Konya’da, hac ibadetinin ardından kutsal topraklardan dönen hacılar karşılanmaya başlandı. Suudi Arabistan'ın Cidde kentinden uçakla gelen hacılar, Konya Havalimanı'na indi. Havalimanında hacılar, aileleri ve yakınları tarafından çiçeklerle ve coşkuyla karşılandı. Hacılar yakınlarıyla hasret giderirken, bazı hacılar gözyaşlarına hakim olamadı. Hacıların yanlarında ikram edilmek üzere zemzem suyu ve hurmanın yanı sıra çeşitli hediyelik eşyalar getirdiği görüldü. Kutsal topraklarda bulunan Konyalı hacıların dönüşü önümüzdeki günlerde de süreceği öğrenildi.

‘ÇOK MUTLU VE SEVİNÇLİYİZ’

Hac ibadetini yerine getirerek Konya dönen hacı Hasan Akın, “ Çok güzel bir duygu idi. Anlatılmaz yaşanır. İnanın ki şu an bambaşka duygular içerisindeyim. Şu an çok heyecanlıyım. Herkese tavsiye ediyorum. Rabbim herkese nasip etsin. Hacda kaldığımız süre içerisinde orayı doya doya hissettik. Kutsal topraklarda kardeşlerimiz için, ülkemiz ve idarecilerimiz için bol bol dua ettik” ifadelerini kullandı. Hacı Hatice Akın ise, “ Hacı olduk çok güzel bir mutluluk. Çok mutlu ve sevinçliyiz. Allah bize nasip etti oraları gördük geldik. Allahım isteyen herkese haccı nasip etsin” dedi.

‘RABBİM HERKESE NASİP ETSİN’

Hacı Ali Osman Gelir, “Oralar anlatılmaz yaşanır. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Dualarımızda islam alemi, sevdiklerimiz ve yakınlarımız için dua ettik. toprakları gördüğümüzde çok duygulandık. Gidişimizde ağladık, gelişimizde ağladık, çok güzeldi oraları görmek” ifadelerini kullandı. Hacı  Durmuş Ali Çimen ise, “ Allah herkese göstersin. Sevinçliyiz ve mutluyuz. Elhamdüllah hac vazifemizi tamamlayarak memleketimize döndük” şeklinde konuştu.  Hacı Yusuf Küçüktuzcu ise, “ Rabbim herkese nasip etsin. Rabbim hacca gitmek isteyen hacılarımızın da bir an önce oraları görmelerini nasip etsin. İslam alemi ve ülkemiz için bol bol dua ettik” dedi. Ömer Alİ Işık isimli hacı da , “ Çok heyecanlıyım. Yaşadığım duygu anlatılmaz. Oralar anlatılmaz yaşanır ve görülür. Hacı olmak çok güzel ve mutlu bir şey” ifadelerini kullandı Hacı Abdullah Karahan ise, “ Mutluyuz. Kutsal toprakları hevesleyen ve özleyen için bol bol dua ettik. Allah’ım herkese en kısa zamanda nasip etsin. 10 yılda kuradan hacımız çıktı ve hacca gittik elhamdillah.  Gözyaşlarına hakim olamayan hacı Durmuş Ali Çimen ise herkesin bu duyguyu yaşamasını temenni etti. Hacı Mehmet Salih Altuntaş ise şükrederek oraların gidip görülmesi gerektiğini ifade etti.

6-9-10 YILLIK HASRETLER SONA ERDİ

 Hacı Ömer Kazancı ise, “ 6 yıldır özlemle bekletiğimiz hav vazifemizi elhamdüllah tamamladık. Elhamdüllah sağ salim memleketimize döndük. Rabbim gitmek isteyen herkese en kısa zamanda nasip etsin. Hacda herkes için dua ettik. Hacıya erken yaşta gitmenin çok faydası var” dedi.  Hacı Arif Doğru ise, “ 10 yıldan bun yana bekliyordum. Allah herkese göstersin oraları. Orayı yaşamak lazım.  Dualarımızda devletimiz, milletimiz, asker ve polislerimiz başta olmak üzere herkese dua ettik. Yakınlarımızı ve torunlarımızı da dualardan unutmadık. Diyanet İşleri Başkanlığımız verdiği hizmetler ile güzel bir hac organizasyon gerçekleştirdik. Hacı Kezban zengin de , “ 9 Yıldan bu yana hacca gitmek için bekliyordum. Kutsal topraklarda herkese dua ettim. Rabbim herkese göstersin.

‘ALLAH GENÇ YAŞTA KUTSAL TOPRAKLARI GÖRMEYİ NASİP ETSİN’

Diyanet İşleri Başkanlığı ile hacca giden 1 kafilenin din görevlisi Ahmet Gökçepınar da, “ Yoğun bir duygu içerisindeyiz. Şuanda tarifi mümkün değil. Elhamdüllah hac ibadetini kazasız belasız tamamladık. İbadetlerimizi yerine getirdik. Hacılarımız gayet uyumlulardı ve ibadetleri eksiksiz şekilde getirdiler. Çok güzel 45 günlük hac dönemimiz oldu. Vatanımız ve milletimiz için dualar ettik. Allah genç yaşta kutsal toprakları görmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim