Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Konya Şubesi ile Mehir Vakfı tarafından ortaklaşa yürütülen ‘Yolun İyilik Olsun’ kampanyası kapsamında temin edilen 2 TIR kıyafet Suriye'ye ulaştırılmak üzere Hatay'a gönderildi. Mehir Vakfı Genel Merkezi önünde düzenlenen uğurlama törenine Meİl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir, Mehir Vakfı Mağazalar Müdürü Fatma Nur Aşcı ve diğer ilgililer katıldı.

ORTAKLAŞA YÜRÜTÜLEN BİR PROJE

İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, kıyafetlerin Suriye'nin İdlib bölgesine gönderileceğini söyledi. Kampanyanın TDV Konya Şubesi ve Mehir Vakfı tarafından organize edildiğini belirten Poçanoğlu, "Şehrimiz Konya bereketli bir şehirdir.  Hem İslam ümmetinin hem zor durumda olan milletimizin ve ümmetimizin her alanında şehrimizin çok önemli katkıları, çok önemli çalışmaları vardır. Bu sebeple şehrimizin bu gayreti şehrimize bir bereket de getirmektedir. Şehrimizin düzenli bir şekilde gelişmesine ve zenginleşmesine vesile olmaktadır. Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubemiz ile Mehir Vakfımızın birlikte organize ettiği yolun iyilik olsun kampanyasında İdlib bölgemiz ağırlıkta olmak üzere Cilvegözü ve Öncüpınar sınır kapısına gönderilmek üzere iki tır insanı yardım malzemesi olarak kıyafetler gönderiyoruz ki kıyafetlerimiz Mehir Vakfımızın deposundan hazırlanmıştır” dedi.

BUGÜNE KADAR ÇOK SAYIDA YARDIM GÖNDERİLDİ 

Türkiye Diyanet Vakfı olarak bölgeye bugüne kadar 71 TIR un, 8 TIR olmak üzere toplamda 176 ton gıda gönderdiklerinin bilgisini paylaşan Poçanoğlu, şunları kaydetti, “Bunların dışında yatak, battaniye ve yastık gönderdik. Ramazan’dan önce 5 TIR, 5 bin adet Ramazan gıda paketi gönderdik. Bugünkü değerlerle hesap edecek olursak bunun değeri gerçekten çok yüksek. Tabi ki mevsim harman mevsimi, yaz mevsimi, özellikle Konyalılarımızı zekatlarını verme konusunda, sadakalarını verme konusunda ve özellikle mahsullerinin zekatını verme konusunda Konyalılarını teşvik ediyorum. Biz zaten bu tür merasimlerini insanları örnek olsun, teşvik olsun diye yapıyoruz. Şehrimiz için bereket olsun diye özellikle şehrimiz için merasimler düzenliyoruz. Bu sebeple bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Konya’nın bu hareketi muhakkak Konya’ya bir bereket, bir sağlık, bir afiyet olarak dönecektir. Buna inanıyor ve iman ediyorum. Şunu da biliyorum ki sadaka vermek asla malı eksiltmez. Malı eksiltmediği gibi belaları savar, hastalıkların şifasına vesile olur. Ben bu çabamızın pandemi sürecinde de milletimizin, memleketimizin sıhhat ve afiyetine vesile olmasını Cenabı haktan niyaz ediyorum.” 

‘İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE EL UZATMAYA DEVAM EDİYORUZ’

Mehir Vakfı Mağazalar Müdürü Fatma Nur Aşcı da yardımların İdlib bölgesi başta olmak üzere Suriye'de yaşayan ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağının bilgisini paylaştı. “Mehir Vakfı olarak aile kurumuna hizmetimiz her geçen gün artarak devam etmektedir ve bundan sonrada sizlerin ve hayırseverlerimizin destekleriyle artarak devam edecektir” diyen Aşçı, sözlerini şöyle sürdürdü, “Vakfımız maddi imkânsızlıktan dolayı evlenemeyen nişanlı çiftlerimize uzun yıllardır yaptığı yardımların yanı sıra ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin de yanında yer almaya gayret ediyor.  Hizmetlerimizi tüm Türkiye genelinde ve yurtdışında devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.   Bugün Konya’dan Suriye’ye kardeşlik köprüsünü güçlendirme amacıyla hazırlamış olduğumuz ayni yardım aracımızda bulunan malzemelerin içeriği hakkında sizleri ve kamuoyunu bilgilendirmek istiyorum: Suriye’de yaşayan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize dağıtılmak üzere giyim, ayakkabı, tekstil başta olmak üzere 2.200,783,00 ( iki milyon iki yüz bin yedi yüz seksen üç) TL değerinde 71 kalemden oluşan 15.401 adet ürün bulunmaktadır.   Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen vakıf yöneticilerimize, bu yardımların temininde bizlere desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimize, bu eşyaların Suriye’de yaşayan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırılmasında yardımcı olan ülkemizin güzide kuruluşu Türkiye Diyanet Vakfına çok teşekkür ediyoruz.” Konuşmanın ardından yardım tırları, dualarla uğurlandı. 


MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim