İYİ Parti Konya 2. Olağan İl Kongresi bir otelde düzenlenen program ile gerçekleştirildi. Düzenlenen kongreye İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, İYİ Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş, CHP Konya İl Başkanı Barış Pektaş, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı. Gerçekleştiren kongrede yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri çerçevesinde önlemler alınırken sosyal mesafe ve maske uyarısı da yapıldı. 2 adayın yarıştığı kongerede mevcut başkan Gökhan Tozoğlu 310 oy alırken, Nurdoğan Okumuş 162 oy aldı. Mevcut başkan Gökhan Tozoğlu yapılan seçimlerinin ardından yeniden İYİ Parti Konya İl Başkanı oldu.

‘BUNLAR BAKAN DEĞİL SEKRETER’

Kongrenin açılış konuşmasını ve divan başkanlığını yapan İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini eleştirdi. Bakanlıkların bakanlık değil, sekreterlik yaptığını ileri süren Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunlar bakan değil sekreter. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MEB’den sorumlu sekreteri, dış işlerinden sorumlu sekreteri, içişlerinden sorumlu sekreteri. Artık bakanlık diye bir kurum kalmadı. İYİ Parti Konya 2. Olağan İl Kongresi partimize ve Konya’mıza hayırlı olsun.”

‘KONYA’NIN DEĞİŞİMİNİ DÜNYAYA GÖSTERECEĞİZ’

İYİ Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş, iktidarın artık Konyalıları kandıramayacağını söyleyerek, “Konya’nın değişimini tüm dünyaya göstereceğiz. Türkiye seyret Konya’yı. 18 yıllık iktidara baş kaldıran şerefli insanlar var burada. Hakkımızı alacağız iktidar olacağız. Konyalıyı artık kandıramazlar, Konyalı artık onlara göz açtırmayacak. Yaptıklarının hesabını sormayan namerttir. Bunca destek aldınız ama Konya’ya hak ettiği hizmeti vermediniz. Hesabını soracağız. Konya merkezde yaşayanlara sesleniyorum. Hani yeşil Konya ne oldu? Konya artık beton şehir oldu. 3 milyar TL borcu olan belediyeye sorarım. 18 yılda 3 milyar TL borç nasıl yapıldı? Ne yaptınız nereye harcadınız? Yediniz, içtiniz burnunuzdan gelsin. Bizi aldatanlara, Konyalıyı aldatanlara yazıklar olsun. Şeytanın aklına gelmeyeni bunlar yapar. Çünkü şeytanla yatıp şeytanla kalkıyorlar” dedi.

‘MÜCADELEMİZ İYİ PARTİNİN İKTİDAR OLMASI’

Önleri tıkanan, yolları kesilmek istenen bir kadronun Türkiye’nin geleceğini belirlediğine dikkat çeken İYİ Parti Konya İl Başkan Adayı ve Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu, “Siyasetten beklentimiz, milletimizin mutlu olmasıdır. Şahsımızda çıkacak bir hatanın, partililerimizin boynunu bükeceğinin bilincindeydik. Bu sorumluluk ile çalıştık, çabaladık. Siyaset, doğru insanlarla yapılırsa kıymetli bir sonuç alınır. Kısa vadeli hesapları bir kenara bıraktık, hep doğruların ardından gittik. Yalan ve iftiradan beslenmedik. Ayak oyunlarına hiç girmedik. Nezaketsiz bir üslubu kabul etmiyoruz. İnanmayanlarla yola çıkılmaz. Biz, partililerimize sadece kapımızı değil, gönlümüzü de açtık. Kapalı kapılar ardında siyaset yapmadık. Partililerimiz arasında ayrım yapmadık. Göreve geldiğimizde bin 400 olan üye sayımız, 4 bin 500’e yükseltilmiştir. Gönüllü kardeşlerimizle birlikte bu sayı Konya’da 10 binleri aşmıştır. Siyaset topluma hizmet vasıtasıdır. Beklentimiz milletimizin müreffeh olmasıdır. Burası bir geçim kapısı değildir. Hiç bir partilimizi boynu bükük bırakmadık. İnsanların düşüncelerini açıklayamadıkları bir dönemdeyiz. Siyasal farklılıklara tahammül edemeyen iktidar partisine verdiğimiz mücadele zaferle taçlanacaktır. Yalandan iftiradan haksızlık ve ahlaksızlıktan beslenmedik. Doğru duvar yıkılmaz anlayışıyla hareket ettik. Mücadelemiz İYİ Partinin iktidar olması, Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı olmasıdır. Akrabalık ilişkilerinin ön planda olduğu bu sisteme baş kaldıracağız, doğrudan asla vazgeçmeyiz. Kayırmacı, akrabayı koruyan, saltanat görüntüsü veren yapının bir an önce durdurulması gerekmektedir. Çare bellidir. Çare İYİ Parti’nin iktidar olmasıdır. Yola inanmışlarla çıkılır, ikna edilmişlerle değil. Mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Bu sebeple görevime tekrar talibim. Teşkilatlarımızı kalkındırmak için mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘YENİDEN TOPARLANMAMIZ GEREKİYOR’

İYİ Parti Konya İl Başkan Adayı Nurdoğan Okur ise “Kongreler buluşmadır. İstişarenin bol olduğu yerlerdir. Konya’nın sorunlarını biliyoruz. Ben, siyasetçi bir aileden geliyorum. Kırgınlar, küskünler çok fazla. Ben, bunlara son vermek için aday oldum. Biz, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Seçimi kazanırsak sahada olacağız. Çiftçinin, sanayicinin içinde olacağız. Oturduğumuz yerden yönetme anlayışına sahip olmayacağız. Her yerde olacağız. Partimizin kapısı, asla kapalı olmayacak. Siyaset, uzun soluklu bir iştir. Siyaset, gönül almak işidir. Kimseyi kırmamak, incitmemek gerekir. 31 Mart yerel seçimlerinde keşke Konya’da 31 ilçe arasında bir belediye kazanılsaydı. Bana göre bu sonuç, Millet İttifakı adına bir başarısızlıktır. En az 10 belediye alabilirdik. Kurucu değerlerimize yeniden dönmemiz gerekir. Yeniden toparlanmamız gerekir” diyerek sözlerini tamamladı.

Açış ve selamlama konuşmalarının ardından seçime gidildi. İki adayın yarıştığı seçimde İYİ Parti mevcut İl Başkanı ve yeni dönem Başkan Adayı Av. Gökhan Tozoğlu, delegelerden aldığı 310 Oy ile yeniden başkan seçilirken; diğer aday Nurdoğan Okur ise 162 Oyda kaldı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim