4 bin yıllık tarihiyle Torosların eteklerinde yer alan Bozkır, 4 bin yıllık tarih serüveninde birçok medeniyete ev sahipliği yaparak çeşitli kültürlerin etkisinde kalmıştır. İsaura Medeniyeti, Romalılar, Selçuklular ve Osmanlılar zamanında da Akdeniz ile İç Anadolu geçiş güzergahında yer alan ilçe, tarih serüveni boyunca devamlı önemli bir yerleşim yeri olarak görülmüştür. İsmini, Osmanlı döneminde bölgede yaşan Bozger Beyden aldığı düşünülen ilçe, doğal ve tarihi güzellikleriyle, kültürel yapısıyla Torosların incisi olarak anılmaya devam ediyor. Dünya genelinde yaşayan 250 bin Bozkırlı insan kaynağına sahip olan Bozkır, her alanda “Suyu Sert, İnsanı Mert” olarak nitelendiriliyor. Osmanlı döneminde Sultan Abdülaziz döneminde ilçeye verilen sancak, Türkiye’de sancağı olan tek ilçe olarak öne çıkıyor.

Konya’nın en eski kazalarından olan Bozkır’ı daha yaşanılabilir hale getirmek için ilçe olarak birlik ve beraberlik içerisinde çalıştıklarını söyleyen Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, yapılan ve yapılacak olan yatırımlarla hak ettiği değeri alacağını söyledi. tarihiyle, kültürüyle, doğal güzellikleriyle Bozkır’ı her anlamda daha ileriye götürmek için çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Saygı, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi, “1870 yılında belediye olan ilçemize bugüne kadar belediye başkanı olarak yaptığı her hizmeti koruyarak, bu hizmetlerin üzerine daha çok hizmet yaparak ilçemizi daha ileriye taşımak için, vatandaşlarımıza daha yaşanılabilir bir Bozkır sunmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Eğitimden sağlığa, istihdamdan sosyal etkinliklere, alt yapıdan üst yapıya kadar birçok alanda Bozkır’ımızı kalkındırmak için birçok hizmeti hayata geçirdik, hazırladığımız projeleri de hayata geçirmek için çalışıyoruz” dedi.

GÖNÜL ELEDİYECİLİĞİ EN ÇOK BOZKIR’A YAKIŞIYOR

Gönül belediyeciliğinin en çok Bozkır’a yakıştığını da sözlerine ekleyen Başkan Saygı, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, “2019 yerel seçimlerinde gönül belediyeciliği sloganıyla çıktığımız hizmet yolunda, Bozkır’ımızda önemli adımlar attık, atmaya devam ediyoruz. Küçükten büyüğe toplumumuzdaki her kesimle el ele veriyor, onlarla birlikte Bozkır’ımızı yönetiyoruz. Yaptığımız çalışmalarla gönül belediyeciliği en çok Bozkır’a yakışıyor, Bozkır ile anlam kazanıyor. Her zaman söylediğimiz gibi gönül belediyeciliği Bozkır’a çok yakıştı” dedi.

TÜRK BAYRAĞI DALGALANIYOR

Bozkır’ın başta Çanakkale cephesinde olmak üzere çok fazla şehidinin olması dolayısıyla dev bayrağı tüm şehitlerin anısına yaptıklarını ifade eden Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, “ilçemiz, sadece Çanakkale cephesinde çoğu illerden daha fazla şehit vermiştir. Bozkırlılar vatan dediğimiz zaman her zaman cephede en ön safta koşan olmuştur.  Bozkır’ımızın kalbi vatan, millet ve bayrak sevdasıyla her daim atmıştır, atmaya devam etmektedir. Ayrıca ilçemiz; vatan, millet ve bayrak sevgisi dolayısıyla sancak verilmiş tek ilçedir. Sancağı olan tek ilçe olarak bu gururla yaşıyor, bu gururla övünüyoruz. Bizler de aynı duygu ve düşünceyle bugüne kadar şehitlerimizi anmak, isimlerini yaşatmak, emanetlerine sahip çıkmak için belediye olarak birçok çalışma yaptık. Bugün ise çok daha anlamlı bir çalışmayı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlçe merkezimizin her yerinden rahatlıkla görülebilecek bayrağımızı Bozkır’ımızın üzerinde gururla dalgalandırmaya başladık. Tüm hemşehrilerimiz, 40 metre boyundaki dev bayrak direği üzerinde dalgalandırdığımız bayrağımızın gölgesinde yaşamanın mutluluğuna erişiyor. Ne mutlu ki bize, al yıldızlı bayrağımızın gölgesi altında yaşıyoruz” diye konuştu.

TAHİNCİLER PAZARI YENİLENİYOR

Belediyeye ait olan tahinciler pazarında tadilat çalışmasının tamamlandığını ve dış cephe sağlıklaştırılmasının yapıldığını, akabinde de tek tip tente çalışmasının yapıldığını belirten Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını söyledi. Çalışma kapsamında tahinciler pazarına tek tip tabela çalışması yapılacağını da sözlerine ekleyen Başkan Saygı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “asırlardır ilçemizde üretilen ve bir marka haline gelmiş olan Bozkır Tahinimize yakışır bir tahinciler pazarını ilçemize kazandırıyoruz. Belediyemize ait olan dükkanlarımızda faaliyet gösteren kiracılarımızla birlikte el ele vererek bu dükkanlarımızda tadilat çalışmasını ve cephe sağlıklaştırmasını tamamladık. Aynı zamanda 9 dükkanımızda tek tip tente çalışması yaptık. Bu çalışmalarımız neticesinde tahinciler pazarımız daha modern ve kullanışlı hale geldi. Yine aynı şekilde buradaki dükkanlarımızın kiracılarıyla el ele vererek tek tip tabela uygulamasını da hayata geçireceğiz. Çalışmalarımız tamamlandığında ilçemize yakışır bir tahinciler pazarını ilçemize hep birlikte kazandırmış olacağız. Tüm bu çalışmalarımıza destek veren kiracılarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

BOZKIR, OTOGARINA KAVUŞUYOR

Yeni otogar binasının Bozkır’a çok yakışacağını ve Bozkır’da önemli bir eksikliği gidereceğini belirten Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, yeni otogarın Bozkır’a şimdiden hayırlı olmasını diledi. Otogar binasını çevre yolu üzerinde eski soğuk hava deposunu restore ederek yapacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Saygı, “otogar binamızın ihalesi inşallah bu yıl içerisinde yapılacak ve çalışmaları başlayacak. Çevre yolu üzerinde bulunan eski soğuk hava deposu olarak kullanılan binayı restore ederek yapacağımız çalışma neticesinde ilçemize kazandıracağımız otogar binası, ilçemizin büyük bir eksikliğini gidermiş olacak. Projemize ek olarak otogarımızın yanına da itfaiye merkezi yapılacak. Bu çalışmalarımız tamamlandığında ilçemizin trafik yükü de azalacaktır. Şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyor, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BOZKIR’DA SOSYAL PARK TAMAMLANDI

Parkın Bozkır’a hayırlı olmasını dileyen Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, Bozkır’ın sosyal alan sayısını çoğaltmaya, Bozkır’ın yeşil dokusunu koruyup arttırmaya devam edeceklerini söyledi. Yapılan yeni park ile birlikte Çarşamba Çayı kenarının bir bütün haline geldiğini sözlerine ekleyen Başkan Saygı, “kordon boyunun daha sosyal hale gelmesi için bir bütünlük oluşturacak yeni parkımız ilçemize hayırlı olsun. Yapımını tamamladığımız parkımızda bitki çeşitliliğini ön planda tuttuk, ayrıca yürüyüş ve dinlence alanları oluşturduk. Daha önce yapmış olduğumuz yürüyüş yoluyla birlikte de entegre olarak kordon boyu tamamen bir bütün haline geldi. Yaz aylarında en kullanılan mekanların başında gelecek olan parkımız ve kordon boyu, ilçemize tekrardan hayırlı olsun” diye konuştu.

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim