Geçtiğimiz haftadan itibaren başlayan bunaltıcı sıcaklar, vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Koronavirüs nedeniyle evlerinden çıkmaya korkan vatandaşlar, kapalı alanlarda kalmak istemiyor. Şehir merkezinde bulunan parklar, çay bahçeleri gibi alanlarda da koronavirüs nedeniyle korkuya kapılan vatandaşlar, alternatif bölgelere yönelmiş durumda. Bunun için daha çok şehirden uzaklaşmayı tercih eden vatandaşlar, haftasonunu da fırsat bilerek ilçelerdeki doğal güzelliklerin olduğu alanlara akın etti. Daha çok Seydişehir, Hadim, Bozkır gibi dağlık ve suyun bol olduğu bölgelerdeki doğal mesire alanlarını tercih eden vatandaşlar, aileleriyle burada doyasıya eğlendi, güzel bir haftasonu geçirdi.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜSTÜNDE

Geçtiğimiz haftadan itibaren özellikle Anadolu’nun iç bölgelerinde etkili olmaya başlayan sıcaklıklar, Konya’yı da vurdu. Son günlerde bunaltıcı sıcakların yaşandığı Konya’da vatandaşlar gün içerisinde zor anlar yaşıyor. Konuyla ilgili olarak Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü (Konya)’dan yapılan hava tahmininde, ülkemizin, Basra Alçak basıncı sebebi ile sıcak havanın etkisinde kalacağının tahmin edildiği belirtilmişti. Ayrıca, yurdun güney, iç ve batı bölgelerinde mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta ortasına kadar daha da artacağı ve mevsim normallerinin 5 ila 7 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyordu. Konya bölgesi için tutan tahminler, bunaltıcı sıcakların önümüzdeki hafta ortasına kadar devam edeceğini gösteriyor. Sıcak havaya karşı uyaran uzmanlar ise, özellikle kronik rahatsızlığı bulunan ve yaşlı olan vatandaşlara öğle vakitlerinde dışarı çıkmamaları konusunda uyarıyor.

HAVA SICAK KORONA VAR!

Vatandaşlar bir yandan sıcak havayla boğuşurken diğer yandan koronavirüse karşı tedbirler almaya çalışıyor. Ancak havaların ısınmasıyla koronavirüse karşı tedbir almak da hayli zorlaşıyor. Çünkü koronavirüse karşı zorunlu olmadıkça evlerden çıkılmaması gerektiği öneriliyor ancak sıcaklar bu önerilerin uygulanmasını güçleştiriyor. Vatandaşlar sıcak havalardan bunalınca, evlerde kalmak istemiyor. Bu durum büyük bir ikilemi de beraberinde getiriyor.

ŞEHİR İÇİNDEKİ ALANLAR KORKUTUYOR

Vatandaşlar sıcak hava nedeniyle evlerde kalmak istemezken, şehir genelindeki çay bahçesi, parklar ve mesire alanlarına yöneliyor. Ancak koronavirüs tehdidinin de farkında olan vatandaşlar, şehir içindeki kalabalık alanlardan da korkuyor. Bu nedenle farklı alternatifler üzerinde yoğunlaşan vatandaşlar, daha çok şehre uzak bölgeleri tercih ediyor. Bu kapsamda birçok alternatif sunan Konya’nın ilçelerindeki doğal mesire alanları, haftasonunu fırsat bilen vatandaşların akınına uğradı.

DOĞAL MESİRE ALANLARINA BÜYÜK RAĞBET VAR

Şehir içindeki alanlardan uzaklaşmak isteyen vatandaşlar, Bozkır, Hadim, Seydişehir gibi ilçelerde bulunan doğal mesire alanlarını tercih ediyor. Bu kapsamda Yerköprü Şelalesi, Aygır Pınarı, Kuğulu Park gibi alanlar haftasonu vatandaşların akınına uğradı. Sıcakların etkisini hafifletmek amacıyla özellikle doğal, serin ve sulak alanları tercih eden vatandaşlar, bu alanlarda aileleriyle vakit geçirdi.

GÜZEL BİR GÜN YAŞADILAR

Sıcaklardan bunalan vatandaşlar, kendilerini doğaya bırakarak güzel bir geçirmenin mutluluğunu yaşadılar. Dağ havasıyla serinleyen, soğuk suyuyla ferahlayan vatandaşlar, aileleriyle bu güzel anları en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştılar. Mangallarını, soğukluklarını yanlarında getiren vatandaşlar, doğal alanlarda piknik yapmanın tadını çıkardı.

ÇOCUKLAR EĞLENDİ, YAŞLILAR HAVA ALDI

Doğal mesire alanlarının en mutluları ise her zamanki gibi çocuklar ve yaşlılar oldu. Şehir hayatından koparak 1 gün de olsa doğal güzelliklere kendilerini atan çocuklar ve yaşlılar, bu güzelliklerin tadını çıkardı. Çocuklar doyasıya eğlenirken, doğal su kaynaklarını da değerlendirmeyi ihmal etmedi. Birçok çocuk serinlemek ve eğlenceli dakikalar yaşamak için ebeveynlerinin eşliğinde suyun tadını çıkardı. Doğayla buluşmanın heyecanı yaşayan yaşlı vatandaşlar da, yanlarında getirdikleri örgülerle güzel hava eşliğinde vakit geçirmeyi ihmal etmediler.

FOTOĞRAF STÜDYOSUNA DÖNDÜ

Güzel havanın ve yeşil dokunun tadını çıkaran vatandaşlar, aile fotoğrafı çekinmeyi de ihmal etmediler. Mavinin yeşille buluştuğu alanların güzelliğini adeta stüdyo gibi kullanan vatandaşlar, bol bol fotoğraf çekinerek, geçirdikleri güzel günü ölümsüzleştirdiler.

KAMP YAPANLAR DA VAR

Doğal hayata kendini atan bazı vatandaşlar, bu güzelliği daha fazla yaşamak için doğal mesire alanlarında kamp yaptılar. Haftasonu tatilini de fırsat bilen vatandaşlar, Cumartesi günü sabahın erken saatlerinde tuttukları yerlerinde çadırlarını kurdular, ateşlerini yaktılar. Pazar günü akşam saatlerine kadar burada kamp yaparak doğayla içiçe güzel bir haftasonu yaşayan vatandaşlar hem sıcağın etkilerini azalttı hem de bir nebze de olsa şehir hayatının verdiği stresten kurtuldu.

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim