Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Erken seçim’ önerisinin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul görmesiyle Türkiye seçim atmosferine girmiş oldu. Alınan kararla Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri 24 Haziran’da yapılacak. Alınan kararla yaklaşık 2 ay gibi bir süre partiler seçim için çalışmalar yapacak. Yapılacak çalışmalarla her parti millete vaatlerini anlatacak. AK Parti ve MHP ‘Cumhur İttifakı’ ile Cumhurbaşkanlığı seçimine birlikte girecek. Cumhur İttifakı’nı Büyük Birlik Partisi (BBP) de dışarıdan destekleyecek. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Saadet Partisi (SP), İyi Parti de Cumhur İttifakı’na karşı oluşturabilecek bir ittifak arayışı için birbirleriyle olan görüşmelerini sürdürüyor. Henüz muhalefetin bu arayışına cevap bulamaması AK Parti ve MHP’nin de elini güçlendirirken bu durum iki partinin seçim çalışmalarına daha hızlı başlamalarına neden oldu. Partilerin Genel Merkezleri Başkent’te yoğun siyasi çalışmalarını sürdürürken, Konya da seçim havasına yavaş yavaş girmeye başladı. 

PARTİLER BAYRAKLARI ASTI

Alınan ‘Erken seçim’ kararı ile Türkiye’de seçim hazırlıkları başladı. Bu kapsamda Konya’da da siyasi partilerde seçim hazırlıkları hızlandırıldı. Partiler vatandaşlarla buluşarak vaatlerini anlatabilecekleri çalışmalar yürütmeye hazırlanırken, partilerin il ve ilçe başkanlıkları bayraklarla donatılmaya başlandı. Bu kapsamda AK Parti, MHP ve SP’nin Konya’da çalışmalara başlandığı gözlendi. 

AK PARTİ DE GENÇLİK HIZLI BAŞLADI

AK Parti İl ve İlçe Başkanlıklarında seçim hazırlıkları devam ediyor. Alınan bilgilere göre açılacak seçim koordinasyon merkezlerinin yerlerinin tespiti gerçekleştirildi. Seçim için hazırlanacak afiş ve broşürlerin de siparişlerinin verildiği bilgisine ulaşıldı. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde bu merkezlerin açılarak çalışmalara başlaması bekleniyor. Bunun yanında AK Parti Gençlik Kolları çalışmalara hızlı başladı. Selçuklu Gençlik Kolları tarafından Kültürpark’a, Meram Gençlik Kolları tarafından ise Zafer Gedavet’e seçim çadırları kuruldu. Seçimlere kadar hizmet verecek olan çadırlarla AK Parti Gençlik Kolları vatandaşlardan oy isteyecek. Çalışmaları hakkında bilgi veren AK Parti Selçuklu Gençlik Kolları Başkanı Osman Şahin, seçimlerin 24 Haziran’da yapılacağını hatırlattı. “Zafer için kolları sıvadık” diyen Şahin, teşkilat olarak çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi. 24 Haziran seçimlerinin büyük önem taşıdığını dile getiren Şahin, sözlerine şöyle devam etti, “Artık gençlerimizin siyasette daha aktif rol alacağı bir model içerisine giriyoruz. AK Parti’mizin “Siyaset gençleşiyor Türkiye güçleniyor” sloganı artık daha da net bir şekilde hayat bulacak ve her kademede 18 yaşını doldurmuş kardeşlerimiz görev alabilecek. Bu sadece milletvekilliği için değil muhtarlıktan belediye başkanlığına kadar geçerli olacak. Bugün Kültür Park’ta kurmuş olduğumuz stantlarımızda bunları anlatmak, vatandaşlarımızı doğru bir şekilde yönlendirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nasip olursa 24 Haziran seçimlerine kadar burada olacağız. Güçlü bir Türkiye için elimizden gelen her şeyi 15 Temmuz’da olduğu gibi bugünlerde de yaparak inşallah alnımızın akı ile çıkacağız. Biz bu vesile ile vatandaşlarımızı Kültür Park’ta kurulu olan stantlarımıza bekliyoruz.”

MHP MERAM SOKAĞA İNDİ

MHP de Konya’da seçimler için çalışmalarına başladı. Özellikle MHP Meram İlçe Başkanı İbrahim Ay geçtiğimiz günlerde seçim için hazırlıklara başladıklarını duyurmuştu. Bu kapsamda Başkan Ay sahaya inerek seçim çalışmalarını başlattı. Ayrıca önceki MHP Meram Seçim İletişim Merkezi’ni açan Başkan Ay,  24 Haziran seçimlerinde MHP’nin Konya’da büyük bir başarıya imza atması için büyük gayret göstereceklerini söyledi. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim