Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinden başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, ülkemizde de görüldü. Salgının artmasıyla umrede bulunan vatandaşlarımız kontrollü bir şekilde getirilerek Konya başta olmak üzere çeşitli illerde Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda karantinaya alındı. Bugün 11. Gününde olan karantina süreci, Konya’da Tahir Büyükkörükçü ile Kutalmışoğlu Süleyman Şah yurtlarında devam ediyor. Yurtlarda bulunan umrecilerin yakınlarının ise tedirgin bekleyişi sürüyor.

YURTLARDA TEDİRGİN BEKLEYİŞ

Yurtlarda karantina altına alınan umreciler aileleri tarafından merak ediliyor

Karantina altına alınan umreden gelen Türk vatandaşlarımızın yakınları her gün yurtların önüne gelerek karantinadaki akrabalarına moral vererek kişisel ihtiyaçlarını ellerinden geldiğince gidermeye çalışıyorlar. Karantinadaki yakını için yurdun önüne gelen Mehmet Yıldız,  “Hiçbir şekilde temasa izin verilmiyor uzaktan eşyalarını vermeye gidiyoruz. Karantinada annem ve 20 yıldır karşı komsumuz var. Acil ihtiyaçlarında ilaçlarını götürüyorum. Şuan ki herhangi bir görüşme telefonla görüntülü konuşma yapıyoruz onun haricinde karantina süreci boyunca bizleri yaklaştırmıyorlar yanlarına” ifadelerine yer verdi.

TELEFONLA GÖRÜŞEBİLİYORUZ

Karantinaya alınan akrabalarıyla sadece telefonla irtibata geçen Furkan Gül şu ifadelere yer verdi: “Karantinaya alınan birinci dereceden akrabalarım 4 kişi var annem, babam, yengem, yeğenim var sadece telefonla görüntülü görüşebiliyoruz onun haricinde hiçbir şekilde yanlarına yaklaşmamıza izin vermiyorlar. Bugün itibariyle 9 gün oldu karantinada kalma süreleri. Kişisel ihtiyaçlarını elimizden geldiğince yarımdım etmeye çalışıyoruz. İki yaşında yeğenim var karantinada zaten meyvesinden bezine kadar her şeyini devletimiz tarafından karşılanmış” dedi.

İLHAN AYHAN

Editör: TE Bilişim