Konya'daki kapalı ve açık semt pazarlarında, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele çalışmaları kapsamında gerekli tedbirler alındı, denetimler sıklaştırıldı. Kovid-19'la mücadelede, insanların toplu olarak bulundukları alanlarla ilgili teması, kalabalığı ve sosyal mesafeyi azaltma, hijyeni artırma çalışmaları kapsamında, Konya'daki açık ve kapalı pazarlara özel tedbirler alınıyor. Selçuklu Belediyesi Zabıta ekipleri yeni normal hayat önlemleri kapsamında semt pazarlarında sosyal mesafe ve maske denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Zabıta ekipleri kapalı ve açık pazar yerlerinde sosyal mesafenin yanı sıra eldiven ve maskesi bulunmayan pazarcılara uyarılarda bulunup, vatandaşlara da sebze ve meyvelere ellerini dokunmamaları yönünde hatırlatma yapıyor.

Koronovirüs önlemleri kapsamında kapanan Selçuklu ve Konya’nın en eski pazar yerlerinden olan Nalçacı Semt Pazarı yaklaşık 3 aylık aradan sonra tedbirler alınarak açıldı. Pazarın yeniden açılması bölge halkını memnun ederken, vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren pazara gelerek alışverişini yaptı. 3 aylık aradan sonra Perşembe Pazarı’nda yaşanan bu hareketlilik pazarcı esnafını da mutlu etti.

PAZARLARDA MASKE, MESAFE VE HİJYEN DENETİMİ YAPILIYOR

Selçuklu Belediyesi tarafından Yeni Tip Koronavirüsle Mücadele kapsamında Selçuklu İlçesinde kurulan pazarlarda önlemler üst düzeye çıkarılmış durumda. Pazar alanlarının girişlerine belediye ekipleri tarafından dezenfektan stantları yerleştiriliyor. Pazara gelen vatandaşlar dezenfektan standında ellerini dezenfekte ettikten ve ateş ölçümleri de yapılarak pazar alanına alınıyor. Zabıta ekipleri de pazar alanında sık sık gezerek vatandaşların ve esnafların sağlığı için sosyal mesafe ve maske kuralına uyulması yönünde uyarılarda bulunuyor.

VATANDAŞTAN SELÇUKLU BELEDİYESİNE ‘PAZAR’ TEŞEKKÜRÜ

Türkiye’nin en büyük ilçelerinde olan Selçuklu ilçesinde, Selçuklu Belediyesi tarafından Koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan çalışmalar ilçe halkının da takdirini topluyor. Önlemler kapsamında Perşembe Pazarı’nın uzun bir süre hizmet verememesinden dolayı zor günler yaşayan bölge halkı, pazarın gerekli tüm önlemler alındıktan sonra yeniden hizmet vermeye başlamasından dolayı duydukları memnuniyeti Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya teşekkür ederek dile getirdi.

PAZARCILAR TEDBİRLERDEN MEMNUN

İçişleri Bakanlığının korona virüs önlemleri kapsamında pazar yerleri için yayınladığı genelgede yer alan; tüketicinin ürünlere temasının engellenmesi, maske, eldiven ve tezgah mesafe kurallarına uygun olarak pazarcılar pazarlarda satışlarını gerçekleştiriyor. Selçuklu ilçesinde bulunan pazarlarda tezgah açan pazarcılar Selçuklu Belediyesi tarafından pazarlarda alınan önlemlerden dolayı oldukça memnun. Uzun bir aranın ardından vatandaşların hizmetine sunulan Nalçacı Semt Pazarında (Perşembe Pazarı) tezgah açan esnaflar pazara ve müşterilerine yeniden kavuşmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getiriyor.

Nalçacı Semt Pazarında tezgah açan Pazarcı Ali Ermiş, pazarlarda alınan önlemlerin memnuniyet verici olduğunu, bir taraftan vatandaşa hizmet verirken, diğer taraftan da salgından en üst seviyede korunmak gerektiğini belirtti. Koronavirüs salgınından korunarak ticaretin devam edebilmesi üzerine kurgulanan yeni normale ayak uydurma konusunda belediyenin de kendilerine yardımcı olduğunu ifade eden Ali Ermiş, “Pazarcı esnafı olarak bizler ve vatandaşlarımız pazarlarda alınan önlemlerden dolayı oldukça memnunuz. Pazarlarımızda maske, mesafe ve temizlik konusunda gerekli önlemler alınıyor. Selçukluda tüm Pazar yerlerinde gerekli tüm önlemler üst seviye de alınıyor. Pazarcı esnaflarımız işinin kıymetini bildiği için önce vatandaşların sağlığı olmak üzere, hem de kendi sağlıkları için tüm önlemleri alıyor. Pazarımız Koronavirüs sebebi nedeniyle 3 aydan bu yana kapalıydı. Pazarımız, Konya Pazarcılar Odası Başkan ve yönetiminin girişimleri, Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı’nın da oluruyla bugün ilk kez hizmete açıldı. Tabi belediye ekipleri hem vatandaşı hem de bizleri kurallara uymak konusunda sürekli uyarıyor. Bunun yanında biz de hem kendimizi hem de müşterilerimizi gereksinim olduğu durumlarda kuralları hatırlatarak uyarıyoruz. Önemli olanın sağlık olduğunu, sağlıklı bir şekilde bu işlerin yürütülebilmesi için de kurallara uymak gerektiğini edindiğimiz tecrübelerle anlamış olduk. Halkımızla el ele vererek, idarecilerimizin direktifleri doğrultusunda, kurallara uygun bir şekilde hayatımızı sürdürecek ve bu zorlu süreci en kısa sürede atlatacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

‘GÜVEN İÇERİSİNDE PAZARLARDA YERİMİZİ ALIYORUZ’

Selçuklu ilçesinde kurulan Pazar yerlerine güven içerisinde tezgahlarını açtıklarını ifade eden Pazarcı Cengiz Çiftçi de, “Selçuklu ilçemizde bulunan pazarlarımızda Selçuklu Belediyemiz ve Konya Pazarcılar Odamız gereken önlemleri üst düzeyde alarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuyor. Bizler de pazarcı esnafı olarak pazarlarda alınan önlemlerden dolayı oldukça memnunuz. Pazarlarımızda sosyal mesafe çizgileri ve geniş yollar ile oldukça rahat. Uzun bir aradan sonra da Konya’nın en eski Pazar yerlerinden olan Nalçacı Perşembe Pazarı açıldı. Pazarcılar olarak pazarlarımıza kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor, güven içerisinde pazar yerlerinde vatandaşlarımız ile buluşuyoruz” diye konuştu.

PAZARDA ESNAF, DÖNÜŞÜMLÜ OLARAK HİZMET VERECEK

Selçuklu Belediyesi’nin steril bir ortam sunmak ve sosyal mesafeyi korumak adına gereken tüm tedbirleri aldığını, kendilerinin de kurallara uyarak vatandaşa en iyi hizmeti sunabilmenin gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Pazarcı Kadir Uslu ise, “Pazar alanlarımızda yürüyüş yolları ve tezgahlar arasındaki mesafe oldukça üst seviyede. Bu da bizleri ve vatandaşlarımızı memnun ediyor. Selçuklu Belediyesi hem bizlerin hem de vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına burada esnaf arkadaşlarımız ile dönüşümlü olarak tezgâhlarımızı açmamızı sağlıyor. Vatandaşlarımız Selçuklu Belediyesi pazarlarından ve Nalçacı Semt Pazarından oldukça memnun. Bizler esnaf olarak Nalçacı Perşembe Pazarını çok seviyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz Pazar alanlarında sosyal mesafe, temizlik ve maske kurallarına uymaları” dedi.

PAZARIN YENİ HALİ ÇOK BEĞENİLDİ

Selçuklu ilçesinde bulunan pazarları çok sevdiğine dikkat çeken Ali Yüzbaşıgil, “Bir vatandaş olarak pazarlarımızı çok seviyoruz. Pazarlarda geniş ürün çeşidine ulaşma imkanımız mevcut. Yine pazarlarımızda gönül rahatlığı ile istediğimiz ürünlerimizi alıyoruz. Pandemi sebebiyle kapalı olan Nalçacı Perşembe Pazarımız büyük bir önlem ve tedbir ile bugün hizmete açıldı. Mahalle sakini olarak pazarımızın yeniden hizmete açılmasından dolayı memnuniyet içerisindeyiz. Nalcacı Perşembe Pazarımız önceki haline göre daha rahat ve ferah olmuş. Pazarımızın yeniden açılmasında emeği geçen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve ekibine teşekkür ediyorum. Bizler de vatandaş olarak gerekli önlemlerimizi alarak pazarımızda gönül rahatlığıyla alışveriş yapıyoruz. Mahalli olarak pazarımızın açılmasından dolayı oldukça memnunuz” diye konuştu.

PAZARLARDA TÜM ÖNLEMLER ALINIYOR

Selçuklu ilçesinde bulunan pazarlarda gerekli tüm önlemlerin alındığını belirten Konya Pazarcılar Odası Başkan Vekili Murat Petek, “Ülkemizde Koronavirüs’ün görülmesi ile birlikte hem devletimiz, hem de belediyelerimiz büyük önlemler aldılar. Belediyelerimiz vatandaşlarımızın sağlığını düşünerek toplu alanlarda tüm önlemleri aldılar ve almaya da devam ediyorlar. Nalçacı Perşembe Pazarı da Koronavirüs sebebiyle kapatılmıştı. Pazarımız Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Başkan Yardımcıları ve Odamızın girişimleri neticesinde bu hafta itibariyle kurulmaya başlandı. Pazarcı esnafı olarak pazarımızın tekrardan hizmete açılmasından dolayı oldukça memnunuz. Selçuklu Belediyesi ekiplerimiz tarafından başta Nalçacı Semt Pazarı olmak üzere Selçuklu genelinde pazarlarda alınan önlemlerden dolayı çok memnunuz. Nalçacı Perşembe Pazarında esnaflarımız dönüşümlü olarak tezgâhlarını açacaklar. Nalçacı Semt Pazar çizimleri ile Selçukluda bulunan diğer pazarlarımıza örnek. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve ekibine pazarcılara verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim