Türkiye’nin dört bir tarafından Konya’da buluşan Sınır Kartalları Şehit olan Seyit Ali Gür için mevlid-i şerif okuttu. Ailesi ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Türkiye’nin dört bir tarafından gelen asker arkadaşları Konya’nın tarihi ve turistlik mekanlarına gezme imkanı buldu. Şırnak'ta 27 yıl önce görev yapan   Siyahkaya Sınır Kartalları Grubu ismini veren asker arkadaşları her yıl bir Konya’da topranarak  hem eski günleri yâd ediyor hem de ebediyete intikal etmiş silah arkadaşları için dua ediyor.  Şırnak Siyahkaya Karakolu’nda birlikte görev yapmış askerler, görev aldıkları süre içerisinde şehit olan arkadaşlarının şehirlerine yılda 1 defa gelerek onların ailelerine ziyarette bulunuyorlar. Ilgın Yukarıçiğli’deki Şehit Seyit Ali Gür için Konya'ya gelen tertipler, 2 gün boyunca bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı. 120 kişilik kafile halinde şehrimize gelen Sınır Kartalları, ilk önce Mevlana Müzesi’ni ziyaret etti. Asker arkadaşları ve tüm şehitler için dua ettiler. 

ŞEHİT OLAN ARKADAŞLARIMIZI VE KOMUTANLARIMIZI UNUTTURMUYORUZ 

1994 Nisan ayında  görev yaptığı Şırnak Siyahkaya’da şehit olan Seyit Ali Gür ‘ü 24 yıldır unutmadıklarını belirten Konya’da Adliye Taksi’de çalışanı ve grup sözcüsü  Ali Kızıler, “1993 yılında askere gittim 1994 yılında 18 Nisan’da akşam saat 17:00’da Yukarı Çiğil’de bir şehit verdik. Bu arkadaşımıza her sene mevlit okutturuyoruz. Konya’da ev sahipliği ben yapıyorum. Arkadaşlarımız Türkiye genelinden Konya’ya geliyorlar. Konya’da iki gün boyunca Konya’nın tarihi ve turistlik mekanlarını geziyoruz. Bizler bu vatan için  şehit olan  Seyit Ali Gür’ün asker arkadaşlarıyız. Bu etkinliğimize ailelerimiz ile birlikte katıldık. Toplamda 120 kişiyiz. Şehitlerimizi siyahkaya askerleri olarak ziyaret ediyoruz. Her yıl Konya’da gerçekleştirdiğimiz mevlit ile arkadaşımız Seyit Ali Gürü anıyoruz. Yine Denizlili şehidimiz Hüseyin Kuş var onu da her yıl mezarını ziyaret ederek, mevlit okutuyoruz. Yine aynı zamanda bölük komutanımız şehit oldu. O da İstanbul’da. Ercan Şahin komutanımız. Komutanımız da Edirne şehitliğinde. Komutamızı  da her yıl askerler olarak 20-30 kişilik gruplar ile ziyaret ediyoruz. Şırnak Siyakkaya’da askerlik yaparken şehit olmuş arkadaşlarımızı unutturmuyoruz ve ailelerini ziyaret ediyoruz. Askerlerimiz bizim her şeyimiz bu topraklar için canını ortaya koyan tüm askerlerimizden Allah razı olsun” diye konuştu.

Şehit Hüseyin Kuş’un babası Osman Kuş’da bir oğlunu kaybettiği ancak, binlerce oğlu olduğunu ifade ederek, “Şırnak’ın Silopi ilçesinde Ercan Şahin Sınır Karakolu’na yapılan hain saldırı sonucu şehit olan Sarayköylü Şehit Hüseyin Kuş’un babasıyım. Oğlumun asker arkadaşlarının hepsinden Allah razı olsun. Ben bir oğlumu kaybettim. Binlerce evlat buldum. Şükürler olsun. Oğlum için her yıl organize ettiğim mevlit programlarına sağolsun arkadaşları her yıl katılarak bizleri yalnız bırakmıyorlar. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Rabbim tüm şehitlerimizin mekanını cennet eylesin” diye konuştu. Asker arkadaşları Ilgın’a giderek Seyit Ali Gür’ün mezarını ve ailesini ziyaret etti, Mevlid-i Şerif okuttu. 

 MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim