Konya, iş dünyasında yapılan yatırımlar, sahip olduğu kültürel değerler ile her yıl birçok yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlıyor. Geniş bir ziyaretçi potansiyeline sahip olan Konya, otelcilik ve konaklama alanında yapılan yatırımlara da zemin hazırlıyor.

Konya turizmine katkı sağlayacak ve marka değerini artıracak olan Bayır Diamond Hotel ve Convention Center açıldığı günden itibaren Konya turizmine katlı sağlıyor. Alkolsüz olması özelliyle öne çıkan Bayır Diamond Hotel ve Convention Center, misafirlere eşsiz bir otel deneyimi sunarken, ülke istihdamına da katkıda bulunuyor. Kurumsal kimliği koruyarak, konaklama ve yiyecek içecek hizmetlerini yasaların belirlediği ölçülerde sürdüren otel,  gelişen teknolojiyle kendini sürekli güncel tutan otelcilik sektöründe söz sahibi olabilmek için farkındalığını ortaya koyuyor. 

6 AYDAN BERİ KONYA TURİZMİNE KATKI SAĞLIYORUZ

Bayır Diamond Hotel ve Convention Center  Konya Genel Müdürü Kazım Öztoklu yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Öztoklu, “Bayır Diamond Hotel - Convention Center Konya, ailesi olarak 6 aydan beri Konya turizmine hizmet ediyoruz. Otelimizi 8 Ağustos’ta açtık. Bu altı aylık süreçteki çalışmalarımızdan oldukça memnunuz. Konya’da bir eksikliği giderdiğimizi düşünüyoruz. Şehir merkezinde yapılmış bir otel yatırımı olması ve otelimizin konseptimin de alkol olmaması ve otelimiz bünyesinde bulunan 2 bin 500 metrekare Bay-Bayan SPA alanlarının ayrı ayrı kullanmaları bizler için bir avantaj. Toplam 214 odamız var. 50 metrekare ile 900 metrekare arasında değişen 7 adet modern ve ferah toplantı salonları, geniş fuaye alanlarımız var.  Türk ve dünya mutfaklarından seçme eşsiz yemeklerin sunulacağı Ana Restoranı, eşsiz şehir manzarası eşliğinde en seçkin alakart yemekleri alabileceğiniz Roof Restoranı, günün her saatinde taze ve sağlıklı içeceklerin ve aperatiflerin bulunduğu pastane, lobby ve teras barı ile standartların ötesinde bir hizmet vermekteyiz” ifadelerini kullandı. 

TURİZM SADECE TURİZMCİNİN İŞİ DEĞİL

 Turizmin sadece turizmcinin işi değil  aslında bütün şehrin işi olmadığını ifade eden Öztoklu, “Konya’da otellerin altyapısında eksik olan otopark hizmetiydi. Otelimizin -3, -4 ve bahçe kısmında toplamda 500 aracın yer alabileceği otoparkımız mevcut. Şuana kadar yapmış olduğumuz organizasyonlarda gördüğümüz kadarıyla Konya’da 2018 yılının 2017 verilerine bakıldığı zaman daha verimli geçeceğini düşünüyorum. 20-24 Mart tarihleri arasında gerçeklesek Konya’nın en büyük fuarı olan Konya Tarım Fuarına hazırlıklarımız başladı. Fuar için hem yurtdışından gelen hem de yurtiçinden gelecek misafirlerimize Konya’nın misafirliği göstermek amacıyla yoğun şekilde hazırlıklarımızı gerçekleştiriyoruz. Otelimizde 110 kişiye istihdam sağlıyoruz. Aynı zamanda kendi içerimizde çalışma arkadaşlarımızı bir akademi olarak sektörde gelecekleri hedefleri doğrultusunda yetiştiriyoruz.  Otelimizde restaurant ve yemek konusunda oldukça iddialıyız.  Türk ve dünya mutfaklarından seçme eşsiz yemekleri, menüleri sunuyoruz. Otelimizin 600 metrekare mutfağının içerisinde 100 metrekare yeri pastane üretim yerine ayırdık. Bu üretmiş olduğumuz pastaları otelimizin lobisinde hem otel misafirlerimize hem de otelimize dışarıdan gelen misafirlerimizin hizmetini ve satışını gerçekleştiriyoruz. Turizm sadece turizmcinin işi değil aslında bütün şehrin işi. Şehirdeki herkes turizm elçisi. O yüzden turizm sadece turizm ile ilerleyen bir sektör değil, taksi şoföründen, dolmuşçusuna, esnafına, halkına ve resturant işleten işletmecilere kadar herkesin elini taşın altına sokacağı sektör. O yüzden Konya’da turizm sektörünü hep beraber ileriye götürmemiz lazım. Son zamanlarda baktığımız zaman uçak seferlerinin artması, hızlı tren seferlerin Ankara’ya, Eskişehir’e ve İstanbul’a ulaşması, sanayinin gelişmesi ve spor turizmin gelişmesi 2018 yılında Konya’nın turizm pastasında hedeflediği pastaya ulaşacağını düşünüyorum” dedi.

SAĞLIK KULUBÜMÜZ KONYA’DA İLK

Bayır Diamond Hotel & Convention Center Konya'da, en son teknoloji ile donatılmış, 2 bin 500 metrekare alanda hizmet veren bay-bayan yüzme havuzları, sauna, Türk Hamamı, fitness center ve SPA ile sağlıkla yaşamanın misafirlerinin hissedeceklerini ifade eden Öztoklu, “Bizim otelimizde bulunan  SPA'mızı diğer otellerden ayıran en büyük fark 2 bin 500 metrekarenin bin 500 metrekaresi bay misafirlerimize bin metrekaresi ise bayan misafirlerimiz için hazırlandı. SPA'mızda bulunan  fitness salonları, hamam, sauna, buhar odası, hydro masaj salonu, masaj salonları, kapalı yüzme havuzları, jakuzi, özel dinlenme alanlarında ikişer adet var. Bay misafirlerimiz kullandığı alanlara bayan misafirlerimiz bayan misafirlerimizin kullanıldığı alanlara bay misafirlerimiz ve personellerimiz girmiyor.  Konya’da böyle bir eksiklik vardı otelimizin inşaatından itibaren bu çalışmaları öngörerek çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bunda da ne kadar doğru bir çalışmayı yaptığımızı ve doğru karar vermiş olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

7 SALONLA HİZMETTE

Otellerin bünyesinde 7 adet toplantı salonlarının olduğunu belirten Öztoklu, “Kına, nişan,düğün,seminer,kongre,mezuniyet  ve özel toplantılarınızı yapabileceğiniz, en son teknoloji ile donatılmış 50m² ile 900m² arasında değişen 7 adet modern ve ferah toplantı salonları ile 2018 yılında Konyalı misafirlerimizi ağırlamaya hazırız. Şuan için yaz takvimlerimizde hafta sonları ve diğer günlerimiz dolmaya başladı.  Bu konuda otelimize yüksek şekilde bir teveccüh var. Otelimizde organizasyon yapmak isteyen misafirlerimiz bizler ile biran önce görüşebilirler” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim