Suriye’nin Afrin bölgesindeki PKK/PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurlarını arındırmak amacıyla başlattığı Zeytin Dalı Harekatı başarıyla devam ediyor. Kahraman Mehmetçik Afrin’de destan yazarken, Mehmetçik için tüm Türkiye’den de destekler sürüyor. Bir çok sivil toplum kuruluşu, kurum ve kuruluşların dışında da vatandaşlar da Mehmetçiğe destek vermek amacıyla maddi, manevi elinden gelen organizasyona imza atıyor. Konya’da da bu güzel örnekleri görmek mümkün. Mehmetçiğe destek vermek amacıyla örnek bir kampanyaya imza atan Sarraf Göçülü Sahibi İsmail Karagöz, 3 gün boyunca 14 ayar ürün satışlarının yüzde 20’sini, müşteri adına Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacak. 

‘BİR VE BERABER OLMALIYIZ’

Yaptığı kampanyayla ilgili bilgi veren Sarraf Göçülü Sahibi İsmail Karagöz, kampanyanın 12-15 Şubat tarihleri arasında geçerli olduğunun bilgisini verdi. “Vatana millete canını feda etmiş insana beslenecek sevgiden başka güzel bir şey var mı bu ülkede” diyen Karagöz sözlerini şöyle sürdürdü, “Sevgililer Günü’ne özel kampanyalar yapılıyor. Biz farklı bir kampanya ile Mehmetçiğimize destek olmak istedik. 14 ayar işçilik ürünlerimizde müşterilerimize hiçbir fark uygulamadan, ürün farkı gözetmeksizin sattığımız üründen kendi kazancımızdan feragat ediyoruz ve Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağız. En azından alan insan da kazansın, Mehmetçiğimiz de kazansın. Bugün birlik olma günü. En güzel hediye bu diye düşündük. Bizim de çorbada tuzumuz olsun istedik. Artık ne kadar satış yaparsak. Bu 3 gün süresince yaptığımız satışlardan kampanyamızdaki rakam doğrultusundaki miktarları en son Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağız. Satış yaptığımız müşterilerimiz adına bunu yapacağız. Bağış makbuzlarını da müşterilerimize tek tek göndereceğiz, bilgi vereceğiz. Ülkemizde bugün birlik ve beraberlik olmak gerçekten çok önemli. Devletimiz gerekli şeyleri yapıyor ama bizim esnaf olarak, STK’lar olarak, vatandaşlar olarak daha çok birbirimize kenetlenmemiz gerekiyor. Biz ülke olarak millete destek olan insanlarımızı desteklemek. Kar amacı gütmeden bu desteği vermek istedik.”

MÜŞTERİLER DE MEMNUN

Müşterilerin de kampanyadan duyduğu memnuniyetini dile getiren Karagöz, “Müşterilerimiz de bundan gayet memnun. Biz farklı bir fiyat uygulamıyoruz. Mevcut fiyat üzerinden, kendi karımızdan feragat ederek yapıyoruz bu kampanyayı. Vatandaşlarımız da “Mehmetçiklerimiz bizim canımız ciğerimiz” diye tepki gösteriyor ve çok mutlu oluyorlar. Biz de memnun oluyoruz.” İfadelerini kullandı. Karagöz ayrıca Mehmetçiklere herkesin elinden gelen yardımı ve katkıyı sağlaması gerektiğini de sözlerine ekledi. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim