Konya basınının çınarlarından Gazeteci-Yazar Ali Rıdvan Bülbül, toprağa verildi. Merhum Bülbül’ün cenazesine Konya siyaset dünyasından ve Konya basınından çok sayıda isim katıldı.

Konya basınının çınarlarından, Basın Şeref Kartı sahibi Gazeteci-Yazar Ali Rıdvan Bülbül, önceki gün hayatını kaybetmişti. 85 yaşında hayatını kaybeden merhum Bülbül’ün cenazesi dün ikindi namazına müteakip Sultan Selim Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası Üçler Mezarlığı’na defnedildi. Cenazeye Vali Cüneyit Orhan Toprak, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, İl Kültür Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, İyi Parti İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Konya basınından çok sayıda isim katıldı. Merhum Bülbül’ün cenazesi Türk bayrağına sarılı tabutla omuzlarda taşınarak, son yolculuğuna uğurlandı. Konya basınının çınarlarından olan merhum Bülbül evli ve 1 kız çocuk babasıydı.

BASIN CAMİASINDA ÖNEMLİ BİR İSİMDİ

Basın Şeref Kartı sahibi olan Merhum Ali Rıdvan Bülbül, basın camiası adına önemli isimlerden biriydi. Ankara Basın-Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik – Halkla İlişkiler ile Radyo – Televizyon ve Sinema bölümlerinden mezun olan Rıdvan Bülbül, 1 Haziran 1949’da Mustafa Naci Gücüyener tarafından yayınlanmaya başlanan Yeni Konya Gazetesi’nin ilk sayılarında yer alan yazarları arasında yer alıyordu. Merhum Bülbül aynı zamanda Konya Gazeteciler Cemiyeti başkanlığı da yapmıştı. Gazetecilik yönünün dışında akademik yönü de bulunan merhum Bülbül, üniversite birçok gazetecinin yetişmesine de vesile olmuş önemli bir isimdi.

ÖNEMLİ BİR İSİMDİ

Merhum Ali Rıdvan Bülbül’le ilgili değerlendirmelerde bulunan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, merhum Bülbül’ün ailesine baş sağlığı diledi. Merhum Bülbül’ün Konya basını adına önemli bir isim olduğunu belirten Özdemir, şöyle devam etti, “Rıdvan Bülbül Konya basınının önemli isimlerinden biriydi. Basın yönünün yanında aynı zamanda akademisyendi. Yazdığı, kaleme aldığı kitapları da vardı. Birçok gazetecinin yetişmesine vesile olan bir isimdi. Anadolu Ajansı, TRT gibi yaygın basının Konya temsilciliğini yapan ilk isimlerden biriydi. Konya basın camiası adına yaptığı hizmetlerden dolayı ona minnettarız. Ailesine ve sevenlerine baş sağlığı ve sabır diliyorum.”

ÇOK DEĞERLİ BİR İSİMDİ

Yeni Meram Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmenlerinden Tuncer Mengeç, merhum Bülbül’le ilgili açıklamalarda bulundu. Merhum Bülbül’le 1985 yılında tanıştığının bilgini veren Mengeç, şunları söyledi, “Aynı okul mezunuyduk. Birbirimize karşı, yaşadığımız sürece, gazetede çalıştığımız sürede en ufak bir kırıcı laf söylemedik. Saygıya, sevgiye, vefaya dayalı bir dostluğumuz arkadaşlığımız vardı. Bize abilik yaptı. Konya’da gerçek anlamda basının duayeniydi. Haber konusunda çok iyiydi. Gerek ulusal gerek yerel basında Rıdvan Bülbül’ün yeni yetişen gazetecilere öğütleri, tavsiyeleri vardı. Öngörüsü olan bir insandı. Ulusal basında tanıştığım isimler ilk bana Rıdvan Bülbül’ü sormuşlardır. Çok değerli bir isimdi.”

ALİ RIDVAN BÜLBÜL KİMDİR?

Şair, yazar, gazeteci, öğretim görevlisi. Ali Rıdvan Bülbül. 1935'te Konya Doğanbey'de doğdu. İlk ve orta ve liseyi Konya’da okudu. Ankara Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu mezunu. Konya’da Yeni Meram Gazetesi'nde uzun yıllar Yazı İşleri Müdürlüğü ve ''Biz Bize” adıyla köşe ve Başyazarlık yaptı. Ayrıca THA, Türk Haberler Ajansı, AA Anadolu Ajansı Konya Bölge Müdürlüğü yaptı. TRT Konya Temsilciliği de yapan A. Rıdvan Bülbül, Konya Gazeteciler Cemiyeti başkanlığı görevlerinde bulundu. Merhum Bülbül, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde dersler verdi. Şiirleri Türk Sanatı, Yelken, Hisar, Çağrı (Konya) vd. dergilerde yer aldı. Şiir kitapları yanında Halkla İlişkiler adlı ders kitabı da yazdı.

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim