Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Kurucusu Ali Özdemir, Konya'da yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde İstanbul Taksim'de ezan okunduğu sırada şuursuzca protesto edilmesine tepki gösterdi. Özdemir, "Ezan-ı Muhammediyi ıslıklarla protesto eden ve bu duruma sessiz kalanlar unutmasınlar ki bu coğrafyanın vazgeçilmez birleştirici gücü sadrımızdaki iman, minarelerimizde yankılanan ezan ve göklerde süzülen bayrağımızdır" dedi. 

Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Konya Şubesi tarafından, Dünya Hafızlar Haftası münasebetiyle bir program düzenlendi. Programa EHAD Kurucusu Ali Özdemir,  EHAD Konya Şube Başkanı Hüseyin Arpacı ve İlçe temsilcileri, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Eski Konya Şube Başkanlarından Yusuf Güneş de katıldı.  Selçuklu Yunus Emre Yatılı Erkek Kur'an Kursu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen program, kurs hocalarından Fatih Uygun'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Selçuklu Yunus Emre Yatılı Erkek Kur'an Kursu hocalarından Murat Kavuncu'nu yaptığı açılış konuşmasının ardından EHAD Kurucusu Ali Özdemir, kürsüye çıktı. Evrensel Hafızlar Derneği'nin hafızlığı tanıtmak, teşvik etmek ve hafızların sorunlarına çözümler üretmek amacıyla çeşitli programlar yürüttüğünü kaydeden Özdemir, Recep ayının ilk haftası olarak kutladıkları Dünya Hafızla Haftası münasebetiyle biraraya geldiklerini söyledi. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)'in "Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğreteninizdir" buyurduğunu hatırlatan Özdemir, şunları söyledi,  "Allah Resulü Kur'an-ı Kerim'in sahih okunmasına, ezberlenmesine ve anlaşılıp hayata tatbik edilmesine çok önem vermiştir. Asr-ı saadette Efendimizin, sahabenin Kur'an-ı Kerim'i öğrenmesini-öğretmesini ve ezberleyerek hafız olmasını birçok vesileyle teşvik ettiğini biliyoruz. Hafızlar, bir anlamda Kur'an-ın hamisidirler. Peygamber Efendimizden günümüze on dört asırdır olduğu gibi bundan sonra da Kur'an-ın canlı şahitleri olarak dinimizin emirlerini, ezanımızı ve mukaddesatımızı nesilden nesile aktaracaklardır. Kur'an-ın tahrif edilmeden yaygınlaşmasında ve bugünlere gelmesinde hafızların büyük rolü vardır. Hafızlar kültürümüzde yaşayan e yürüyen Kur'an olarak nitelendirilmiştir. Manevi tahribatın ilacı Kur'an'dır. Manevi tahribatın yaygınlaştığı günümüzde ise Kur'an-a olan ihtiyaç da her geçen gün hızla artmaktadır. Keşmekeşin, kaosun ve kargaşanın işgal ettiği dünyamızın tek kurtuluşu Kur'an ve sünnete sarılmaktır. Ülkemizin de büyük bir manevi tahribatın eşiğinde olduğu bu zaman diliminde hafızlık müessesesini ihya etmenin önemi giderek artmaktadır. Ahlaki ve manevi tahribatın ilacı Kur'an'dır. İnsanları maneviyatla yeniden irtibatlandırmak hafızların en büyük vazifesidir."

TARİHİ ŞUURDAN HABERSİZ ZAVALLILAR! 

Özdemir, yaptığı konuşmada ezanın da önemine dikkat çekti. "Ezan; sadece namaz vakitlerini bildiren bir sesleniş değil İslam'ın şiarı ve inana gönüllerin inşirahıdır" diyen Özdemir, ezanla mümin gönüllerin huzura erdiğini, şeytan ve onun yolunu takip edenlerin ise son derece rahatsız olduğunu dile getirdi. Çanakkale Savaşı'nda, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde ezanın önemli bir uyanışı sağladığına dikkat çeken Özdemir, Taksim'deki talihsiz olayla ilgili şunları söyledi, "Bu tarihi şuur ve idrakten habersiz olan zavallıların minarelerimizden okunan ezanı boykot etmeleri ne kadar acı bir durumdur. Taksim'de sözde özgürlük adına düzenlediklerini iddia ettikleri bir yürüyüşte insanı her türlü tutsaktan kurtararak Rabbimizin huzuruna davet eden Ezan-ı Muhammediyi ıslıklarla protesto eden ve bu duruma sessiz kalanlar unutmasınlar ki bu coğrafyanın vazgeçilmez birleştirici gücü sadrımızdaki iman, minarelerimizde yankılanan ezan ve göklerde süzülen bayrağımızdır. Dini değerlerimize karşı bir kısım insanların saygısızlıkları aslında yeni tezahür etmiş değil. Dün vardı, bugün var, yarın da olacaktır."

EHAD BİLİNÇLENDİRMEYE DEVAM EDECEK 

EHAD olarak hafız ve hafız adaylarını bilinçlendirmek için çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren Özdemir, "Kafirler istemeseler de Allah'ın nurunu tamamlayacağına imanımızdan aldığımız manevi güç ile yapacağımız faaliyetlerle milletimizin duygularını istismar ederek, din kisvesi altına saklanarak dini kendi emelleri uğruna kullanan FETÖ gibi oluşumlara karşı gençlerimizin özellikle de hafız ve hafız adayı kardeşlerimizin bilinçlendirilmesine katkı sağlayan EHAD ailesi olarak devam edeceğiz. Kuruşundan bu güne kadar birçok hayırlı hizmete vesile olan Evrensel Hafızlar Derneği, 81 ildeki şubelerimiz ve 550'yi aşkın ilçedeki temsilciklerimiz ile hafızlık eğitimi gören öğrencilere sağladığı maddi ve manevi desteğin yanında, insanların Kur'an'la irtibatlarını sağlamlaştıran faaliyetler yürütmeye de devam etmektedir" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından EHAD Konya Şube Başkanlığında devir-teslim yapıldı. Bir süredir EHAD Konya Şube Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Akif Balcı, görevi Hüseyin Arpacı'ya devretti. Yapılan devir-teslimin ardından program sona erdi. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim