Özellikle zencefilin soğuk algınlığına ve vücut direnci arttırmada iyi geldiğini ifade eden Tohum-Baharat işletmecisinde çalışan Muammer Tosun, “Sigara tüketimine karşın bronşitleri açmada ve soğuk algınlığında zencefil tüketimi uzmanlarca öneriliyor. Zencefil aynı zamanda yemeklerinde tadını güzelleştiriyor. İlaç tüketmek istemeyen vatandaşlar karanfil, zerdeçal, zencefil kullanılıyor” dedi.

“EN ÇOK PUL BİBER SATIYORUZ”

Baharatların Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa’dan geldiğini belirten Muammer Tosun, “Pul biber, acı toz biber, kekik, sumak, nane, isot, kimyon, nane vb ürünler işletmemizde satılıyor. Fiyatlarımız genel standart olarak 25 TL olduğunu belirtebiliriz. Elimizdeki ürünler yaza nazaran kışın daha fazla ilgi görüyor. Baharatlarımız genel olarak Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa’dan geliyor. Ayrıca Konyamıza özel sucuk baharatı da satıyoruz. Kurbanda kesilen ve derin dondurmaya verilen etlerin sıcakta etkilenmemesi için sucuk baharatı gerçekleştiriliyor. Şu anda ise tezgahlarımızda en çok pul biber vatandaşlarımız tarafından rağbet görüyor. Bunun yanında kışın insanların vücut dirençlerini arttıran  zencefil, zerdeçal, tarçın, karanfil ve karabiber satışlarımız da var. Bu ürünleri topladığımızda ‘atom’ dediğimiz karışım meydana geliyor” diye konuştu.

“BİZLERDE DOĞAL ANTİBİYOTİKLER VAR”

Kış ayında insanların vücut dirençlerini arttırmak adına zencefil tüketiminin arttığını belirten Muammer Tosun,“Soğuk algınlığına karşı uzmanların önerisi olan zencefile vatandaşların talebi yüksek.  Zencefilin kilosu 25 TL. Ancak istenilen gramda müşterimize veriyoruz. Toz hali veya direkt olarak zencefili satabiliyoruz.  Sigara tüketimine karşın bronşitleri açmada yine zencefil tüketimi önerilmekte. Aynı zamanda zencefil yemeklerinde tadını güzelleştiriyor. İlaç tüketmek istemeyen vatandaşlar karanfil, zerdeçal, zencefil kullanılıyor. Doktorlarda yine zaruri olmadıkça ilaç tüketimine karşı uyarıda bulunuyorlar. Bizlerde doğal antibiyotikler bulunuyor. Hastalanmadan önce kendisini korumak isteyen, kendi önlemini doğal yoldan almak isteyen vatandaşlarımız bizleri tercih ediyor” dedi.

UFUK KENDİRCİ   

Editör: TE Bilişim