2015 yılından kurulan Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği(KONTİMDER), sektörel bazda Konya’daki ikinci dernek olarak 3 yılda güzel işlere imza attı. Şehrin tanınmış isimlerinden Osman Başaran önderliğinden kurulan KONTİMDER şu an 345 üyesiyle sektör adına başarılı işlere imza atıyor. Özellikle eğitim faaliyetlerinde ön plana çıkan dernek, ihracatı geliştirme noktasında da ciddi çalışmalar yürütüyor. Sektör adına önemli işlere imza attıklarını dile getiren Başkan Osman Başaran, “Eğitim çalışmaları, ihracatı geliştirme politikaları, geziler, fuar faaliyeti olmak üzere birçok çalışma yaptık. Bu noktada sektörümüzün sesi olduğumuza inanıyorum” dedi. 

Kısaca kendinizi tanıtabilir misiniz?

1976 doğumluyum. Sarayönü Kuyulusebil köyündenim. İşletme mezunuyum. PVC kapı pencere ve ev ürünleri sektöründe faaliyet göstermekteyim. İdolwin ve İdolwood markaları ile üretimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Daha önce birçok STK’da yöneticilik yaptım. Şimdi de KONTİMDER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekteyim. 

Derneğinizden biraz bahsedebilir misiniz?

Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği(KONTİMDER) 19 Aralık 2015 yılında kuruldu. Kurucu başkanlığını şahsım üstlendi. TİMFED’E bağlı bir dernek olarak faaliyet göstermekteyiz. Konya’da müteahhitlik mesleği dışında inşaat sektörünün tüm kollarında faaliyet gösterenler üyemiz olabiliyor. 30 yönetim kurulu üyesi ve 345 üye ile faaliyet göstermekteyiz. Yaş ortalamasının 34 olduğu derneğimizin, Konya’nın en genç yaş ortalamasına sahip bir yapısı var. Konya’da kurulmuş ikinci sektörel derneğiniz. Hiçbir siyasi parti ve cemaatin arka bahçesi değiliz. Sadece sektörümüzün hizmetkarıyız. 

Faaliyetleriniz neler?

KONTİMDER olarak kurulduğumuz günden bu yana eğitim faaliyetlerini çok önemsedik. İlk zamanlar 15 günde bir eğitim yaptık. Sonra talep üzerine eğitimleri 1’ayda bir yapmaya başladık. Sektörel, iş ahlakı, işletme, ekonomi yönetimi üzerine çok sayıda eğitim yaptık. Çok değerli isimleri misafir ettik. Babalık eğitimi bile verildi derneğimizde. Bunun yanı sıra yurt dışı yurt içi iş gezileri düzenliyoruz belirli aralıklarla. İhracatı artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Alım heyetleri getiriyoruz Konya’ya. 

Konya’da inşaat fuarına da ciddi katkılar veriyorsunuz. Bu süreçten de bahsedebilir misiniz?

Yine fuar ziyaretlerini aksatmıyoruz. 2 yıldır da Konya’da İnşaat Fuarı’nda çözüm ortağı olduk ve üyelerimizin katılımını destekledik. Yaptığımız çalışma ile katılımcı ve ziyaretçi sayısı 2 kat arttı. Çok şükür fuarcılık alanında şehrimize katkı sağlamış olduk. Bununla birlikte sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem veriyoruz. Mutat aralıklarla sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyoruz.

Hedefleriniz neler?

Çok şükür kısa sürede derneğimizi iyi bir yere getirdik. Bunda arkadaşlarımızın gayreti çok önemli. Üyesiyle yönetim kurulu ile herkes KONTİMDER’i sahiplendi ve bu noktaya getirdi. Şimdi en büyük hedefimiz geldiğimiz noktayı en yükseğe taşımak. Allah izin verirse Aralık ayında genel kurul yapacağız. Bu noktada görevi yeni bir arkadaşa devredeceğiz. Tabiki biz bırakıp gitmeyeceğiz ama başkanımız yeni bir isim olacak. Hedefimiz Konya’nın en etkin kuruluşlarından bir tanesi olup, meslektaşlarımızın sorunlarını kısa sürede çözen ve sektörü kalkındıran bir dernek olmak.

Son olarak eklemek istedikleriniz neler?

Yaptığımız çalışmalarda bugüne kadar siyasisi, bürokratı, yerel yöneticiler dahil yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz. Derneğimize emek veren üyelerimiz ve yönetim kurulu üyelerimize da şükranlarımızı sunuyoruz. Ve siz değerli basın mensuplarına da çalışmalarımızı aktardığınız ve destek olduğunuz için ayrıca teşekkür ediyoruz.

SAMİ KAYALAR 

Editör: TE Bilişim