirdik. Gezimiz çok verimli geçti” ifadesini kullandı.

‘TÜRKİYE’Yİ UMUT IŞIĞI OLARAK GÖRÜYORLAR’ 

Erdoğan, bayramın ilk günü Gaziantep, Osmaniye ve Şanlıurfa’daki kampları ziyaret ettiklerini ifade ederek, “ Bayramın ilk günü sınır ötesinde bulunan zoğora kampına gittik. Burada bulunan kardeşlerimizle bayramlaştık. Soylu üssüne gittik ve burada kahraman  askerlerimiz ile bayramlaştık. Osmaniye’deki kampımızda Bayırbucak Türkmen Kardeşlerimiz ve Şanlıurfa’da Suruç kampında misafir ettiğimiz Kürt ve Arap kardeşlerimiz ile bayramlaştık” ifadelerini kullandı.  Bayramın ikinci günü de Mardin ve Diyarbakır’da olduklarını bifade eden AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, “ Mardin Midyat kampında misafir ettiğimiz sığınmacı kardeşlerimiz ziyaret ettik.  Bir kurban bayramı günü  6-8 Ekim'deki saldırılarda teröristlerce katledilen Yasin Börü ve kobani olaylarında  Yusuf Er kardeşlerimizin evlerini ziyaret ettik. Kamplarımızda kalan sığınmacı misafirlerimizin bizlere olan ilgisinden memnun kaldık. Kamplarımızı seçerken farklı milleten oluşan kamplarımız seçerek her kampımızın farklı fotoğraflarını çekme imkanımız oldu.  Misafirlerimiz Türkiye’yi umut ışığı olarak görüyorlar ve Türk milletine karşı minnetleri var.” diye konuştu.

‘ŞEHİT AİLELERİNİN DİK DURUŞUNA ŞAHİT OLDUK’

Bayramın üçüncü gününü İzmir, Edremit ve İstanbul’da geçirdiklerini ifade eden Hüsnüye Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti:  “İzmir’de PKK saldırısında yaralanan infaz koruma memuru Yunus Akar’ı ziyaret ettik. İzmir’de roman kardeşlerimiz ile bir araya gelerek onlarla sohbet etme imkanı bulduk. İzmir Narlıdere’de yaşlı yaşam merkezimizi ziyaret ettik. Balıkesir Erdemit ilçesinde Şehit Aybüke Yalçın öğretmenimizin ailesini ziyaret ettik. Şehit ailelerimizin inanılmaz dik duruşları var. ve İstanbul’da kıyafeti sebebiyle ötelen Fatma Dilara Aslıhan Yiğit’i ziyaret ettik.  Ziyaretlerimiz boyunca farklı her kesimiz ziyaret etmeye çalıştık. Ve Bayramın 4. Gününde ise partimizin eski adalar ilçe başkanı Rita Karin hanımı ziyaret ettik.  Gümüşhane Torun’da PKK tarafından katledilen 32 yaşında şehit edilen  öğretmen Necmettin Yılmaz’ın kabrini ve ailesini  ziyaret ettik.  Daha sonra Trabzon Maçka’da şehit edilen Eren Bilbül kardeşimizi ziyaret ettik.  Ziyaretlerimizi yaparken milletimizin büyüklüğünü, insanımızın vefasını ve bütün coğrafyalara nasıl hizmet ettiğini , nasıl kucak açtığını insan hakları değince Avrupa değilde Türkiye’nin milletin aklına gelmesini göstermek için yaptık. Bizler Allahın izni ile insan hakları birim başkanlığı olarak Sayın Ravza Kavakcı Han başkanlığında sayın Cumhurbaşkanımızın destekleri ile yolumuza devam edeceğiz. Ziyaretlerimizde şehit ailelerimizin yakınlarına cennet bohçası adını verdiğimiz bohça içersinde Türk bayrağı ve Kuranı kerim hediye ettik” 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim