Bozkır’a bağlı Soğucak Mahallesi’nde düzenlenen şehitlere vefa programıyla, Çanakkale Şehitleri başta olmak üzere tüm şehitler saygıyla yâd edildi. Soğucak Mahalle Muhtarı İbrahim Mancır ve   Soğucaklı Cemal Altınsoy  ve Ali Şahin önderliğinde mahalle sakinleri,  Soğucak Mustafa Yamaner İlkokulu ve Soğucak Mustafa Yamaner Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan programa  Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürü  Cengiz Koç, Bozkır İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Dursun Budak, Bozkır Müftüsü Seyit Böget, Bozkır Üçpınar Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Başcavuş Ali Özçelik, Ak Parti Bozkır  İlçe Başkanı Ecz. Kadir Güven, MHP Bozkır İlçe Başkanı Ata Küçükduran, Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Öztürk, Bozkır Belediyesi Belediye Meclis Üyeleri Ali Koyuncu, Hasan Özcan, Soğucak Mahallesi Muhtarı İbrahim Mancır, Soğucak Mustafa Yamaner İlkokulu Müdüresi  Şerife Mıhoğlugil, Soğucak Mustafa Yamaner Ortaokulu Müdürü Adem Kara, Mahalle halkı, öğrenciler ve Konya, Karaman illerinden Soğucaklı vatandaşlar katıldı. Öğrencilerin hazırlamış olduğu şiir ve marşlar izleyenlere duygulu anlar yaşattı. 

‘ÇANAKKALE ZAFERİ, YÜKSEK FAZİLETTEN KAHRAMANCA SERGİLEDİĞİ BİR DESTANDIR’

Anma programının açılışında konuşan Soğucak Mustafa Yamaner İlkokulu Müdürü Şerife Mıhoğlugil, “ Ulus olarak yokluk içindeyken bile Çanakkale Geçilmez dedirten sağlam inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Geleceğimizn teminatı dün olduğu gibi bugünde işte bu ruh ve inançtır. Çanakkale Savaşı sadece geçmişimizin bir aziz hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da milletimizin hissiyatında son derece önemli bir yere sahiptir. Çanakkale Zaferi,vatanseverlik,fedakarlık,cesaret gibi yüksek faziletten kahramanca sergilediği bir destandır. Bu inançla Çanakkale Zafer yıldönümünü kutluyor.18 Mart Şehitler Günün de bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz” dedi.

‘ÇANAKKALE RUHUNU DİRİ TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ’

18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü tüm ulusumuza mal edilmiş, o zaferde canlarını veren şehitlerimiz sayesinde bu vatan uğrunda yaşayabiliyoruz diyen Soğucak Mustafa Yamaner Ortaokulu Müdürü Adem Kara da, "Bu nesli her zaman bilinçli tutarak, ecdadımızın nasıl mücadele ettiğinin göstergesidir. Öğrencilerimize düzenlediğimiz programlar ile Çanakkale ruhunu diri tutmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize vatan ve millet sevgisini en iyi şekilde aşılamaya çalışıyoruz. Çanakkale Savaşında yaşanan kahramanlıklar imanın ve cesaretin gücünü gösteriyor. Türk milletinin gözünü kıpmadan vatan ve bayrak uğruna şehit olabileceğini gösteriyor” ifadeleri kullandı.  

‘18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ BİZLER İÇİN ÇOK DAHA FARKLI BİR ANLAM İFADE EDİYOR’

18 Mart Çanakkale şehitlerini anma günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğin akabinde konuşan Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, şehitleri rahmet ve minnetle andığını belirterek,  “Bozkır’ımızın Osmanlı ve Cumhuriyet tarihinden bu yana birçok vatanseverliğine şahidiz. Sadece Çanakkale cephesinde Bozkırlı şehitlerimizin sayısı 316’dır. Bu sebeple 18 Mart Şehitleri anma günü bizler için çok daha farklı bir anlam ifade ediyor. Soğucak mahallemizde ise bugüne kadar 90 şehidimiz bulunuyor. Her biri ayrı bir vatanseverlik örneği göstermiştir. Bugün de Soğucak mahallemizde bu günün geleneksel hale getirilmesi de bizler için ayrı bir övünç kaynağıdır. Bu programı düzenleyen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu. 

‘ECDADIMIZI VE DEDELERİMİZİ HATIRLIYORUZ’

Bozkır Müftüsü Seyit Böget de, “ Her sene Soğucak Mahallesinde Çanakkale Zaferi programları anlamlı bir şekilde düzenlenen program ile kutlanıyor. Soğucak köyümüzde 90 adet şehidimiz ve 17 tane gazimiz var. Düzenlenen program çocuklarımızda gönül zenginliği bırakıyor. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve programda görev alan öğrencilerimizi tebrik ediyorum.  Bu tür programlarla ecdadımızı yeniden hatırlıyoruz. Dedelerimiz ve ecdadımızın bu toprakları bizlere ne fedakarlık ile bıraktıklarını yeniden hatırlıyoruz” dedi. Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürü  Cengiz Koç de programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.  Bozkır Soğucak Mahallesi Muhtarı İbrahim Mancır da, “Soğucaklılar olarak her yıl Çanakkale Şehitlerimizi anma programı gerçekleştiriyoruz. Mahalle sakinlerimiz ve hemşerilerimiz programlarımıza maddi ve manevi destek veren herkese teşekkür ediyorum. Anma programımızın yanında köyümüzde düzenlenen anma şenlikleri ile hemşerilerimizi bir araya getiriyoruz. Programımıza katılan ve destek olan herkese teşekkür ediyorum ” dedi.

KURAN-I KERİM VE HATİM DUALARI OKUNDU

Bozkır Müftüsü Seyit Böget'in Kuran-ı Kerim tilaveti ve Hatim duaları ile birlikte eller semaya açıldı. Şehitler için dua edildi. Hayırseverlerin desteği programa katılanlara düğün pilavı ikramı yapıldı. Yemeğin ardından yapılan sohbetle birlikte program sona erdi. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim