Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte koronavirüs tedbirleri ve destekleri kapsamında Konyalı çiftçi temsilcileri, video konferans üzerinden Konya sektör buluşma toplantısı gerçekleştirdi. Buluşmaya katılan sektör temsilcileri toplantıdan memnun ayrıldıklarına dikkat çekti. Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu ve Merkez Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız gerçekleştiren toplantıyı Konya Yenigün Gazetesine değerlendirdi.

‘SU SORUNU TEKRAR İLETTİK’

Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Konya çiftçisinin su sorununun yeniden iletildiğine dikkat çekerek, “Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, video konferans üzerinden Konya sektör buluşma toplantısı gerçekleştirerek, Konya tarımının Korona virüs salgınından en az şekilde etkilenmesi için bakanlık olarak verecek destekleri ifade ettiler. 2,5 saat süren toplantıda hem Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli, hem de Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ilettiğimiz talepleri ve sorunları tek tek not alarak gereken desteği vereceklerini ifade ettiler. Çiftçi temsilcileri olarak verimli bir toplantı oldu. Konyalı çiftçilerimizin gereken önlemleri alarak tarlalarını boş bırakmamalarını ve ekmelerini, çiftçilerimizin elinde mal kalacak diye korkmasınlar. Bakanlık olarak gereken desteği vermeye hazır olduğuna dikkat çekti. Toplantıda Konya tarımının su sorusu yeniden iletildi. Bunun yanında Konya dışından gelecek tarım işçilere kolaylık sağlanması ve tarım işçilerin sağlığı için gereken önlemleri alınması konuşuldu. Toplantı Konya tarımı için oldukça verimli geçti. Hem Tarım ve Orman Bakanımız, hem de Çevre ve Şehircilik Bakanımız dış havzalardan Konya’ya su getirilmesi konusunda gereken desteği vermeye hazır olduklarına dikkat çektiler. İnşallah önümüzdeki süreçte su ile ilgili Konya’mızda güzel çalışmaların olacağına inanıyoruz. Konyalı çiftçiler olarak Türkiye’nin ve Konya’nın gıdasını üretmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Konyalı çiftçiler olarak vatandaşlarımızı gıdasız bırakmayacağız. Virüs bizlere tarım üretiminin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Toplantının düzenlenmesinde emeği geçen başta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta’ya Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’a, AK Parti Konya Milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı’ya, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk’e, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik’e, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade’ye teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘TOPLANTIDAN MEMNUN OLARAK AYRILDIK’

Merkez Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız Konyalı çiftçi temsilcileri olarak toplantıdan memnun ayrıldıklarına dikkat çekerek, “Tarım ve Orman Bakanımıza Konya’nın su ihtiyacı tekrar iletildi. Yine Konyalı çiftçilerimizin taleplerinden olan kuyu barışı talebimizi ilettik. Tarımda kullanılan enerji maliyetinin yüzde 50 oranında düşürülmesini istedik. Konyalı çitçilerimize verilen desteğin artırılmasını istedik. Yine Konya Meram Bölgesine Sera Bölgesi kurulmasını istedik. Konya’ya verilen tohum desteğinin genişletilmesini istedik. Konyalı çiftçiler olarak gıdanın öneminin artığı bu günlerde nadasa bıraktığımız tarlalarımızı da ekeceğiz. Yine tarımsal desteklerin erken ödenmesi konusunda taleplerimizi ilettik. Konya çiftçisi adına verimli bir toplantı oldu” diye konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim