Süt ürünleri sektörünün güçlü markaları arasında yer alan Çağlak Tereyağları, kurulduğu 1960 yılından bu yana önemli başarılara imza attı. Çağlak Tereyağları olarak firmanın geçmişi hakkında bilgiler veren, Çağlak Tereyağları Satış ve Pazarlama Sorumlusu Mehmet Çağlak, “Çağlak Tereyağları olarak 1960’lı yıllarda dedem Mehmet Çağlak bu işe başlamış. Dedemizin kurduğu bir firma. Aile şirketi olarak devam ediyoruz ve biz 3. kuşağız. Şu anda ise Adana Çevre yolunda 12 bin metrekare kapalı alanda bir tesiste birçok süt ürünü ve zeytin gibi ürünleri üretebilmekteyiz. Türkiye içerisinde 25’den fazla şehirde ürünlerimizi satmaktayız. Genelde İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerine ürün vermekteyiz” dedi.

‘TÜKETMEDİĞİMİZİ SATMAYIZ’

Tüketmediğimizi satmayız anlayışı ile 3. kuşak olarak geçmişten gelen bu anlayışı halen daha taşıdıklarını belirten Çağlak aynı zamanda satış yaptıkları bölgelerden de bahsetti. Çağlak, “Yemediğimiz hiçbir ürünü biz vatandaşlarımıza yedirmiyoruz bu anlayış ile hareket ettik bugüne kadar. En iyi yerlerden krema alıp tereyağı yapıyoruz. Gemlik bölgesinden toparlanan zeytinleri işleyip paketliyoruz. En iyi sütleri işleyip kaşar peynir ve kaymak üretiyoruz. Biz kaymağı alıp tereyağı yapıyoruz. Aynı zamanda yağsız süt tozu yapan firmalara da krema temini yapıyoruz. Dedemizden ve büyüklerimizden aldığımız tecrübe ile biz bu işi devam ettiriyoruz. Tamamen natürel ve birinci sınıf ürün üretiyoruz. Üretilen ürünlerimizi kesinlikle analiz ettiriyoruz” ifadelerini kullandı.

‘EN SON KALİTE ÜRÜNLERİ KULLANIYORUZ’

Ürettikleri birçok üründe son derece kaliteli hammadde kullandıklarını ve kendilerine bu konuda güvenlerinin tam olduğunu ifade eden Çağlak, merdiven altı üretim yapanlarının önüne geçilemediğini belirtti. Çağlak, “Ürünlerimizde kendimize güvenimiz tam. Evimizde, sofralarımız da yemediğimiz hiçbir ürünü başkalarına satmıyoruz. Piyasada hileli ürün üreten çok fazla firma var. Bunun bir örneğini verecek olursak bitkisel yağ ile kaymağı karıştırıp tereyağı ile satıyorlar. Vatandaşlar bu ürünlerden uzak duruyor. Bu durumda bizim gibi işini düzgün ve tamamen doğal ürünlerden yapan firmaları ön plana çıkarıyor. Devletimiz sağ olsun, gerekli kontrolleri ve denetimleri gerçekleştiriyor. Bakanlığımız merdiven altı üretim yapan firmaların hepsini açıklıyor ama yine de önüne geçilemiyor” şeklinde konuştu.

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI

Koronavirüs sebebi ile tesis içerisinde gerekli önlemleri aldıklarını vurgulayan, Mehmet Çağlak, “Pandemi sürecini ortaya çıkmasıyla beraber bizde bütün önlemlerimizi aldık. Fabrika içerisine giren bütün vatandaşlarımızın ateşleri ölçülüyor. Personellerimiz ise sosyal mesafe kuralları içerisinde hareket ediyorlar. Yemek için mutfak bölümünde oturma planlarını ve saatlerini değiştirdik. Günlük rutin olarak belirli saatlerde dezenfektan ve temizlik işlemlerimizi sürekli olarak gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

FAHRİ ALTINOK

Editör: TE Bilişim