Selçuklu Belediyesi, altyapı ve üstyapı yatırımlarının dışında, ilçedeki hayat kalitesini artırmak adına önemli yatırımlar gerçekleştiriyor. Eğitimden kültüre, spordan çeşitli ihtiyaçları karşılayacak birçok yatırıma imza atan Selçuklu Belediyesi, ilçenin standartlarını yükseltmiş durumda. Bu yatırımlardan biri de Emekliler Lokali yatırımları. İlçenin çeşitli mahallelerinde yer aran emekliler lokalleri, emekli vatandaşların vakit geçirebilecekleri ve günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri önemli yatırımlar olarak dikkat çekiyor. Emeklilerin kaynaşmasını, sosyalleşmesini sağlayan emekliler lokalleri, emeklilerin uğrak mekanları haline geldi. Mehmet Akif Mahallesi'nde bulunan Mehmet Akif Emekliler Lokali de bu yatırımlardan biri. Selçuklu Belediyesi'nce emekliler lokali olarak hizmete açılan ilk yatırımlardan olan Mehmet Akif Emekliler Lokali, bölgedeki emekli vatandaşların ihtiyaçlarına önemli oranda cevap veriyor. Neredeyse günün her saatini dolu geçiren emekliler lokali, emeklilerin vazgeçilmez mekanı haline gelmiş durumda.

86 KİŞİLİK KAPASİTEYE SAHİP 

Mehmet Akif Emekliler Lokali 86 kişilik kapasiteye sahip. Oldukça ferah ve düzenli bir mekan halinde dizayn edilen Mehmet Akif emekliler Lokali'nin kapasitesi ihtiyaç duyulduğunda artırılabiliyor. 08.00-17.00 saatleri arasında hizmet veren Mehmet Akif Emekliler Lokali'nde sıcak ve soğul olmak üzere ihtiyaç duyulan tüm içecekler mevcut. Talebe göre yiyecek ve içecek çeşitlerinin artırabildiği lokalde, emeklilerin ihtiyaçlarına cevap verilmeye çalışılıyor. Uygun fiyatlarla hizmet veren lokal, bölgedeki emekliler vazgeçilmez mekanı haline geldi. 

SOSYALLEŞİYORLAR

Mehmet Akif Emekliler Lokali sayesinde mahalle sakinleri kaynaşıyor, sosyalleşiyor, hoş sohbetlerle keyifli bir zaman geçirebiliyor. Yaklaşık 150 kitabın bulunduğu mini kitaplığı da bulunan Mehmet Akif Emekliler Lokali, kitap okumak isteyen vatandaşların ihtiyaçlarına da cevap veriyor. Günlük yerel ve ulusal olmak üzere gazetelerin de bulunduğu lokalde vatandaşlar buradan gündemi takip ederek, gündemle alakalı konuları da istişare edebiliyor. Televizyon hizmetinin de bulunduğu lokalde, emeklilerin güzel vakit geçirmeleri sağlanıyor. Tüm bu hizmetleri alabilen emekliler, burada arkadaş edinerek muhabbet ortamını genişletebiliyor. 

BAŞKAN PEKYATIRMACI SÜREKLİ ZİYARET EDİYOR

Emekliler Lokali yatırımlarının yapılmasının ardından, Önceki Dönem Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın bir gelenek haline getirdiği lokal ziyaretleri, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı'yla devam ediyor. Başkan Pekyatırmacı sık sık Mehmet Akif Emekliler Lokali'ne gelerek buradaki emekli vatandaşlarla sohbet ediyor, onların isteklerini, taleplerini dinliyor. "Birlikte yönetim" anlayışıyla hareket eden Başkan Pekyatırmacı, emeklilerden gelen talepleri değerlendirerek hizmetlerinin vatandaşların isteğine göre şekillenmesini sağlıyor. Bu da Selçuklu'daki hizmet memnuniyet oranlarını artırıyor. 

VATANDAŞLAR HİZMETTEN MEMNUN

Mehmet Akif Emekliler Lokali'nden bölge halkı oldukça memnun. Mahalle sakinlerinden Muammer Dağlı, neredeyse her gün Mehmet Akif Emekliler Lokali'ne gelerek burada vakit geçirdiğini söyledi. Burada ortamın oldukça güzel olduğunu kaydeden Dağlı, "Herkesin kendine göre bir sohbeti, muhabbeti var. Hepimiz burada arkadaşız. bugün varız yarın yokuz. Önemli olan muhabbet, sohbet etmek. Bu yatırımlar oldukça güzel oldu. Geliriz burada sohbetimizi yaparız, ezan okunur namazımızı kılarız. Namazdan sonra tekrar buraya geliriz, sohbetimize kaldığımız yerden devam ederiz" diye konuştu. Emekliler Lokalinin müdavimlerinden Muharrem Başoda, öğleden önce lokale geldiğini söyledi. "Buranın hizmeti çok güzel" diyen Başoda, şöyle devam etti, "Çaylar ucuz. eşi dostu görebiliyoruz, muhabbet ediyoruz. Güzel bir ortam oluşuyor. Burada gazete okuyoruz, haberlere bakıyoruz. Gündemi burada takip ediyoruz hatta gündemi tartışıyoruz, sohbet ediyoruz. Burada çeşit çeşit arkadaşımız ar. Kim kimin kafasına uyuyorsa onunla oturuyor sohbet ediyor. Burada hep beraberiz, birlik ve beraberlik içinde burada vakit geçiriyoruz. hijyenik bir ortam, bakımlı. Çok temiz bir ortamı var. Sıcak suyumuz var. Herkesin evinde olmayan burada var. Allah razı olsun Selçuklu Belediyesi Başkanlarından."

GAZETE VE KİTAP OKUYORLAR

Mahalle sakinlerinden Nezir Karacadağ da neredeyse her gün emekliler lokalini kullananlar arasında yer alıyor. Hizmeti çok beğendiğini dile getiren Karacadağ, "Burada bir çay içiyoruz. Öğlen oluyor namazımızı kılıyoruz. Namazdan sonra tekrar geliyoruz. Sohbet ediyoruz, vakit geçiriyoruz. İkindi namazına kadar sohbetimiz devam ediyor. İkindi namazını kıldıktan sonra da evimize gidiyoruz. Günümüzün büyük bir bölümü burada geçiyor. Güzel vakit geçiriyoruz" dedi. Ali Özeralp de emekliler lokalinin oldukça temiz ve hijyenik olduğuna dikkat çekti. Burada kitap ve gazete okuyabildiğini belirten Özeralp, "Neredeyse her gün geliyorum. Gazetemizi okuyoruz, kitabımızı okuyoruz. bulmaca çözüyoruz. Arkadaşlarımızla sohbet ediyoruz, vakit geçiriyoruz. Oldukça güzel bir ortamı var. Bize bu ortamı sağladıkları için emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim