Şehit Aileleri Derneği bahçesinde düzenlenen Hatim yemeğine Vali Cüneyit Orhan Toprak, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, İl Jandarma Komutanı Şakir Uslu, Selçuklu İlçe Müftüsü Nusret Karabiber, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pekdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, şehit aileleri ve davetliler katıldı. Programda konuşan Vali Cüneyit Orhan Toprak, hatim programlarının güzel bir gelenek olduğunu söyledi. Her pazartesi bu geleneğin Şehit Aileleri Derneği’nde sürdüğünü dile getiren Vali Toprak, “Program vesilesiyle şehir ailelerimiz biraraya gelmiş oluyor. Burada güzel olan bir hafta boyunca şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okuyor ve hatim yapıyorlar. Burada biraraya gelerek dua ediyorlar. Çok güzel bir etkinlik. Şehirlerimiz ve aileleri bizim için en kıymetlilerimiz. Biz de elimizden geldiğince burada düzenlenen etkinliklere katılıp şehit aileleri ile bir araya gelmeye çalışıyoruz. Onlar bizlere şehitlerimizin emanetleridir. Burada onları mutlu görmek bizleri de mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

‘DUALAEIMIZ ŞEHİTLERİMİZLE’

Şehit Aileleri Dernek Başkanı Recep Pekdemir de programa katılanlara teşekkür etti. Şehitlerimizi hayırla yad ettiklerini dile getiren Pekdemir, “Bugün burada 2016 yılında İstanbul’da şehit olan polis memurumuz Metin Düzgün’ün anısına hatim programı düzenlemiş bulunmaktayız. Şehit aileleri olarak bizim dualarımız şehitlerimizin yanında. Dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Bu ülkede yaşayan ve bu ülkeyi seven herkese hayır duası etmekteyiz. Katılımlarından dolayı Valimize ve misafirlerimize çok teşekkür ederim” dedi.

‘TÜM ŞEHİTLERİMİZİN ANISINA’

Programda duygusal anlar yaşayan Şehit Metin Düzgün’ün babası Harun Düzgün de, “Katılımlarından dolayı Sayın Valimize, Başsavcımıza ve müftümüze teşekkür ederim ayaklarına sağlık. Bu yemeği sadece oğlum adına değil tüm şehitlerimizin adına veriyoruz. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Vatanımız sağ olsun” diye konuştu.  

BERKCAN BAŞ

Editör: TE Bilişim