Adakçılar bölgesi olarak bilinen, adakçı, kahvehane ve birçok işyerinin bulunduğu Topraklık Caddesi’nde çevre düzenlemesi ve yol genişletme çalışması için harekete geçildi. Bu kapsamda bölgede bulunan dükkânların yıkımları başladı. Çevredeki esnaflardan alınan bilgilere göre bölgenin, yeşil alan ve iş yeri olmak üzere yeniden inşa edileceği öğrenildi. Ayrıca trafik akışını rahatlatmak amacıyla Saman Pazarı Parkı’nın önünde bulunan kavşağa,göbek yapılacağı ifade edildi. Esnaflar ise mağdur olmamak için yeni işyerlerinin biran önce yapılıp teslim edilmesini isteyerek, “Cadde üzerinde bulunan dükkanlar ekipler tarafından yıkılmaya başladı.

Buranın yaklaşık olarak yarısı yeşil alan, yarısı ise işyeri olarak değerlendirilecekmiş. Trafik yoğunluğunu azaltmak içinde yolda genişletme çalışması ve göbek yapılacağını söylediler. Bizlerin mağdur olmaması için dükkânların biran önce yapılıp teslim edilmesini istiyoruz. Birçok esnaf şuanda işsiz olarak bekliyor” ifadelerini kullandılar.

TRAFİK YOĞUNLUĞU AZALACAK

Bölgede yapılan çalışmaların trafik yoğunluğunu azaltacağı söyleniyor. Özellikle yolun, Mevlana Meydanı, Mevlana Kültür Merkezi, Adliye ve Eskigaraja olan bağlantısı nedeniyle yoğunluğun bir hayli fazla olduğu gözlemleniyordu. Yapılan genişletme çalışmaları ve göbek ile birlikte trafikteki yoğunluğun azaltılacağı dile getiriliyor. Yetkililerin trafik yoğunluğuna kalıcı çözüml bulması çevredeki vatandaşlar tarafından da takdir aldı. 

PROJE, İŞYERİ VE YEŞİL ALANDAN OLUŞACAK 

Cadde üzerinde bulunan birçok işyerinin yıkımı yetkililer tarafından gerçekleştiriliyor. Çevredeki esnaflardan alınan bilgilere göre bölgenin, yeşil alan ve iş yeri olmak üzere yeniden inşa edileceği öğrenildi. BölgedeTescilli ve tarihi binalarda bulunuyor. Bu binaların ne olacağı ise merak konusu oldu. Mağdur olmamak amacıyla işyerlerinin biran önce yapılıp teslim edilmesini isteyen esnaflar, yıkım çalışmalarının hızlı bir şekilde gerçekleştiğini de sözlerine ekledi

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim