Bilindiği üzere geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Bilecik Şeyh Edebali, Hacettepe ve Selçuk Üniversitesi’ne rektör ataması için adaylık başvurularını başlatmış ve 20 Aralık Cuma gününe kadar da süre tanımıştı. Selçuk Üniversitesi rektörlüğü için de mevcut Rektör Mustafa Şahin dahil 35’e yakın ismin de başvuru yaptığı öğrenildi. Selçuk Üniversitesi rektörünün görev süresinin 13 Ocak’ta dolmasına rağmen atamanın henüz gerçekleşmemesi ise Konya’da merak uyandırdı.

HACETTEPE’DEKİ KAVGA SELÇUK’U ETKİLEDİ!

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’in 13 Ocak’ta görev süresinin dolmasına rağmen yeni rektörün belirlenememesi Hacettepe Üniversitesi’ndeki rektörlük yarışına bağlandı. Hacettepe Üniversitesi’ndeki kavgaya dönen rektörlük yarışı Selçuk Üniversitesi’nde de atamasının gecikmesine neden olduğu belirtilirken Selçuk Üniversitesi’nde ise Mustafa Şahin haricinde farklı isimlerin de adı geçiyor.

BAZI İSİMLER ÇEKİLDİ

Bazı isimlerin adaylıktan çekildiği öğrenilen Selçuk Üniversitesi rektörlük yarışında Mustafa Şahin’in yüksek yüzdeyle şansı devam ederken Selçuklu eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Adem Esen, RTÜK eski Başkanı ve Konya eski milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu, Prof. Dr. Yasin Aktay, Prof. Dr. Abdullah Karaman gibi isimlerin de rektörlük için adı geçen isimler olduğu bilgine ulaşıldı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim