“Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber.

Sana aguşunu açmış duruyor peygamber."

Mehmet Akif Ersoy

***

Biz, her döneminde canını bu vatan için seve seve feda etmiş Mehmetçiklerin torunu, tarihi kahramanlıklarla dolu bir neslin çocuklarıyız. Vatan savunması söz konusu olduğunda gerisinin teferruat olduğu bu topraklarda nice yiğitler yetişmiş ve yetişmeye devam edecek. 

***

Yüksekova ilçesinde devriye gezen polis arabasının zırhlı araca çarpması sonucu şehit düşen polis memuru Ali Ergün, Konya'nın Akşehir ilçesinde defnedildi.

POLİS MEMURU ALİ ERGÜN'Ü SON YOLCULUĞUNA BİNLER UĞURLADI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devriye görevi yapan polislerin içinde olduğu hafif ticari aracın, buzlanma nedeniyle kontrol noktasındaki zırhlı polis aracına çarpması sonucu meydana gelen kazada şehit düşen polis memuru Ali Ergün (30), memleketi Akşehir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Oğlunun polis şapkasını takıp, yeleğini giyen anne Döndü Ergün, oğlunun cenazesini el sallayarak ve  ''Ben Ali'nin anasıyım, ateş düşü yanasıyım'' diyerek ağıtlar yakarak karşıladı. 6 aylık hamile eşi Funda Ergün de ''Ali'm ben sana doyamadım'' deyip, gözyaşları içinde tabuta sarıldı. Baba Veysel Ergün de oğlunun tabutuna sarılıp veda etti. Törene Konya Valisi Yakup Canbolat, 3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fidan Yüksel, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Akşehir Garnizon Komutanı Orkun Turaçlı,Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Yunak Kaymakamı Fatih Çıdıroğlu,Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Yunak Ak Parti İlçe Başkanı Tahir Kuru,Tuzlukçu Ak Parti İlçe Başkanı Nevzat Kolaş,Akşehir Ak Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, ailesi, yakınları ve ilçe halkı katıldı. 

EŞİ İÇİN ÇEŞME YAPTIRDI

2018 yılında şehit olan Ali Ergün  için eşinin yaptırdığı çeşmenin açılışında duygusal anlar yaşandı. Şehit babasıyla aynı ismi taşıyan küçük Ali, annesinin kucağında çeşmeye çizilen babasının resmine dokunması görenlerin yüreğini burktu

2018 yılında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devriye görevi yapan polis aracının zırhlı araca çarpışması sonucu şehit düşen Akşehirli polis memuru Ali Ergün için eşi Funda Ergün tarafından yaptırılan çeşme dualarla açıldı.

ÇEŞMENİN ÜZERİNE EŞİNİN FOTOĞRAFINI ÇİZDİRDİ

Funda Ergün şehit eşi polis memuru Ali Ergün için kendi bütçesinden Akşehir Perşembe Pazarı girişine yaptırdığı çeşmenin üzerine eşi Ali Ergül’ün fotoğrafını da çizdirdi. Funda Ergün’ün şehit eşi için yaptırdığı çeşme düzenlenen bir törenle dualarla açıldı. İlçe protokolünün ve kalabalık bir vatandaş topluluğun katıldığı törende Kur’anı Kerim tilavetinin ardından dua edildi.

ONUN GÜLEN YÜZÜ HİÇ UNUTULMASIN

Şehit Polis Memuru Ali Ergün’ün eşi Funda Ergün açılış öncesi yaptığı konuşmada, "Eşimin adına bir şeyler yapmak istedik, onun anısını, adını ve yüzünü hiçbir şekilde unutmak istemedik. Onun için ne yapabiliriz diye düşündük ve bir çeşme yaptırmaya karar verdik. Onun gül yüzü, onun gülen yüzü unutulmasın. O kadar güzel bakıyordu ki unutulmasın diye böyle bir şey yapmaya karar verdik. Onun adı, onun anısı, onun yüzü hiç unutulmayacak. Bana bir şey olsa dahi buradan bu çeşme hiç kalkmayacak. Onun suyunu içen herkes Ali’me dua etsin. Onun ruhuna Fatiha yollasın. Ben Ali’me derdim ‘ben sensiz ölürüm Ali’ derdim. Ölmedim ama ben acıyla yaşamayı öğrendim. Ben onu çok seviyorum ve ben onun eşiyim. Ben şehit eşiyim, bunun verdiği gurur ve onurla dimdik ayakta duracağım. Belediye başkanımızdan da çeşmenin yeri konusunda yardımları için Allah razı olsun. Tek isteğim bu çeşmeden her içen Ali’mi unutmasın, ben ondan razıyım, Rabbim ondan razı olsun. Herkesten dua bekliyorum ve teşekkür ediyorum” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

BEN ONUN ANASIYIM

Şehit’in annesi Döndü Ergün de çeşmeyi okşayarak, "Bu benim Ali’min canının bedeli. Ben onun anasıyım, ateş düşüp yanasıyım" diye feryat etti.

ŞEHİTLİK EN YÜCE MAKAMDIR

Açılış sonrası konuşan İlçe Kaymakamı Mehmet Türk de "Şehidimizin eşleri anısını ölümsüzleştirmek adına böyle bir çeşme yaptırdı. Allah hayırlarını kabul eylesin diyorum. Hepinizin malumu biliyorsunuz şehitlik dinimizde peygamberlikten sonraki en yüce makamdır. Bu anlamda kendisi ebediyette, çok yüce makamlarda, Allah tarafından özel olarak rızıklandırılan şehitler mertebesinde. Tabii dinimizde sadakayı cariye denilen olay söz konusudur. Onun için çok güzel bir düşünce, güzel bir eser bıraktınız Allah hayrınızı kabul eylesin diyorum” diye konuştu.

OĞLU İÇN YAŞ GÜNÜ DÜZENLENDİ

12 Şubat 2018 tarihinde Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde devriye görevi yapan polis aracı ile zırhlı aracın çarpışması sonucu şehit olan Akşehirli polis memuru Ali Ergün’ün oğlu Ali Ergün’e; Konya Karatay Kaymakamlığı, AFAD ve Kızılay vefa destek grubu öncülüğünde, 2. yaş günü dolayısıyla sürpriz doğum günü düzenlendi. Karatay’daki şehit ailesinin yaşadığı sokağa araçlarının sirenlerini çalarak gelen ekibi, evlerinin önünde doğum günü pastası ile gören aile, duygusal anlar yaşadı. Aşağıya indirilen minik Ali, annesi Funda Ergün’ün kucağında pastasını üfleyerek hediyelerini aldı.

Ruhu şâd olsun…

Editör: TE Bilişim