Kanser tedavisi için Konya’ya gelen hasta ve yakınları burada ücretsiz olarak konaklayarak önemli bir maddi külfetten kurtulmuş oluyor. Kendi evindeymiş gibi hissettirilen tesisleri kullanan vatandaşlar hizmetten oldukça memnun olduklarını ifade ediyor

Türkiye’de sadece birkaç şehirde olan ve şehir dışından gelen kanser hastalarının ücretsiz olarak konakladığı ‘umut evi’ Selçuklu’da da uzun süredir hizmet veriyor. Selçuklu ilçesinde bulunan Selçuklu Umut Evi, 30 oda kapasitesi ile şehir dışından ve ilçelerde gelen kanser hastalarının en rahat şekilde konaklaması ve tedavi sürecinde moral kazanmasını amaçlıyor. Lüks otel konforundaki tesislerde kalan hasta ve yakınları özel alanlarında kendi yemeklerini yapabildikleri gibi diğer ihtiyaçlarını da rahatlıkla karşılıyor.

30 ODALI TESİSLER SÜREKLİ DOLU OLUYOR

Konya dışından ve ilçelerden gelen kanser hastaları buradaki tedavilerinin sürdüğü süre boyunca Selçuklu Umut Evi’nde konaklama imkanı buluyor. Hastaneler aracılığı ile iletişim kurulan hastalar, tedavi süreleri boyunca tesislerde misafir ediliyor. Selçuklu Umut Evi 30 oda kapasitesi ile kanser hastalarına ve yakınlarına ev sahipliği yapıyor. Hastalar tedavi için hastaneye gideceğin ise Selçuklu Umut Evi’nin ücretsiz servisinden yararlanıyor. Ulaşım imkanı, tedavi sürecinde bulunan hastalar içinde büyük kolaylık sağlıyor.

KENDİLERİNİ EVLERİNDE GİBİ HİSSEDİYORLAR

Selçuklu Umut Evi’nde konaklayan kanser hastaları ve yakınları, burada bütün ihtiyaçlarını karşılaşma imkanı buluyor. Tedavi gören hastalar kendilerine uygun yemekleri, kendilerine ait mutfakta hazırlıyor. Ayrıca tesislerde duş ve televizyon gibi günlük hizmetler de bulunuyor. Hastanede tedavisi tamamlanan kanser hastaları ve refakatçileri günün büyük bölümünü tesislerde geçiriyor. Öte yandan hastaların çamaşır ve ütü gibi ihtiyaçları tesis içinde bulunan temizlik odasında gideriliyor. Tesiste konaklayanlar burada çamaşırlarını yıkayarak, diğer temizlik ihtiyaçlarını giderebiliyor.

RADYASYON İÇİN TOPRAK ÖNLEMİ

Tesislerde çalışanların hastalara olan ilgi ve alakası Selçuklu Umut Evi’nde konaklayanları oldukça memnun ediyor. Tesis bahçesinde bulunan kamelyalarda vakit geçirme imkanı sunulan hastalara, hastanede aldıkları radyasyonun daha çabuk atılabilmesi için toprakla vakit geçirmeleri de sağlanıyor. Tesislerinde oldukça temiz ve hijyenik olması, hastalarla yakından ilgilenilmesi, moral kazanması açısından da oldukça önemseniyor.

HASTANELER ARACILIĞI İLE ULAŞABİLİRLER

Selçuklu Umut Evi tesis sorumlusu Mukaddes Koyuncu, burada verilen hizmetler hakkında Konya Yenigün Gazetesi’ne konuştu. Koyuncu’nun açıklamaları şu şekilde; “5 yıldır Selçuklu Umut Evi’nde tesis sorumlusu olarak görev yapıyorum. 30 yataklı olan umut evinde Konya dışından gelen kanser hastalarının burada ücretsiz olarak konaklamalarını sağlıyoruz. Şehir dışından geldikleri için bazen kalacak yerleri olmuyor, bazen otel masrafı ağır külfet oluyor. Burada bir refakatçi ile kalabiliyorlar. Hastanede tedavi olduktan sonra günün diğer bölümünü burada geçiriyorlar ve tedavileri tamamlanıncaya kadar Selçuklu Umut Evi’nde kalıyorlar. Hastalarımız tedavi için hastaneye gittiğinde ve böyle bir ihtiyaçları olduğunda hem doktorlar aracılığı ile hem hastaneler bulunan bildirilerimiz ile Selçuklu Umut Evi’ne ulaşabilirler. 

HASTALARA MORAL OLMASINI İSTİYORUZ

Tesisimize ait bir de servisimiz var. Sabah hastaları tedavi için götürüyor ve bittikten sonra yeniden buraya getiriyor. Geldikten sonra da burada hastalarımız vakit geçiriyor. Şu an odalarımızın tamamı dolu. Selçuklu Umut Evi’nde toplamda 5 kişi hizmet veriyor. Burada konaklayan hastalarımızın bütün ihtiyaçları için çalışan bütün arkadaşlarımız elinden geleni yapmaya çalışıyor. Odalarımızda mutfak, banyo, televizyon gibi hizmetler var. Konaklayanların burada kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmeleri için çabalıyoruz. Kanser hastalığı çok farklı bir durum. Buraya geldiklerinde rahat etmeleri, onlar için de ayrıca bir moral kaynağı oluyor. 

TESİSLERDEN HERKES MEMNUN

Buraya gelen hastalarımız ve yakınları verilen hizmetten oldukça memnun. Türkiye çok yaygın olan bir uygulama değil. Bize bol bol dua ediyorlar. Kiminin maddi olarak gücü olmadığı için otel konaklama durumu olmuyor. O yüzden burada kendilerini misafir ediyoruz. Bu da onları oldukça memnun ediyor. Çok dualarını alıyoruz. Türkiye’nin her yerinden gelen hastalarımız var. Ayrıca yurtdışından gelenler de oldu bu güzel hizmetten faydalandılar. 

ONUR KALKAN

Editör: TE Bilişim