Artan koronavirüs vakalarının ardından yeni tedbirler hayata geçirilmişti. Tedbirler kapsamında kademli olarak başlayan ve haftanın belli günlerinde sürdürülen yüzyüze eğitim yeniden askıya alınmıştı. Bunun dışında kafe ve restoranlar paket servisi dışında hizmete kapatılmıştı. Alınan yeni tedbirler sürücü kurslarıyla alakalı bazı soru işaretlerini beraberinde getirmişti. Sürücü kurslarıyla ilgili herhangi bir sorun olmadığını belirten uzmanlar, kurslarda teori derslerinin online, direksiyon derslerinin ise sıkı tedbirlerle sürdüğünü belirtiyor.

ÖNLEMLERLE DEVAM EDİYOR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Zirve Sürücü Kursu Sahibi, Sürücü Kursları Derneği Hasiyet Divan Üyesi Teyfik Dündar, koronavirüs sürecinde sürücü kurslarının gerekli tedbirleri alarak ders vermeyi sürdürdüğünü söyledi. Şuanda teori derslerinin uzaktan online şeklinde devam ettiğini, direksiyon eğitimlerini ise ara verilmeden önlemlerle devam ettiğini dile getiren Dündar, “Sürücü kursları faaliyetlerine yılbaşı öncesi olması nedeniyle ayrıca yoğunluk yaşıyoruz. E-sınav takvimi ilimizde iki tane E-sınav merkezinde günün 09:00-17:00 arası gün boyu devam etmektedir. Yeni dönemde kısıtlamalarla birlikte eğitimlerimizde ayrıca hassasiyet gösterilmektedir. Örneği her araçta ateş ölçer ile her adayın ateşi ölçülmektedir. Her adaya maske verilmektedir, vites, direksiyon, sinyal yerleri gibi her adayın dokunduğu yerler dezenfekte edilmektedir. Özellikle yeni dönemde eğitim araçları tek ayla eğitim yapmaktadır. Ayrıca sabah araçlar eğitime çıkmadan önce ve öğleden sonra dezenfekte edilmektedir. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yakinen takip edilmektedir” dedi.

HES KODUYLA DAHA GÜVENLİ

Sürücü kurslarının yanlış yapma lüksünün olmadığını dile getiren Dündar, şöyle devam etti, “Kursiyerlerimizin kayıt esnasında HES kodu alınmış olup mütemadiyen kursiyerlerimizin durumu takip edilmektedir. MEBBİS programı ile pozitif temaslı veya karantinada olan herhangi bir adayı anında MEBBİS sitesi sayesinde görmekteyiz. HES kodu sayesinde eğitimlerimiz daha güvenli şekilde devam etmektedir. Dolayısı ile kurslarımız her gün 09:00-18:00 arası açık olup yeni yıl öncesi bütün sürücü adaylarını beklemektedir.”

İBRAHİM BÜYÜKHARBUT

Editör: TE Bilişim