Daha önceleri At arabası, üç tekerlekli araçlar ile esnaflar yüklerini ve eşyalarını taşırken son yıllardan ticari araç segmentinin gelişmesi esnaflara büyük kolaylıklar sağlıyor. Otomobil firmaları ticari araçların konforu ve kaliteyi her yıl artırarak esnafların hizmetine sunuyor.  Zorlu şartlarda sorun yaşatmayan, daha fazla yük taşıyabilen, dayanıklı, vergi bakımından avantajlı, az yakan otomobiller ticari araçlar esnafın yükünü alıyor. Ticari araçlar yakıt ekonomisiyle, konforu ve sağlamlığıyla ön plana çıkıyor.  Esnafın yükünü alan ticari araç satan firmalar esnaflara da çeşitli kampanyalar sunuyor.

‘10 YILDA TİCARİ ARAÇLARDA BÜYÜK DEĞİŞİMLER MEYDANA GELDİ’

Son 10 yılda ticari araçlarda büyük değişimlerin yaşandığına dikkat çeken Çelik Motorlu Araçlar Satış Müdürü Bülent Tutar, “Son 10 yılda özellikle ticari araçlarda büyük değişimler oldu. Araçlar çevreye karşı daha duyarlı. Çevreyi daha az kirletiyor. Ticari araçlarda yük taşımacılığından servis taşımacılığına kadar kullanabiliyor.  Her ihtiyaca göre ticaret araç bünyemizde kullanıyor.  Ticari araçlar esnafın bütün yükünü taşımaya yardımcı oluyor. Hafif hacimde geniş, ağır ama hacimde düşük araçlar. Şasi kabin, kasalı kamyonet, panelvan ve minibüs gruplarında 3.3 metreküpten 17 metreküpe kadar panelvan araçları, 4.5 tona kadar kamyonet grubu araçları ile hizmet veriliyor” ifadelerini kulandı.

‘TİCARİ ARAÇLAR KALİTELERİ İLE ÖNE ÇIKIYOR’

Ticari araçların kalitelerin artığına da dikkat çeken Tutar, “Ticari araçlarda sadece çevreye duyarlı araçlar olarak değil, müşteriye sunulan imkanlar ve araçların kalitesi, rahatlığı, konforu da çok önemli. Bu anlamda hem güvenlik paketi olarak hem de konfor anlamında müşterilerine rahat araçlar sunuluyor. Pazarın en çok satan aracı Renault Kangoo ve 5 metreküp olarak camlı koltuklu ya da panelvan olarak Renault Trafic Panelvan. Yine 9 metreküpten başlayarak 17 metreküpe kadar master panelvan Renault Master Panelvan kamyonetler ile müşterilerimize hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.

‘İHTİYAÇLARA GÖRE ARAÇLAR ALINIYOR’

Ticari araç alırken esnafların ihtiyaçlarına göre araçlarını belirlediklerini ifade eden Tutar, “Yük taşımacılığı yapan esnaflarımız yük taşımacılığı ile ilgili araç alırken aracın ağırlığına bakıyorlar.  Aracın hacmine bakıyorlar.  Bizler ticari araç alacak esnafımızın önce ihtiyacını belirliyoruz.  Kullanacağı araca ve bölgeye göre yola göre en uygun ticaret kamından seçerek esnafımıza sunuyoruz. Bu karşılıklı kazan kazan ilkesidir. Onun yanında müşterilerimizi kendilerine en uygun aracı sunan, en az yakıt tüketen, hacimde fazla yükü taşıyabilecekleri araçları alıyorlar.  Farklı farklı dizayn edilmiş araçlar müşterilerimize sunuluyor” dedi.

TİCARİ ARAÇ ALIRKEN DİKKAT

Ticari araç alınırken dikkat edilmesi gereken noktaların olduğuna dikkat çeken Çelik Motorlu Araçlar Satış Müdürü Bülent Tutar, “Ticari araç alınırken bakılması gereken noktalar var. Birincisi yakıt tüketimi. İkincisi hacim ve taşıyacağı ağırlık, tonaj ve konfor. En önemlisi de finansman koşulları. Her bütçeye uygun ticari araçlar firmalarda bulunurken ticari araçlar 105 bin TL’den başlayarak 140 bin TL’ye kadar ticari araçlar bulunabiliyor” diye konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim