Treyler üretiminde Türkiye’nin lider firmalarından olan Serin’in ürettiği treylerler bugün 60 ülkede kullanılıyor. Serin Treyler Pazar Geliştirme Müdürü Ahmet İzgi, firmanın ihracat çalışmaları ve ihracata yönelik hedeflerini değerlendirdi. İhracatın olmazsa olmaz olduğuna vurgu yapan İzgi,Türkiye’nin cari açıklarının dengelenmesi hatta kapanması konusunda ihracat verilerimiz önem taşıyor. İthalata göre ihracatımızın fazla olduğu üretim kalemlerimizin dikkate alınması ve ülke yatırım teşviklerinin buna göre şekillendirilmesi de önem arz ediyor. Motorsuz araçlar sınıfında yer alan treyler üretiminin ülkemiz ekonomisine kazandırdığı katma değer azımsanamaz. Çünkü treyler imalat sektörü, doğrudan ve dolaylı sağladığı istihdam rakamları ile ülke ekonomisi için lokomotif bir sektördür.  Serin treyler ailesi olarak bu gücün içinde değer üretmekten dolayı mutluyuz. Gelecek için yatırımlarımızı dış pazarların da taleplerini dikkate alarak planlıyoruz” dedi. 

HER KITADA DA TREYLERLERİMİZ KULLANILIYOR

Dünyanın her bölgesine ihracat yaptıklarını dile getiren İzgi, “Dış pazarlara ulaşmanın önünde bir takım başarılması gereken iş başlıkları var. Ülkelerin ihtiyaçlarına uygun araç üretmek, bu araçların teknik şartnamelere göre belgelendirilmesini yapmak, servis ve yedek parça konusunda ihtiyaçları karşılamak ve rekabet edeceğiniz ülke pazarı için satış politikanızı belirlemek. Tüm bunların gerçekleştirilmesi, perde arkasında onlarca aklın uyum içerisinde çalışması ile ancak mümkün olabilir. Serin Treyler olarak dış pazarlarda yakaladığımız başarının altında bu dinamiklerin uyumu vardır. Tasarım merkezimizde çalışan mühendis arkadaşlarımız, sahada satış elemanlarımızca müşteri isteklerine uygun tasarımı ortaya koyarken, üretim istasyonlarında görev alan yüzlerce çalışanımız, büyük bir titizlikle ürünlerimizi üretmektedir.  Şu an Asya, Avrupa ve Afrika yollarında binlerce aracımız kullanılmaktadır” diye konuştu.

‘ÜLKE ANALİZLERİNİ İYİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ’

İhracatta satış politikasının önemine dikkat çeken İzgi, “Satış politikası olarak öncelikle ülke analizlerini iyi yapmaya çalışıyoruz. Daha sonrasında ise birebir ziyaretler,  ülke masaları toplantılarına iştirak, ülkemize ziyarete gelen heyet görüşmeleri ve tabi ki fuar katılımları ile hedeflediğimiz ülke pazarında yer almaya ve tutunmaya çalışıyoruz. Bizim için anlık bir satış olarak görmediğimiz ihracatı, sürdürülebilir bir çözüm ortaklığı temeline oturtmak istiyoruz. Sadece bir mal satıp giden bir satıcı gibi değil, müşterileri ile temasını kesmeyen, taleplerini hızla karşılayabilen ve satış esnasında belirttiğimiz garanti şartlarımızın arkasında duran, dürüst çalışmamızla bu başarıyı sağlıyoruz.  O nedenle ilk kez ürün sattığımız bir ülke pazarı, zamanla o ülkenin yerel markasıymış gibi bir algı oluşmasını sağlıyoruz.  Ürünlerimizin ülkemizi temsil ettiğini biliyoruz.  İmajı sağlam bir Türk Markası olarak bulunduğumuz pazarlarda, bu algının bozulmaması gayreti ile çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 

60 ÜLKEDE ARAÇLARIMIZ VAR

Dijital platformların çeşitlenmesinin ihracatı kolaylaştırdığının altını çizen İzgi, şunları söyledi: “Günümüzde dünyamız büyük bir köy haline geldi. Dünyanın öbür uçundaki insanlara ulaşmak, görüşmek eskisinden daha kolay. Dijital platformların çeşitlenmesi sayesinde hem zaman kazanıyor, hem de tahsilat problemlerini minimize edebiliyoruz. Bu ihracatçılarımızın elindeki çok önemli bir fırsat. Dış ticaretle ilgili veri sitelerini ziyaret ettiğinizde ise bu gerçeği görebiliyorsunuz. Haritada bırakın yerini bulmayı adını bile ilk kez duyduğumuz ülkelere ihracat yaptığımız gerçeği bizi şaşırtırken aynı zamanda gururlandırıyor.  Serin Treyler olarak ulaştığımız, örnek verirsek, böyle bir ülke var; Vanuatu. Haritada ziyaret edin ve bakın nereye ulaşmışız.  Hangi ülkelerdeyiz sorusuna gelince her birini ayrı ayrı saymaktan ziyade şunu ifade edeyim, yolu olsun veya olmasın nakliye işine ihtiyacı olan 60 civarında ülkede araçlarımız, hem bizi, hem de tüm Türk Üreticisini temsil ediyor.”

İBRAHİM ÇİÇEKCİ

Editör: TE Bilişim